Пам'ять землі – це пам'ять про війну

Пам'ять землі – це пам'ять про війну

9 травня – Свято Перемоги нашого народу у Великій Вітчизняній війні.

У Скандинавській гімназії вже стало традицією напередодні свята зустрічатися з ветеранами війни і вшановувати Свято Перемоги. 9 травня учні й вчителі 8-11 класів стали очевидцями параду Перемоги на Хрещатику, вшанували хвилиною мовчання пам'ять про загиблих, дарували квіти ветеранам і щиро бажали їм здоров′я.   

А учні 9-Д класу разом із батьками в сердечній і затишній обстановці за чашкою чаю зустрілися із членами спілки «Діти - в′язні концтаборів». Гості розповіли про те, як, будучи ще дітьми, вони жили в окупованому Києві, згадували перебування в концтаборах Дахау і Майданець.

6 травня 2011 року десятикласники зустрілися з ветераном Великої Вітчизняної війни Заржицьким Володимиром Станіславовичем, який розповів про оборону і визволення Києва і запропонував старшокласникам взяти участь у проекті «Пам'ять землі». Протягом навчального року учні різних класів побували на екскурсіях у Музеї Великої Вітчизняної війни, а на уроках історії обмінювалися враженнями від екскурсії, показували фотографії, виступали з повідомленнями. Пам'ять про велику перемогу назавжди залишається у наших серцях.

Пам'ять землі – це пам'ять про війну

свято перемоги

Скандинавська гімназія

<< Назад