Архів 2013/2014

Олімпіади

Призери II (районного) етапу Всеукраїнських предметних олімпіад 2013-2014 н.р.
Призери III (міського) етапу Всеукраїнських олімпіад 2013-2014 н.р

МАН

Призери I (районного) етапу конкурсу-захисту МАН 2013-2014 н.р.
Призери II (міського) етапу конкурсу-захисту МАН 2013-2014 н.р.

Колектив

Гімназія будує кадрову політику таким чином, щоб кожен учасник навчального процесу відчував себе дієвою частиною спільної справи. Для нас важливо, аби працівники розуміли, що від результатів їхньої роботи залежить успіх та рух гімназії вперед. Ми зацікавлені в тому,щоб у нас працювали професіонали.

Випуск 9-х класів

18 травня в гімназії відбулася урочиста подія для учнів 9-х класів – отримання свідоцтв про базову середню освіту. Для школярів завершився важливий етап у житті – вони отримали життєві орієнтири та цінності, відкрили у собі здібності до тієї чи іншої діяльності.

Отримання свідоцтв про базову середню освіту учнів Скандинавської гімназії

Випускний вечір

31 травня в гімназії відбувся випускний вечір, на якому одинадцятикласники отримали атестати про повну загальну середню освіту. Серед них 7 учнів нагороджені Золотими та Срібними медалями.

Випускний вечір 2014

Свято Останнього дзвоника

30 травня відбулося свято Останнього дзвоника, на яке на шкільний стадіон зібралася вся гімназійна родина; учні, вчителі, батьки. Цей день не просто знаменує завершення навчального року. Це – подолання чергової сходинки в освоєнні знань.

Свято останнього дзвоника

Виставка: «Анна Франк. Уроки історії.»

З 20 травня розпочала роботу виставка «Анна Франк. Уроки історії.», що працює в рамках проекту «Толерантність як спосіб виживання людства у ХХІ сторіччі. Діалог убитих у ХХ ст.. з тими, хто живе у ХХІ ст. Спроби осмислення.».

Виставка: «Анна Франк. Уроки історії.»

Прощавай, початкова школо!

22 та 23 травня найстарші учні початкової школи зібралися класними родинами на сумне і водночас радісне свято «Прощавай, початкова школа!», під час якого згадували багато цікавого і важливого, що відбувалося у житті кожного колективу.

Прощавай, початкова школо!

Стежками Івана Франка

Нещодавно старшокласники Скандинавської гімназії здійснили екскурсію «Стежками Івана Франка», відвідавши музей-будинок письменника у Львові, Личаківський цвинтар, побувавши у Дрогобичі та в Нагуєвичах.

Стежками Івана Франка

Конференція учнівського самоврядування

16 травня в Скандинавській гімназії відбулася виборча конференція учнівського самоврядування, де школярі обирали свого лідера  – людину,  яка посяде почесне місце президента гімназійного парламенту, лідера, який здатний очолити групу для вирішення конкретних завдань, самостійного у прийнятті рішень і готового нести відповідальність за їх наслідки.

Проведення виборчої конференція учнівського самоврядування

Свято української  вишиванки

15 травня у гімназії третій раз поспіль відбулося Свято української вишиванки, різнобарв’ям яких майорів кожен клас. Українська вишиванка – це духовний символ українського народу, рідного краю, батьківської оселі, тепла материнських рук. З нею пов’язана вся багатовікова історія українського народу, його творчі пошуки,  радість і горе, його перемоги і поразки, сподівання на майбутнє.

Свято української  вишиванки

Під звуки вальсу

14 травня відбувся районний конкурс «Київський вальс» – справжнє свято юності й краси. У ньому брали участь команди випускників середніх навчальних закладів Дарницького району. Змагалися найкращі, найталановитіші, але першість виборола команда Скандинавської гімназії.

районний конкурс «Київський вальс»

Зустріч з волонтерами

12 травня в рамках проведення тижня німецької культури  у нашій гімназії відбулася зустріч  учнів 5-тих класів з волонтерами – представниками Центру німецької культури “Відерштраль” та  Австрійського культурного форуму.

Зустріч з волонтерами

Пам'ять про Велике минуле

Багато років минуло від незабутнього травня 1945 року, але й сьогодні величний подвиг захисників і визволителів залишається невичерпним джерелом патріотизму, вірного служіння своєму народу. У цей знаменний день ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, вшановуємо тих, хто боровся на фронтах Великої Вітчизняної війни, в тилу самовідданою працею наближав розгром ворога, виніс роки окупації та пекло концтаборів, у повоєнні роки піднімав країну з руїн.

Пам'ять про Велике минуле

ХV  Міжнародна Модель ООН

З 13 по 18 квітня в Москві відбулася XV Міжнародна Модель ООН (MIMUN), що пройшла в стінах МГІМО (У) МЗС Росії. Щороку делегація  нашої гімназії  відвідує цей захід, але цьогоріч, на жаль, через політичну ситуацію в країні Модель ООН відвідав лише один учень – Федорняк Олег (10-Б).

ХV  Міжнародна Модель ООН

Акція до Дня Довкілля

Дарницькі старшокласники разом із педагогами продовжують добру традицію до Дня Довкілля та Дня Землі: щороку на згадку про себе залишають алею випускників. 16 квітня 2014 року напередодні Великодніх свят проведено районну акцію «Алея випускників» на території інтернату № 12.

Акція до Дня Довкілля

Дзвони Чорнобиля

У квітні 1986 року у різні мови світу  увійшло українське слово «Чорнобиль». Для всього людства воно стало синонімом страшної техногенної катастрофи й величезної екологічної біди. Саме 25 квітня в Скандинавській гімназії відбулися цікаві уроки щодо події на Чорнобильській АЕС, яка вплинула на навколишнє середовище всього світу.

Дзвони Чорнобиля

Україна – Грузія: два серця – одна душа

У квітні відбувся візит учнів та вчителів Скандинавської гімназії до партнерської школи «Опіза» (м.Тбілісі, Грузія). Це вже другі відвідини нашими учнями своїх друзів після трирічної перерви. Неможливо переказати неймовірні враження від поїздки, яка надовго залишиться незабутньою.

Україна – Грузія: два серця – одна душа

Прощавай, Букварику!

Пройдена перша стежинка знань. Найменші учні Скандинавської гімназії завершили цікаву, пізнавальну, неповторну мандрівку сторінками свого  вірного дуга – Букваря. Свої успіхи і досягнення учні продемонстрували 16 та 17 квітня на святі «Прощавай, Букварику!».

Свято Прощавай Букварику серед першокласників Скандинавської гімназії

Конкурс «Гринвіч»

В Скандинавській гімназії відбувся Всеукраїнський конкурс англійської мови «Гринвіч», в якому брали участь учні багатьох шкіл України. Перевірити свої знання, світогляд та вдачу змогли учні 2-4 класів. Всього 115 учнів нашої гімназії спробували свої сили в інтелектуальному змаганні.

Всеукраїнський конкурс англійської мови Гринвіч в Скандинавській гімназії

День космонавтики

З  3 по 17  квітня у початковій школі Скандинавської гімназії розпочалася декада до Дня космонавтики, що стала відмінним приводом продовжити патріотичне і громадянське виховання дітей, сформувати або підтримати почуття завзятості, прагнення до досягнення мети, гордість за звершення свого народу.

День космонавтики у початковій школі Скандинавської гімназії

17 квітня – День цивільного захисту

17 квітня в нашій гімназії був проведений день цивільного захисту, під час якого була можливість перевірити представниками штабу ЦЗ закладу здатність вчителів та учнів грамотно і чітко діяти з метою захисту свого здоров`я  та життя у надзвичайних ситуаціях.

17 квітня – День цивільного захисту у Скандинавській гімназії

Відеоконференція проекту eTwinning

03 квітня відбулася відеоконференція між учнями 6-А класу Скандинавської гімназії та школярами 6-го класу Східної початкової школи м.Лівада (о.Хіос, Греція). Це було перше спілкування між українськими і грецькими однолітками в рамках міжнародного проекту eTwinning Plus.

Відеоконференція проекту eTwinning

До Дня народження Г.Х.Андерсена

02 квітня увесь світ святкує день народження улюбленого казкаря усіх поколінь Г.Х.Андерсена. На честь цієї події учні, що вивчають данську мову, провели різноманітні заходи.

Святкування дня народження казкаря Г.Х.Андерсена у Скандинавській гімназії

Модель ООН  у Київському ліцеї бізнесу

21-23 березня 2014р. за ініціативи Київського ліцею бізнесу відбулася VІІ регіональна конференція старшокласників м.Києва «Модель ООН: Київ - 2014»: «Майбутнє, якого прагнемо ми», у якій взяли участь учні 24 кращих шкіл столиці, у тому числі і Скандинавської гімназії.

Модель ООН  у Київському ліцеї бізнесу

Співробітництво з Польщею в дії

На весняних канікулах  група учнів 9-11 класів гімназії разом із батьками і вчителями відвідали місто Сопот з метою ознайомлення з освітою Польщі і встановлення дружніх зв’язків з партнерською школою й університетом.

Співробітництво з Польщею в дії

Фестиваль «Скандинавські кроки»

У березні в гімназії відбувся фестиваль мов північних країн «Скандинавські кроки», у якому взяли участь учні 5-11-х класів, що вивчають данську, норвезьку, фінську та шведську мови. Під час фестивалю було проведено різноманітні, цікаві заходи, нестандарті уроки, конкурси, країнознавчі вікторини та вистави.

Фестиваль «Скандинавські кроки»

Вітаємо!

Учениця 10-А класу Геселева Катерина стала переможцем ІX етапу ХІХ Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії, виборовши серед учнів 10-х класів І місце.

переможець ІX етапу ХІХ Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії

КВК англійською в 9-х класах

В рамках фестивалю іноземних мов 21 березня в гімназії відбулося свято «Пора весни – пора любові», у якому взяли участь учні 9-х класів, змагаючись у категоріях: музичний кліп на пісню, пантоміма «Відгадай слово» та країнознавство.

КВК англійською в 9-х класах

Наша гордість

Учениця 6-А класу Дар’я Снігур взяла участь в чемпіонаті Європи  з великого тенісу «Open Super 12 Auray 2014» , який відбувся у місті Аурей (Франція), де серед 64 спортсменів виборола ІІ місце, обійшовши представників з різних країн.

Дар’я Снігур взяла участь в чемпіонаті Європи  з великого тенісу

Співає юність Дарниці

18 березня в Скандинавській гімназії відбувся районний огляд-конкурс хорових колективів «Співає юність Дарниці», на якому виступили школярі з 14 закладів освіти. Конкурс був присвячений 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка.

Співає юність Дарниці

Тиждень іноземних мов

З метою розширення і поглиблення знань, розвитку комунікативних умінь і навичок в гімназії проходить Фестиваль іноземних мов. У початковій школі вже відбулися різноманітні цікаві заходи.

Фестиваль іноземних мов у Скандинавській гімназії

Нагородження переможців Всеукраїнських олімпіад та конкурсу-захисту МАН

13 березня 2014 року в актовій залі гімназії відбулося свято нагородження переможців Всеукраїнських предметних олімпіад та конкурсу-захисту Малої академії наук. Цього навчального року 76 гімназистів вибороли призові місця на районному етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з української мови та літератури, англійської, німецької, російської мов, історії, математики, географії, економії та біології, ІКТ, комп`ютерної графіки та анімації.

Нагородження переможців Всеукраїнських олімпіад та конкурсу-захисту МАН

«Родинний тиждень» творчо-інтелектуального фестивалю у початковій школі

Підсумком фестивалю «Сузір'я початкової школи – 2014» 03 березня стало свято нагородження переможців конкурсів та учасників персональних виставок «Алло, шукаємо таланти!».

«Родинний тиждень» творчо-інтелектуального фестивалю у початковій школі

Шевченко іноземними мовами

Продовжуючи святкування 200-річчя Великого Кобзаря, учні гімназії взяли участь у різних заходах районного і міського рівня. Одними із найцікавіших із них стали літературні читання творів Шевченка багатьма мовами світу.

Шевченко іноземними мовами

Фестиваль «Сузір’я початкової школи»

«Інтелектуальний тиждень» початківців розпочався 24 лютого олімпіадою з інформатики серед учнів 3-4 класів «Інтелект у шатах духовності». Під керівництвом вчителів інформатики Кушнір Світлани Георгіївни та Турчанінової Любов Василівни діти демонстрували вміння складати алгоритми, працювати у текстовому та графічному редакторах.

Фестиваль «Сузір’я початкової школи»

До 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство. У березні ми святкуватимемо 200- річчя з дня народження великого сина нашого народу – Тараса Григоровича Шевченка. І нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої непогасної любові до свого народу, рідної землі.

До 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка

Спортивне свято

27 лютого в гімназії з метою пропаганди олімпійського руху та здорового способу життя відбулася спортивна естафета «Олімпійські забави», яку організували й провели батьки й учні 2-Г класу.

Проведення спортивної естафети Олімпійські забави

Подорож до Англії

У лютому на запрошення мовного центру «East-West Bridge» група школярів та вчителів відвідала Велику Британію та її столицю місто Лондон. Протягом двох тижнів учасники програми вивчали англійську з вчителем-носієм мови з Оксфорду та насолоджувались відомими всьому світові місцями.

Подорож до Англії

Пам'ять афганської війни

2014 рік оголошений в Україні Роком учасників бойових дій на території інших держав. Під час пам’ятних днів до гімназії завітав член Спілки ветеранів Афганістану Василь Петрович Костенко.

Пам'ять афганської війни

Гуманітарний тиждень початкової школи

Гуманітарний тиждень творчо-інтелектуального фестивалю «Сузір’я початкової школи» розпочався 17 лютого «Годиною духовності у пам'ять Т.Г. Шевченка». 

Гуманітарний тиждень початкової школи у Скандинавській гімназії

«Генії теж кохають»

14 лютого,  у День закоханих в гімназії відбулася літературно-музична композиція «Генії теж кохають», присвячена 200-річчю з дня народження Т.Г.Шевченка. 

літературно-музична композиція «Генії теж кохають»

Творчо-інтелектуальний фестиваль «Сузір’я початкової школи-2014»

10 лютого розпочався традиційний творчо-інтелектуальний фестиваль «Сузір’я початкової школи-2014», який у цьому році присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка.

Творчо-інтелектуальний фестиваль «Сузір’я початкової школи-2014»

Олімпіада з фізичної культури

5-6 лютого на базі Скандинавської гімназії  відбувся ІІІ (міський) етап Всеукраїнської олімпіади з фізичної культури, де взяли участь 20 хлопців і дівчат із десяти районів столиці. Школярі змагалися у таких видах спорту: легка атлетика, гімнастика, футбол, волейбол, гандбол, баскетбол, туризм.

Олімпіада з фізичної культури

День  народження гімназії

24 січня Скандинавська гімназія святкувала свій дев’ятий день народження. Програма проведення урочистих заходів передбачала вітання кожного класу з черговою річницею нашого навчального закладу.

День  народження гімназії

Різдвяна коляда

15 січня у Скандинавську гімназію завітали актори Київського академічного театру українського фольклору «Берегиня». Учні були захоплені феєричним дійством, яке відтворювало свята зимового циклу. Разом з акторами театру гімназисти поринули в чарівний світ української минувшини. Звучання колядок, щедрівок, виконання народних танців створило в присутніх святковий настрій, відчуття причетності до народних традицій.

актори Київського академічного театру українського фольклору Берегиня у Скандинавській гімназії

Новорічні ранки

Цікавими новорічними заходами розпочалися зимові свята в гімназії.
Для учнів 5-6 класів театр «Божья коровка» за підтримки БО «Фонд «Сканді» підготував подарунок – виставу «Новорічні пригоди». Також деякі класні колективи презентували свої власні новорічні виступи.

Зимові свята у початковій школі

Усі ми — діти й дорослі, з нетерпінням щорічно очікуємо зими. У народі говорять: «Зима прийшла і празничків привела». І справді, взимку — майже щодня свято, кожне з яких є неповторним цікавим дійством із забавами та веселощами!

Зимові свята у початковій школі

Талантами славиться початкова школа

Ні для кого не секрет, що Скандинавська гімназія багата талановитими учнями, і в цьому ми вкотре можемо переконатися. Наші діти не лише добре вчаться, але й активно беруть участь в позакласному житті.

Талантами славиться початкова школа

Різдвяний бал «Ренасіменто»

21 грудня у Будинку вчителя відбувся Різдвяний бал, організований київською студією старовинного танцю «Reveri». Узяв участь у цьому святі і колектив старовинного та бального танцю «Ренасіменто» під керівництвом Горбунової Є.В.

Різдвяний бал «Ренасіменто»

Консул Данії в гімназії

20 грудня гімназію відвідала консул посольства Данії в Україні п. Каріна Мюлін. Учні, що вивчають данську мову під керівництвом вчителя Петрунько О.М. підготували новорічний концерт: показали казковий етюд і подарували гостям символічні різдвяні серця, зроблені своїми руками.

Консул Данії в гімназії

Дарниця талантами славиться

18 грудня в гімназії відбувся гала-концерт та свято нагородження переможців районного конкурсу-фестивалю «Дарниця талантами славиться – 2013».У цьогорічному конкурсі на районному етапі взяли участь учні 41 навчального закладу: більше 100 вокалістів; 35 юних читців; 28 хореографічних колективів, музичних груп, окремих виконавців.

Дарниця талантами славиться

День Святої Люсії

14 грудня у Швеції урочисто відзначали традиційний День Святої Люсії, який є особливо шанованим у цій країні. Не залишилося це свято поза увагою і в столиці України. Ось уже декілька років поспіль хор «Веселі нотки» Скандинавської гімназії бере участь у святкуванні цього дня у резиденції шведського військового аташе Хокана Хедстрема. 

День Святої Люсії

Психолого-педагогічний консиліум

На початку грудня в гімназії відбувся психолого-педагогічний консиліум з питань адаптації учнів 1-х та 5-х класів. Учасниками консиліуму стали адміністрація гімназії, вчителі початкової школи, класні керівники 5-х класів, педагоги, які викладають у 5-х класах, психолог гімназії.

Психолого-педагогічний консиліум

Учнівська конференція МАН

05 грудня 2013 року у гімназії відбулася щорічна науково-практична конференція із захисту учнівських науково-дослідницьких робіт МАН. На конференції були присутні учні - члени гімназійного наукового товариства «Ерудит», учителі.

Учнівська конференція МАН

Модель ООН: Сканді-2013

Ось і настала довгоочікувана подія: «МООН: Сканді-2013». 29 - 30 листопада 2013 року в Скандинавській гімназії  відбулася V науково-практична конференція «Модель ООН: Сканді – 2013. Міжнародна співпраця як запорука стійкого розвитку, захисту миру та безпеки світової спільноти».

Модель ООН: Сканді-2013

Конкурс «Вчитель року»

28-29 листопада на базі гімназії відбувся ІІІ (фінальний) тур Всеукраїнського конкурсу «Інноваційний урок фізичної культури та урок фізичної культури з елементами футболу». П’ятеро найталановитіших вчителів із різних регіонів України змагалися у якісному проведенні уроків, використовуючи інноваційні технології.

Конкурс «Вчитель року»

Родинні свята у початковій школі

Родина – найдорожче для кожної людини. «З родини йде життя людини» - говорить народна мудрість. У сім’ї людина робить свої найперші кроки, з неї вона виходить у широкий світ. З великим задоволенням учні початкової школи готувалися до родинних свят, адже це ще одна сходинка до зближення школи і сім’ї, до родинного єднання.

вшанування рідної мови учнями Скандинавської гімназії

Фестиваль природничо-математичних наук

Під час проведення фестивалю природничо-математичних наук  25 листопада в гімназії пройшли два цікавих  заходи: «Інтелектуальне казино» - гра для найрозумніших  учнів 7-х класів, та математичний КВК  серед команд 11-х класів.

Фестиваль природничо-математичних наук

Зустріч із шведським аташе

26 листопада в Скандинавській гімназії відбулася зустріч школярів із аташе з питань оборони посольства Швеції п. Хоканом Хедстремом, що пройшла в демократичній атмосфері невимушеного спілкування. Обговорення екологічної ситуації, порівняння політичних систем Швеції та України, перспективи подальшої інтеграції до ЄС, можливості навчання за кордоном – такі питання поставили учні шведському гостю.

Зустріч із шведським аташе

Зустріч керівників шкіл

22 листопада гімназію відвідала делегація директорів українських і закордонних шкіл: віце-президент Європейської Асоціації керівників закладів освіти п.Юкка Кіттінен, президент Асоціації директорів шкіл Латвії п.Лівія Янковська, а також гості зі Львова, Сум, Києва та Київської області.

Зустріч керівників шкіл

Запали  свічку  пам'яті…

22 листопада 2013 року учнівське самоврядування Скандинавської гімназії підготувало і провело випуск радіогазети, в якому розказали про Великий голод 1932-1933рр., його причини та велику кількість жертв. На першому уроці учні кожного класу згадали ці трагічні події – найчорніший час в історії України.

22 листопада 2013 року учнівське самоврядування Скандинавської гімназії підготувало і провело випуск радіогазети, в якому розказали про Великий голод 1932-1933рр., його причини та велику кількість жертв. На першому уроці учні кожного класу згадали ці трагічні події – найчорніший час в історії України.

Візит освітян до Таллінна

З 11 по 15 листопада в м. Таллінні (Естонія) відбувся навчальний візит освітян  Молдови, Болгарії та України, учасником якого стала директор Скандинавської гімназії Пушкарьова Т.Е.

Візит освітян до Таллінна

Участь у проекті «Відкритий світ»

Нещодавно гімназія взяла участь у конкурсі «2000 шкіл» у рамках реалізації Національного проекту «Відкритий світ», що суть якого полягає у створенні єдиного навчально-інформаційного   on line  простору для учнів, вчителів та батьків зі всієї України, до якого кожен учасник матиме постійний та швидкий доступ. Він має поєднати в собі величезну кількість навчального матеріалу і цікаву соціальну мережу.

Участь у проекті «Відкритий світ»

Малі шкільні олімпіади – шлях до успіху у майбутньому!

Однією з найефективніших форм позакласної роботи є шкільні олімпіади. Відомо, що маленькі школярі люблять будь-які змагання, бо у цьому віці формула «гра-змагання-перемога» сприймається дитиною як одне ціле. А хто ж не любить перемагати? 

Малі шкільні олімпіади – шлях до успіху у майбутньому

Новий захід Спікерської групи

25 жовтня та 18 листопада 2013 року психологічна служба Скандинавської гімназії разом з учасниками Спікерської групи за програмою «Рівний - Рівному» провела з учнями п’ятих, шостих та сьомих  класів дружню бесіду «Безпека дітей в Інтернет-мережі». 

Безпека дітей в Інтернет-мережі

Тиждень ЮНЕСКО

Асоційовані школи ЮНЕСКО виконують важливу функцію адаптації загальноосвітніх навчальних закладів до потреб глобального інформаційного суспільства, привносять інноваційну культуру і кращі практики в освітню сферу нашої держави. Саме асоційовані школи ЮНЕСКО мають стати серцем освіченої України.

Тиждень ЮНЕСКО

Конференція E-Twinning

15 листопада вчителі Ворон А.В., Петрунько О.М. та учні Кнурьов Віктор, Щербак Юлія були запрошені на Міжнародну конференцію учасників програми E-Twinning “Бути європейцем у Євросоюзі: можливості та проблеми активної громадянської позиції”, яка відбулася в київській гімназії №191 імені П.Г. Тичини. 

Конференція E-Twinning

Свято «Осінь, прощавай»

15 листопада учні 1-Д класу зі своїм вчителем Ящук Т. Л. запросили батьків на свято осені. Від гри юних акторів у театралізованій виставі про пригоди лісових мешканців та їхню зустріч з осінню усі присутні отримали справжнє задоволення.

Свято «Осінь, прощавай»

Екскурсія до дитячого журналу «Пізнайко»

11 листопада 2-А клас зі своїм вчителем Вороніною І.А. відвідали редакцію дитячого журналу «Пізнайко». Екскурсія була захоплюючою та цікавою, бо учні дізналися про історію створення та життя цього популярного видання. Здивуванню дітей не було меж, коли вони  на власні очі побачили усі випуски номерів журналу. Екскурсія була захоплюючою та цікавою. 

Екскурсія до дитячого журналу «Пізнайко»

Фестиваль «Осінні барви»

Упродовж двох тижнів з 14.10.13 р. по 25.10.13 р. життя учнів початкових класів було особливо насиченим та цікавим, бо у школі відбувся фестиваль виховної роботи «Осінні барви».

Фестиваль «Осінні барви»

Лінгвістичний експрес

14 листопада 2013 року в ліцеї «Наукова зміна» відбулось мовознавче змагання з англійської мови для учнів 6-х класів «Лінгвістичний експрес». Команда учнів Скандинавської гімназії  у складі Зуй Олени  (6-А), Осадчого Ігоря (6-А), Шурути Катерини (6-Б), Димової Софії (6-В),  Савченко Катерини (6-Г), Шумейка Микити (6-Г) у супроводі вчителів англійської мови Регінської І.М. і Срівастави О.А. брала участь у цьому змаганні. 

Лінвістичний експрес

Гра-конкурс  «Русский медвежонок»

14 листопада 2013 року в гімназії відбулася Міжнародна гра-конкурс «Русский медвежонок – языкознание для всех». Участь у конкурсі дає можливість учням відкрити красу  російської мови і мовознавства, зацікавити їх вивчати предмет, побачити тісні зв’язки й спорідненість слов'янських мов.

Гра-конкурс  «Русский медвежонок»

Міжнародний  конкурс з інформатики «Бобер»

11 листопада 2013 року в гімназії відбувся Міжнародний конкурс з інформатики та комп’ютерної грамотності «Бобер», який проводиться з метою підвищення ІКТ-компетентності учнів, ознайомлення і зацікавлення сучасними інформаційними технологіями, комп’ютерною технікою і літературою, активізації творчої діяльності учнів.

Міжнародний  конкурс з інформатики «Бобер»

Зйомки ток-шоу

6 листопада 2013 року учні Скандинавської гімназії Олексій Величко та Валерія Бондар, учасники спікерської групи «За здоровий спосіб життя»  разом із психологом Анною Брюхановою взяли участь у зніманні молодіжного ток-шоу на тему «Безпека в інтернеті» у телестудії нового телеканалу TBI 112 Україна.

Учні Скандинавської гімназії на зйомках молодіжного ток-шоу на тему Безпека в інтернеті

Конкурс читців

У рамках заходів, присвячених 70-річчю визволення Києва і 69 річниці визволення України  від німецько-фашистських загарбників, 5 листопада у гімназії відбувся конкурс читців «У пам’яті назавжди».

Конкурс читців

Конференція старшокласників

Під керівництвом вчителя історії Брикової Л.О. 5 листопада в гімназії відбулася науково-практична конференція для старшокласників «Звільнення столиці України» до 70-річчя визволення Києва від німецько-фашистських загарбників.

Конференція старшокласників

Урок мужності

Напередодні відзначення знаменної дати 70-річчя визволення Києва від фашистських загарбників 5 листопада у гімназії відбулися уроки мужності, які вкотре повернули школярів до тих днів, коли захисники нашої Вітчизни ціною власного життя визволяли столицю України.

Урок мужності

Професійний тренінг

25 жовтня та 8 листопада 2013 року психолог гімназії Анна Брюханова провела з учнями 10-Б класу тренінг професійної орієнтації та ознайомлення з попитом на сучасному ринку праці. Метою тренінгу є визначення можливої сфери та напрямку діяльності, комфортної для конкретної особистості.

Тренінг професійної орієнтації та ознайомлення з попитом на сучасному ринку праці

Посвята в першокласники

Вже стало доброю традицією в жовтні кожного року проводити в гімназії урочисте свято – Посвяту в першокласники! Ось і цього року 24 жовтня в актовій залі зібрались найменші учні початкової школи разом зі своїми вчителями та батьками.

Посвята в першокласники

Конкурс «Містер та Міс 4-В класу»

23 жовтня 2013 року в актовому залі Скандинавської гімназії міста Києва відбувся фінальний етап конкурсу «Містер та Міс 4-В класу».

Конкурс «Містер та Міс 4-В класу»

Екскурсія на батьківщину Шевченка

Українська громадськість розпочала урочистості з нагоди 200 річного ювілею славного Кобзаря Тараса Шевченка. Наша гімназія в числі перших долучилася до цих подій.

Конкурс «Найкращий читацький щоденник 2013»

Підійшов до завершення І етап конкурсу “Найкращий читацький щоденник 2013», який проводить видавництво «Грані-Т».

Конкурс «Найкращий читацький щоденник 2013»

Участь учнів початкових класів у міському конкурсі з англійської мови

У  вересні компанія «Dinternal Book», що є найбільшим представником британської літератури в Україні, проводила міський конкурс «Autumn is here», де учні початкових класів  спробували свої сили, створивши чимало прекрасних малюнків.

Участь учнів початкових класів у міському конкурсі з англійської мови

Фотоконкурс «Самый Классный Педагог»

Газета «Комсомольская правда» в Украине» до Дня вчителя  оголосила фотоконкурс «Самый Классный Педагог». Батьки та учні 4-Гкласу вирішили взяти участь у цьому конкурсі.  Сказано - зроблено. Надіслали фотографію учнів 4-Г класу та класного керівника Доброгорської Галини Вікторівни.

Фотоконкурс «Самый Классный Педагог»

Новини клубу «Сьогун»

12 листопада в м. Таллінні відбувся міжнародний турнір з карате «Таллінн Опен-2013». Спортсмени клубу «Сьогун» у цьому турнірі показали хороші результати та здобули 3 золоті, 3 срібні та 3 бронзові нагороди.

Новини клубу «Сьогун»

Інтелектуальна гра «Юніор»

11 жовтня команда учнів 5-Б класу «Юні вікінги» випробувала свої сили в районному етапі інтелектуальної гри з українознавства «Юніор».

Інтелектуальна гра «Юніор»

Актуальне співробітництво: Україна-Польща

10-11 жовтня в Скандинавській гімназії відбулася зустріч адміністрації і старшокласників із ректором Сопотської Вищої Школи  (Польща) п. Терезою Мартинюк і проректором п. Мареком Урбанським. 

Актуальне співробітництво: Україна-Польща

Розпочато курс Християнської етики

З жовтня в Скандинавській гімназії розпочато читання курсу «Християнська етика». Цей предмет викладає настоятель Храму на честь Єрусалимської ікони Божої Матері Голосіївського благочиння Південного вікаріатства міста Києва УПЦ священик Димитрій Гарчук. 

Розпочато курс Християнської етики

Підсумки Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру-2013» у 5-11 класах

Щороку за сприяння Міністерства освіти і науки України разом із Міжнародною асоціацією «Кенгуру без кордонів» проводиться     Міжнародний математичний конкурс «Кенгуру»,   який   об’єднує учасників з-понад 30 країн. В Україні базовим осередком конкурсу є Львівський фізико-математичний ліцей при Львівському національному університеті імені Івана Франка. 

Міжнародний математичний конкурс «Кенгуру»

Підсумки Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру-2013» у початковій школі

25 вересня в актовій залі гімназії відбулось урочисте нагородження учасників Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру- 2013» серед учнів початкових класів.

Зустріч з письменником

23 вересня учні 4-В і 4-Б класів відвідали Музей української літератури, де зустрілися з Головою творчого об’єднання дитячих письменників України,  Лауреатом премії імені Лесі Українки,  Заслуженим працівником культури України, дитячим   письменником  Анатолієм Леонтійовичем  Качаном.

Всеукраїнські учнівські конкурси

До уваги учнів гімназії!

Протягом 2013-2014 навчального року у гімназії відбудуться Всеукраїнські учнівські конкурси. Участь у них дає можливість кожному учаснику ще раз перевірити свої вміння застосовувати знання з різних предметів на практиці, відчути азарт змагання і радість успіху, увійти до складу єдиної команди дорослих і дітей, представників великих міст і маленьких селищ з різних куточків України, яких об’єднує прагнення до нових знань.

Молодіжна науково-практична конференція
до Міжнародного Дня Миру

19-20 вересня 2013 року команда Скандинавської гімназії у складі учнів 11-В класу (Краєв Олександр, Халмірзаєва Катерина та Гущенко Максим), 10-Б класу (Шабалков Роман, Скворцова Марина, Федорняк Олег) та учениці 8-А класу Федоровської Єлизавети разом із заступником директора Мельник Н.В.та вчителем інформатики Горбуновою Є.В. відвідали сш № 12 м.Конотопа та взяли участь у дводенній конференції під назвою «Х+У=РЕАСЕ», присвяченій Міжнародному Дню Миру.

Збір лідерів у МДЦ “Артек”

У Міжнародному дитячому центрі «Артек» стартував XІ міжнародний навчально-оздоровчий збір лідерів учнівського самоврядування Києва. Учасниками збору стали 300 учнів 8-11 класів столичних шкіл, у тому числі і наші гімназисти. Два тижні на березі Чорного моря старшокласники провели у поєднанні активного відпочинку, творчості та реалізації дитячих ініціатив.

Київ – Тбілісі:  два серця - одна душа

Міжнародні партнерські зв’язки розпочалися вже на початку навчального року. З 7 по 15 вересня гімназія зустрічала своїх довгоочікуваних друзів із грузинської школи «Опіза» м.Тбілісі,  які вже вдруге відвідали Київ і наш навчальний заклад.

Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

З 9 по 13 вересня 2013 року у гімназії відбувся «Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності». Цікаво й нестандартно пройшли конкурси, вікторини, «відкриті уроки» з питань пожежної безпеки, охорони праці, дорожньо-транспортного травматизму, з безпечної поведінки вдома щодо користування електроприладами, побутовою технікою, газом, сірниками, правил безпечного поводження на водоймищах, у лісі, в метро, громадському транспорті, під час грози, сильного вітру та шквалу.

Шевченківський урок

2 вересня у всіх школах України за розпорядженням Президента Віктора Януковича відбувся Всеукраїнський телевізійний Шевченківський урок. Захід організований з метою сприяння вивченню молодим поколінням творчої спадщини Т.Г.Шевченка та з нагоди відзначення у 2014 році 200-річного ювілею від дня його народження.

З Днем знань!

1 вересня Скандинавська гімназія відсвяткувала черговий початок нового навчального року. Учні повернулися до школи, де їх чекає коло друзів та досвідчені наставники – педагоги. Особливим виявився цей день і для першачків, які шістьма класами влилися до шкільної родини.

До уваги учнів і батьків!

01 вересня 2013 р. о 9.00 на стадіоні гімназії відбудеться урочиста лінійка, присвячена Дню знань.

Об 11.00на Хрещатику для учнів та їхніх батьків відбудеться  акція «Свято знань – свято творчої дитини!»

02 вересня 2013 р. о 8.30 – проведення тематичного уроку. З другого уроку гімназія працює за розкладом.

Адміністрація

 

Архів 2012-2013 | Архів 2011-2012  |  Архів 2010-2011  |  Архів 2009-2010  |  Архів 2008-2009  |  Архів 2007-2008 |