Архів 2012/2013

Випускний вечір 11-х класів

1 червня 2013 року в Скандинавській гімназії відбувся випускний вечір, на якому одинадцятикласники отримали атестати про повну загальну середню освіту. Серед них Бодров Сергій, Зеленко Денис та Сокур Анна нагороджені Золотими медалями «За особливі успіхи в навчанні», Кіндзер Мар’ян – Срібною медаллю «За успіхи у навчанні».

Випускний вечір 11-х класів

Конкурс «Обери чисте майбутнє»

Міський конкурс дитячої та юнацької творчості «Обери чисте майбутнє» проводиться вже вдруге за ініціативи комунального підприємства «Київкомунсервіс» з метою залучення маленьких киян до вирішення однієї з найактуальніших проблем сьогодення – впровадження системи роздільного збору побутових відходів.

Конкурс «Обери чисте майбутнє»

Київ – Тбілісі: нові вектори співробітництва

З 24 по 29 травня делегація вчителів та учнів Скандинавської гімназії відвідала 98 публічну школу в м. Тбілісі (Грузія). Педагоги та школярі взяли участь у Тижні слов`янської культури. Метою цього міжнародного заходу було надання можливості учням різних країн поглибити знання про слов`янську культуру й традиції слов`янських народів, сприяти взаєморозумінню, взаємоповазі між народами.

Київ – Тбілісі: нові вектори співробітництва

Свято Останнього дзвоника

24 травня в гімназії пролунав останній дзвоник у цьому навчальному році. Вся дружня родина вчителів, учнів і батьків зібралася у цей урочистий день.

Свято Останнього дзвоника

Прощавай, початкова школо!

23 травня 2013р. у 4 класах відбулося свято «Прощавай, початкова школо!». Незвичайний день - випускний у початковій школі.

Прощавай, початкова школо

Гордість і надія Скандинавської гімназії

21 травня 2013 року в День гімназійного свята вишиванки відбулося щорічне свято нагородження переможців Всеукраїнських предметних олімпіад та конкурсу-захисту Малої академії наук України.

Гордість і надія Скандинавської гімназії

Свято вишиванки

Яскравим суцвіттям травневих свят став День вишиванки, що був проведений у Скандинавській гімназії 21 травня 2013 року. Різнобарв’ям кольорів української вишивки майорів кожен клас. На подвір’ї гімназії учні створили флеш-моб «Вишиванка Скандинавської гімназії».

Свято вишиванки!

Велика гімназійна родино!

21 травня в Скандинавській гімназії відбудеться традиційне Свято вишиванки «Сканді − 2013»

Якщо у грудях б’ється серце справжнього українця, якому не байдуже
рідне слово, прийди до гімназії цього дня у вишиванці
й підтримай рідну культуру!

Прощання з Букварем!

17 і 18 травня учні 1-их класів прийшли святково одягнені й у піднесеному настрої. Адже цими днями найменші гімназисти прощалися зі своєю першою книгою – Букварем!

Прощання з Букварем!

Зустріч з делегацією Естонії

Цими днями, у рамках святкування днів Європи, у Києві відбулася ХІ Конференція Міжнародного педагогічного клубу європейських столиць на тему «Досвід та перспективи формування європейського шкільного освітнього простору». Учасники заходу, збираючись щорічно у різних країнах Європи, обговорюють актуальні питання шкільної освіти.

Зустріч з делегацією Естонії

«Київський вальс -2013»

Весна. Буяння зелені та запах різнотрав’я. Ця пора року приносить і радість, і смуток. Радість для школярів, які закінчують навчальний рік, а смуток – для одинадцятикласників, бо не повернуться роки назад. Попереду у них екзамени та перехід на ще одну сходинку життя. Але наші випускники встигають усе, навіть взяти участь у конкурсі «Київський вальс», який відбувся 16 травня в БК «Дарниця».

«Київський вальс -2013»

Участь у проекті «Обери чисте майбутнє»

Проблема збереження навколишнього середовища надзвичайно актуальна не лише серед науковців, але й серед учнів Скандинавської гімназії. Комунальне підприємство «Київкомунсервіс» щорічно проводить конкурс «Обери чисте майбутнє», до якого залучає дітей міста Києва до збереження чистоти та екології.

Участь у проекті «Обери чисте майбутнє»

Увага!

Проект «Англійська під сонцем»!

Табір «Бранко» в Словаччині – табір активних пригод разом з англійською!
Бажаєш провести  Summer - 2013 корисно та цікаво?
 Потоваришувати з іноземними волонтерами та зустріти нових друзів?

Проект «Англійська під сонцем»!

Круглий стіл «Родинні цінності в історії та сучасності»

15 травня 2013 р. з нагоди Дня матері та Дня сім`ї  для учнів 10-х класів відбувся круглий стіл «Родинні цінності у історії та сучасності». До гімназії завітали Президент Асоціації ділових жінок «Киянка» Гончарук Г.Й., експерт з гендерних питань Програми Розвитку ООН Кобелянська Л.С., керівник проекту ВГО «Ліга соціальних працівників» Корюкалов М.В., фіналістка молодіжної програми «Перший крок до успіху»  Вертеба Яна, багатодітна мама Павленко Т.М., яка представляла батьківську громадськість Скандинавської гімназії.

Наш Майкл Джексон

У березні в Іспанії відбувся Міжнародний хореографічний фестиваль «Fiestalonia Milenio», у якому взяли участь близько 600 учасників різного віку. Серед розмаїття танцювальних стилів і великої кількості талановитої молоді учень 5-В класу нашої гімназії Денис Шульга посів І місце.

Наш Майкл Джексон

З Днем Перемоги!

Напередодні великого свята учнів гімназії відвідали почесні гості – ветерани Великої Вітчизняної війни Заржицький Володимир Станіславович і Скорина Григорій Филимонович. Вони у своїх спогадах розповіли про жахливі події війни і свою участь у визволенні Києва та Батьківщини від німецько-фашистських загарбників.

З Днем Перемоги!

З Великоднем!

Напередодні Великодніх свят учні гімназії мали чудову можливість долучитись до розпису писанок. До нас завітали працівники Фабрики ялинкових прикрас, які навчили школярів робити святкові малюнки та прикрашати писанки. А в 5-х класах відбувся майстер клас із розпису писанок, до якого залучилися і вчителі.

Майстер клас із розпису писанок

До річниці Чорнобильської трагедії

26 квітня – річниця Чорнобильської трагедії. Вшановуючи безмежну пам'ять героїв, що ціною власного здоров’я і навіть життя, боролися з наслідками аварії на ЧАЄС, випускники Скандинавської гімназії підготували повідомлення про трагічну сторінку історії нашої держави.

До річниці Чорнобильської трагедії

Зустріч у Центрі індійської культури

25 квітня делегація Скандинавської гімназії відвідала Центр індійської культури «Санкріті», де відбувся вечір українсько-індійської дружби. Наші учні Сазонова Світлана, Коняєв Андрій, Ніколаєнко Віолетта, Степурко Владислав, Васютяк Даяна презентували невеликий концерт, що складався з народних і бальних танців.

Зустріч у Центрі індійської культури

Гості із Норвегії

25 квітня освітяни Foss skole із столиці Норвегії відвідали нашу гімназію. Вчителі Ханне Берг, Анне Столен, Елін Стокке, Петер Восс зацікавились системою освіти України та життям гімназистів. Шановні гості мали можливість поспілкуватись із старшокласниками – членами євроклубу «Вікінги», які презентували проект «Модель ООН».

Гості із Норвегії

Московська Міжнародна Модель ООН–2013

14-19 квітня у Московському Державному Інституті Міжнародних Відносин (МГИМО) відбулась науково-практична конференція “MIMUN-2014”. У грі взяло участь близько 600 підлітків із 28 країн світу. Учні нашої гімназії у супроводі вчителя історії Глотової Є.А. також відвідали Москву.

Тиждень англійської в 4-х класах

Під час фестивалю іноземних мов у Скандинавській гімназії відбувся тиждень англійської мови в 4 класах. Метою цього заходу було виявлення кращих знавців іноземної мови. Учні брали участь у різноманітних конкурсах та олімпіадах, де   продемонстрували свої знання з граматики, аудіювання, читання, усного мовлення та письма. Гімназисти проявили свої таланти та вміння вільно володіти мовою, а допомогли їм у цьому вчителі: Мариненко О.П., Рибальченко К.А., Шаповаленко В.С., Канюка Н.В., Кузьменко Н.Р., Сабадаш Н.В., Лоссевич Н.С.

Тиждень англійської в 4-х класах

Зустріч із перекладачем

23 квітня до Скандинавської гімназії завітав відомий фіно-український перекладач Юрій Зуб. У межах візиту пан Юрій провів зустріч з учнями, які вивчають фінську мову. Гімназисти з цікавістю розпитували гостя про особливості фінської мови, складнощі перекладу та подальші плани перекладача.

Зустріч із перекладачем

Україна і Фінляндія очима дітей

Нещодавно в Шоколадному будиночку пройшла міжнародна виставка дитячих малюнків «За майбутнє», ініціатором якої стала громадська організація «Київ - Тампере». На виставці були розміщені роботи  учнів з Фінляндії та України. Скандинавську гімназію представляв гурток образотворчого мистецтва під керівництвом Розколодько Ж.П.

Україна і Фінляндія очима дітей

Тепло «Північного сяйва»

18 квітня в Скандинавській гімназії міста Києва відбувся традиційний і добре відомий поза межами навчального закладу фестиваль «Північне сяйво», на який завітали заступник міністра МОН України Жебровський Б.М., начальник управління освіти Дарницької районної у м.Києві державної адміністрації С.М.Тимченко, військовий аташе посольства Швеції Хокан Хедстрем, секретар посольства Фінляндії Тууро Маттіла та інші гості.

Фестиваль "Північне сяйво" у Скандинавській гімназії

До відома батьків!

Запис на співбесіду
для вступу дітей до 1 класу 2013р. припинено
у зв’язку із великою кількістю заяв.

Адміністрація

Слід на цій землі

Кожна людина повинна залишити слід на цій землі. За традицією, учні 11-х класів висаджують рослини на згадку про шкільні роки, тим самим піклуючись про навколишнє середовище та лишаючи по собі добрий слід.  18 квітня  гімназисти висадили дерева  на Алеї випускників   ЦДЮТ Дарницького р-ну м.Києва. Випускники з радістю беруть участь у цій акції, підтримуючи  добрі традиції нашого народу.

Слід на цій землі

Подорож до казкового Королівства Данія

У рамках проекту співпраці між Скандинавською гімназією та Нествeдгімназією  (Данія) продовжується партнерський обмін. Група учнів та вчителів гімназії вирушила у цікаву подорож до казкової Данії. Українська делегація брала участь у навчальному і позашкільному процесі: відвідувала уроки,  подорожувала містом, ознайомилася з найцікавішими історичними місцями.

Подорож до казкового Королівства Данія

Зустріч у євроклубі

12 квітня до Скандинавської гімназії завітали високоповажні гості – голова парламентського комітету Фінляндії з питань майбутнього пані Пяйві Ліппонен та другий секретар посольства Фінляндії в Україні пан Тууро Маттіла. В межах свого візиту гості спілкувалися з учнями-членами шкільного євроклубу «Вікінг» та познайомилися з його діяльністю, зокрема їх зацікавила науково-практична конференція «Модель ООН».

Зустріч у євроклубі Вікінг

Профспілковий урок

12 квітня в 10-х класах гімназії вчитель історії Брикова Л.О. провела профспілковий урок на тему «Профспілки – захисники наших прав». На занятті розглядалась роль, яку відіграють профспілки у формуванні громадянського суспільства в Україні, як вони можуть захистити права працюючих, неповнолітніх працівників.

Профспілковий урок

Вітаємо!

З 24 по 28 березня 2013 року у місті Хмельницькому проходив IV етап XVIII Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії, учасниками якої стали школярі з 24 областей України, Автономної Республіки Крим, міст Києва та Севастополя. У заключному етапі змагалися 152 олімпійця. Учениця 9-А класу Скандинавської гімназії Геселева Катерина стала переможцем, виборовши диплом II ступеня. Вітаємо Катерину, бажаємо нових здобутків та перемог!

IV етап XVIII Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії

Освітяни Туреччини в гімназії

1 квітня до Скандинавської гімназії завітала делегація освітян з Туреччини, які представляють район Зейтінбурну м.Стамбула. Голову районного управління освіти Якупа Хаїрлиоглу й директора професійного ліцею «Шехіт» Уміта Айдина радо зустріли начальник Дарницького управління освіти Тимченко С.М., адміністрація й вчителі Скандинавської гімназії.

Освітяни Туреччини в гімназії

Домашні завдання з усіх предметів на час канікул

До відома батьків та учнів!

Продовжено термін весняних канікул до 03 квітня 2013 включно.
До занять приступити 04 квітня 2013р.
(розпорядження Київської міської державної адміністрації від 28.03.2013 № 399
«Про продовження весняних канікул у загальноосвітніх навчальних закладах усіх типів та форм власності
міста Києва в 2012-2013 навчальному році»)

Адміністрація

Шаховий фестиваль «Київська весна: Дарниця – 2013»

З 24 по 30 березня у Скандинавській гімназії відбувся XXII Міжнародний шаховий фестиваль «Київська весна:  Дарниця – 2013». Метою проведення фестивалю є популяризація шахової гри, підвищення кваліфікації шахістів, встановлення та налагодження дружніх контактів серед учнівської молоді. Наприкінці тижня відбулося урочисте закриття турніру, на який з’їхалися багато шанувальників цієї гри.

Шаховий фестиваль «Київська весна: Дарниця – 2013»

Батьківські збори майбутніх першокласників

На виконання наказу управління освіти Дарницького району м. Києва № 26 від 05.02.2013 «Про порядок прийому дітей до 1-х класів загальноосвітніх навчальних закладів Дарницького району міста Києва» 21 березня 2013р. у актовій залі гімназії відбулись збори батьків майбутніх першокласників.

Батьківські збори майбутніх першокласників

«Мистецька фортеця»

13 березня на базі спеціалізованої школи № 23 відбувся І етап ІІ міської профорієнтаційної гри «Мистецька фортеця», яка складалася з п’яти конкурсів, а саме: мініатюри, мистецтва слова, народного та сучасного танцю, пластики, співу.

Мистецька фортеця

Підсумки  фестивалю «Сузір’я початкової школи»

Відлунали останні акорди традиційного творчо-інтелектуального  фестивалю  «Сузір’я початкової школи». З 11.02.13р. по 07.03.13р. феєрверк різноманітних заходів дав змогу кожній дитині виявити свої здібності у різноманітних творчих конкурсах, персональних та колективних виставках, інтелектуальних змаганнях.

Підсумки  фестивалю «Сузір’я початкової школи»

До уваги батьків!

21 березня (четвер) 2013 р. о 16.00 в актовій залі гімназії відбудуться батьківські збори майбутніх першокласників.

Адміністрація

Зустріч учнів 5х класів з інспектором ДАІ

12 березня до Скандинавської гімназії завітала інспектор Дарницької ДАІ Михайленко Людмила Миколаївна. Учні 5-А і 5-Г класів прослухали цікаву інформацію про правила дорожнього руху й подивилися відеофільм з цієї теми.

Шевченківське слово

12 березня в бібліотеці № 160 відбувся районний конкурс «Світ єднає Шевченківське слово», у якому взяли участь учні 36 шкіл і гімназій Дарницького району. Вірші Кобзаря звучали українською, російською, польською, французькою, чеською, данською, шведською мовами.

Змагання клубу «Сьогун» в Естонії

2-3 березня в м. Таллінні (Естонія) пройшов щорічний міжнародний турнір на Кубок Естонії «Талліннський Бульдог». Клуб карате-до «Сьогун» на цих змаганнях виборов 4 золоті медалі, 3 срібні і 8 бронзових. У медальний залік великий внесок зробили й учні Скандинавської гімназії.

Переможці турніру

У світ англійської мови на «Чарівному потязі»

Триває творчо-інтелектуальний фестиваль початкової школи. Яскравими зірками у «Сузір’ї» засяяли третьокласники. У перші дні весни вони разом з учителями і батьками подорожували у світ англійської мови на «Чарівному потязі».

У світ англійської мови на «Чарівному потязі»

Модель ООН у гімназії № 136

1-2 березня у гімназії №136 відбулася науково-практична конференція «Модель ООН-2013: Твоє майбутнє починається сьогодні», у якій узяли участь учні 7-10 класів Скандинавської гімназії. Команда у складі 22 гімназистів представляла наступні країни: Данія, Фінляндія, Швеція та Норвегія.

 

Граємо в «Геліантус»

Учні гімназії другий рік поспіль беруть активну участь у Всеукраїнській природознавчій грі «Геліантус». У цьому навчальному році її учасниками  стали 67 гімназистів - учнів 6-10 класів. Гра «Геліантус» дає можливість учням перевірити свої знання з фізики, хімії, біології, географії.

 

Зустріч із майстринею казки

27 лютого учні 1-х та 2-х класів подорожували дорогами казок з молодою письменницею Катериною Єгорушкіною, яка є членом Національної Спілки письменників України. Вже видано 5 її книг (4 з них для дітей). Письменниця – переможниця багатьох літературних конкурсів, а її книга «Будиночок з Води» увійшла до трійки кращих книг для дітей 2011 року (за даними голосування «Читають всі»).

 

Свято Каліграфії

Традиційне «Свято Каліграфії» стало одним із найвизначніших подій творчо-інтелектуального фестивалю «Сузір’я початкової школи». Його  підготували і провели 27 лютого учні 4-Б класу під керівництвом учителя Бучинської О.В.

 

Олімпіада з фізичної культури

22-23 лютого на базі Скандинавської гімназії вперше відбувся ІІІ (міський) етап Всеукраїнської олімпіади з фізичної культури, де взяли участь 20 хлопців і дівчат із кожного району столиці. Школярі змагалися у таких видах спорту: легка атлетика, гімнастика, футбол, волейбол, туризм.

Тренінг “Профорієнтаційні компетенції”
для учнів 10-х класів

У лютому відбувся профорієнтаційний тренінг для учнів 10-х класів, у якому взяли участь 23 гімназисти. Цього року запит на профорієнтаційний тренінг до психолога гімназії Брюханової А.В. надійшов саме від учнів. А це означає, що сучасна молодь має потребу у самостійному професійному визначенні і готова брати на себе відповідальність за власний вибір, не перекладаючи відповідальність за це на батьків.


Звіт театральної студії «Карнавал»

22 лютого гімназійна театральна студія «Карнавал» презентувала глядачам дві вистави: «Чарівник Смарагдового міста» і «Снігова королева». Молоді артисти представили свою спільну роботу, проведену за півроку, і надали можливість батькам оцінити їхню акторську майстерність.

Звіт театральної студії Карнавал

Подорож до Скандинавії

21 лютого учні 4-х класів здійснили віртуальну подорож до скандинавських країн. Це свято стало традиційним і є результатом плідної пошукової роботи учнів, вчителів та батьків.

 

Подорож до Скандинавії

Всеукраїнська українознавча гра «Соняшник»

Наша гімназія – колиска вундеркіндів, інтелектуалів, плекальня майбутньої української еліти. Традиційними тут є інтелектуальні турніри. Один із таких відбувся 20 лютого 2013 р. Нещодавно 120 гімназистів 5-10-х класів узяли участь у Всеукраїнській українознавчій грі «Соняшник», де продемонстрували високий рівень знань з української мови та літератури, українознавства.

 

Всеукраїнська українознавча гра «Соняшник»

Театральні зустрічі

У рамках фестивалю «Сузір'я початкової школи» учні 1 – 4-х класів переглянули виставу «Русалонька», одну з численних версій безсмертного андерсенівського сюжету  про кохання та мужність, доброту та вірність і про людське щастя, яке можливе лише за умов взаємності.

 

Театральні зустрічі

Тиждень пропаганди здорового способу життя

На початку лютого у гімназії відбувся тиждень пропаганди здорового способу життя та профілактики антиалкогольної, антитютюнової. антинаркотичної залежності, під час якого було організовано і проведено різноманітні заходи.

 

Тиждень пропаганди здорового способу життя

Підсумки районних предметних олімпіад та
конкурсу-захисту МАН

У січні 2013р. завершилися районні етапи Всеукраїнських предметних олімпіад та конкурсу-захисту учнівських науково-дослідних робіт Малої академії наук України. Учні гімназії показали високі результати у більше як 20 предметних олімпіадах та здобули 73 призових місць.

 

Підсумки районних предметних олімпіад та конкурсу-захисту МАН

Зустріч з старшокласниками

31 січня в Скандинавській гімназії відбулась зустріч учнів старших класів з представниками Міжнародної академії фінансів і інвестицій м. Києва.

 

День народження гімназії

25 січня Скандинавська гімназія святкувала свій восьмий день народження. Протягом дня в усіх класах відбувалися урочисті заходи, а отже, кожен міг привітати свій навчальний заклад із черговою річницею.

День народження гімназії

Гості з університету м.Умео (Швеція)

24 січня Скандинавську гімназію відвідали освітяни із Університету м.Умео (Швеція). Вчитель історії Ерік Сурурсон, вчитель художньої творчості Сандра Неслунд та вчитель фізичного виховання Джиммі Карлсон відвідали уроки, поспілкувалися із вчителями та учнями, ознайомилися з життям закладу.

Гості з університету м.Умео (Швеція)

Дитяча творчість учнів початкових класів

2013 рік Президентом України оголошено роком дитячої творчості. У зв’язку з цим, початкова школа вирішила відкрити новий рік виставкою творчих робіт обдарованих дітей, у якій взяли участь учні 3-В та учениця 4-Г класу Сокольницька Катерина.

Дитяча творчість учнів початкових класів

Інтелектуальна перемога

29 грудня 2012 року в фізкультурно-спортивному клубі «Каштан» Подільського району м. Києва відбувся міський шаховий турнір «Різдвяні канікули». Участь у конкурсі брали 40 юних шахістів, серед яких троє переможців Скандинавської гімназії.

Інтелектуальна перемога

Новорічні ранки

Наприкінці грудня у гімназії у початкових і середніх класах відбулися новорічні ранки. Усі школярі відвідали театральну виставу «Снігова королева», мали змогу виявити себе у веселих іграх і забавах, а також продемонструвати святкові костюми.

Докладніше…

Новорічні ранки у Скандинавській гімназії

Новий рік «Веселих ноток»

26 грудня відбувся звітний концерт молодшої і старшої груп хору Скандинавської гімназії «Веселі нотки», на який вони запросили своїх батьків. Хористи на чолі зі своїми керівниками В.Розбінською, А.Грузіною і О.Грицюк привітали аудиторію новорічними і різдвяними піснями різними мовами.

Докладніше…

Звітний концерт молодшої і старшої груп хору Веселі нотки

Різдвяний бал гуртка старовинного танцю

Велика світла зала. Лунає музика... Дами у вишуканих спідницях... Кавалери у строгих фраках... І пари, що кружляють по колу у ритмі вальсу... Все це відбулося на Різдвяному тематичному балу “За десять днів до Різдва”, який 15 грудня відвідав колектив старовинного танцю Скандинавської гімназії "Renacimiento"..

Докладніше…

Різдвяний бал гуртка старовинного танцю

Виставка - ярмарок

24 грудня в гімназії відбувся ярмарок друкованої продукції видавництва Longman, під час якої учні, вчителі та батьки мали можливість ознайомитись і придбати підручники, методичні посібники та художню літературу на будь-який смак.

Докладніше…

Виставка - ярмарок

Новорічні вечорниці у 5-Г класі

Напередодні новорічних свят учні 5-Г класу привітали своїх друзів та вчителів з наступаючим  Новим роком та Різдвом Христовим. Вони подарували всім присутнім міні-виставу за мотивами відомого твору М.Гоголя "Вечори на хуторі поблизу Диканьки", в якій  діти відтворили святкові різдвяні традиції та самобутність життя українського народу.

Докладніше…

Новорічні вечорниці у 5-Г класі

До Дня Незалежності Фінляндії

З нагоди річниці з Дня Незалежності Фінляндії 18 грудня учні і вчителі гімназії підготували урочистий вечір, на який запросили Надзвичайного і Повноваженого Посла Республіки Фінляндія в Україні п.Ар’ю Макконен. До закладу завітали президент товариства «Україна - Фінляндія» професор Циганок Б.А., професор КНУ імені Т.Г.Шевченка К.М.Тищенко, студенти Національної музичної академії України.

Докладніше…

Акція «Подаруй дитині свято»

Велика вдячність усім тим, хто відгукнувся і взяв участь у новорічній акції «Подаруй дитині свято». Учні Скандинавської гімназії разом із батьками, а також із допомогою класних керівників приготували чудові подарунки до Дня Святого Миколая для дітей з Андріївської школи-інтернату в Полтавській області і дітей-інвалідів з Ніжинського інтернату в Чернігівській області.

Докладніше…

Новорічна акція Подаруй дитині свято

День Святого Миколая

В Україні день Святого Миколая здавна був значним і веселим святом. темної зимової ночі з 18 на 19 грудня Святий Миколай сходить із небес до українських малюків, звідки він бачить і знає, як поводяться діти цілий рік.

19 грудня до учнів початкових класів гімназії Святий Миколай відправив янголів із подарунками. Зранку малеча знайшла подарунки у своїх класних кімнатах. Святковий та казковий настрій учням допомогли відчути учні 4-Г класу, батьки та класні керівники.

Докладніше…

День Святого Миколая

День Святої Люсії

13 грудня – важлива дата для жителів Швеції. Саме тоді вони відзначають День Святої Люсії. Вже стало доброю традицією для учнів гімназії святкувати цей день із представниками шведської громади в Києві.

Докладніше…

День Святої Люсії у Скандинавській гімназії

День Наума – Грамотника

За народним календарем 14 грудня – день святого Наума, покровителя розуму і доброчинства. Це свято прийшло до нас із глибини століть, бо у  давні часи навчальний процес розпочинався саме у цей день.  Напередодні учні 3-Б класу запросили першокласників на свято Наума до актової зали.

Докладніше…

День святого Наума у Скандинавській гімназії

Модель ООН. Сканді - 2012

7-8 грудня у нашій гімназії вже традиційно відбулася ІУ науково-практична конференція «Модель ООН. Сканді -2012». Цього року гра була присвячена   актуальній  темі «Роль ООН у збереженні Світового океану». Різні аспекти цього питання  розглядалися  у шести  комітетах: ВООЗ, ЮНЕСКО, комітеті з питань деколонізації, економічних та фінансових, правових, соціально-гуманітарних питань.

Докладніше…

Проведення ІУ науково-практичної конференції «Модель ООН. Сканді -2012

Учнівська науково-практична конференція МАН

6 грудня 2012 року у гімназії відбулася науково-практична конференція із захисту учнівських науково-дослідницьких робіт МАН. Учасниками конференції стали  учні – члени гімназійного наукового товариства «Ерудит», педагогічні керівники гімназистів, вчителі-предметники.

Докладніше…

До Дня захисника Вітчизни

06 грудня в гімназії відбулася зустріч учнів 10-11 класів із представниками військового інституту телекомунікацій та інформацій НТУУ КПІ, присвячена Дню захисника Вітчизни. Курсанти ознайомили старшокласників з умовами вступу і подальшого навчання в одному з престижних київських ВНЗ.

Докладніше…

До Дня захисника Вітчизни

Продовження проекту: Київ - Берлін

З 23 листопада по 3 грудня 2012 року учні Скандинавської гімназії в черговий раз відвідали партнерську школу «Illig in  Pankov» у місті Берліні (Німеччина). Діти мали чудову нагоду поглибити свої знання німецької мови з носіями мови, зануритись у німецькомовне середовище та розширити свій культурний кругозір.

Докладніше…

Продовження проекту: Київ - Берлін

Фестиваль дитячої творчості «Дарниця талантами славиться»

28 листопада 2012 року відбувся гала-концерт та нагородження переможців районного конкурсу-фестивалю дитячої творчості серед школярів «Дарниця талантами славиться - 2012», присвячений 375-річчю освіти Дарницького району м.Києва.

Докладніше…

Фестиваль дитячої творчості Дарниця талантами славиться

До 100-річчя з дня народження Р. Валенберга

27 листопада у Дипломатичній Академії України за підтримки Міністерства закордонних справ України, посольств Швеції, Угорщини та Ізраїлю  відбулося урочисте святкування 100-ої річниці з дня народження Рауля Валенберга, видатного шведського дипломата, який врятував тисячі євреїв у Будапешті наприкінці Другої Світової війни. На запрошення посольства Швеції цей захід відвідали і представники Скандинавської гімназії.

Докладніше…

святкування 100-ої річниці з дня народження Рауля Валенберга

Цікаве дозвілля

20-21 листопада в Скандинавській гімназії проходила виставка «Цікаве дозвілля» присвячена Всесвітньому дню дитини. В експозиції були представлені цікаві колекції і творчі роботи учнів 5-9 класів.

Докладніше…

Цікаве дозвілля

Інтелектуальна гра «Mr. Know-All»

19 листопада Київський міжнародний університет у межах співпраці зі школами м.Києва провів інтелектуальну гру «Mr. Know-All» серед випускників шкіл Дарницького, Дніпровського, Деснянського районів м.Києва. 

Докладніше…

Інтелектуальна гра «Mr. Know-All»

Акція «Діти - дітям»

19 листопада 2012 року психологічна служба та учні Скандинавської гімназії м.Києва  взяли участь в благодійній акції «Діти - дітям» у дитячому міському Центрі Серця під патронатом Міністерством закордонних справ та за підтримки Центру позашкільної освіти «Престиж-Освіта». 

Докладніше…

Акція «Діти - дітям»

Нові перемоги «Сьогуна»

17-го листопада команда карате-до "Сьогун" у складі 44 спортсменів узяли участь у міжнародному турнірі 15-th Tatami Cup, що проходив в Будапешті (Угорщина). На 6-ти татамі змагалось 600 спортсменів з 64-х команд з Угорщини, Словаччини, Словенії, Хорватії, Сербії, Боснії, Герцеговини та України.

Докладніше…

Нові перемоги «Сьогуна»

Конкурс «Мовна реклама мого міста»

16 листопада в Черкаській спеціалізованій школі № 28 відбувся Всеукраїнський конкурс «Мовна реклама мого міста». Під керівництвом вчителя української мови та літератури Вітвіцької Т.Г. і вчителя інформатики  Горбунової Є.В. у конкурсі взяли участь учениці 10-А класу Скандинавської гімназії Мартиненко Єлизавета, Кузьменко Ірина та Крячок Катерина. Вони зняли рекламний відеоролик про Київ. 

Докладніше…

Всеукраїнський конкурс Мовна реклама мого міста

Конкурс «Швидкочитання»

Для  підвищення якості навчання, розвитку творчого потенціалу учнів,  вироблення вмінь швидко й ефективно сприймати, переробляти й накопичувати інформацію учнями в початкових класах гімназії 15 листопада 2012р  було проведено конкурс зі швидкочитання. 

Докладніше…

Конкурс «Швидкочитання»

Обізнаний – значить озброєний

Протягом жовтня-листопада 2012 р. у рамках місячника Правових знань у Скандинавській гімназії м. Києва психологічною службою гімназії проводяться профілактичні лекційні заняття за участю спеціалістів державних установ та громадських організацій для учнів 7-11 класів. 

Докладніше…

Профілактичні лекційні заняття у Скандинавській гімназії для учнів 7-11 класів

Міжнародний конкурс з інформатики «Бобер»

12 листопада 2012 року учні гімназії вперше взяли участь у Міжнародному конкурсі з інформатики та комп’ютерної грамотності  «Бобер-2012». Захід проводиться за підтримки Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки, молоді і спорту, Інституту інноваційних технологій та змісту освіти. 

Докладніше…

Міжнародний конкурс з інформатики «Бобер»

Психолого-педагогічний консиліум

12 листопада 2012 р. у гімназії під керівництвом директора, кандидата педагогічних наук Пушкарьової Т.Е. відбувся психолого-педагогічний консиліум «Проблеми наступності навчання та адаптації п`ятикласників». Учасниками консиліуму стали вчителі початкової школи, класні керівники 5-х класів, педагоги, які викладають у 5-х класах, психологи гімназії Брюханова А.В., Степанець Н.В.

Докладніше…

Психолого-педагогічний консиліум

День української мови та писемності

9 листопада учні та вчителі Скандинавської гімназії відзначили День української мови та писемності. На підтримку Всеукраїнської акції учні 8-11 класів писали «Диктант національної єдності». 10-А клас (класний керівник Крячок Л.М.) підготував святковий випуск радіогазети.

Докладніше… 

День української мови та писемності

Конкурс «Відгук на кращу сучасну дитячу прозу»

Читання художньої літератури є важливою складовою культурного та інтелектуального розвитку людини. Учні початкової школи читають багато і з задоволенням. 9 листопада 2012р. в Скандинавській гімназії відбувся шкільний тур конкурсу «Відгук на сучасну дитячу прозу», який показав здатність дітей висловлювати власну думку з приводу прочитаного, давати оцінку вчинкам героїв.

Докладніше… 

Конкурс Відгук на кращу сучасну дитячу прозу

«Усний рахунок-2012»

7 листопада 2012 року у початковій школі Скандинавської гімназії відбувся конкурс юних математиків «Усний рахунок». Діти змагалися у вмінні швидко концентруватися на виконанні завдання, вчилися бути уважними, зібраними, якісно і миттєво робити підрахунки.

Докладніше… 

«Усний рахунок-2012»

Інтелект-турнір

6 листопада на базі СШ № 267 управлінням освіти і Центром технічної творчості та професійної орієнтації шкільної молоді Дарниці було проведено районний етап міського конкурсу-гри «Інтелект-турнір» серед учнів 13-15 років загальноосвітніх навчальних закладів. У заході взяли участь юні інтелектуали з 24 шкіл, серед яких виступала і команда Скандинавської гімназії «Вікінги».

Докладніше… 

Інтелект-турнір серед учнів 13-15 років загальноосвітніх навчальних закладів

Знайомство з університетом Стенден

6 листопада відбулася зустріч гімназистів 9-11 класів і представниками міжнародного Мовного Центру «VLS» та менеджером державного університету  Стенден (Нідерланди) Катериною Петровою. З метою профорієнтації була надана інформація про найцікавіші програми провідних вузів Нідерланди, Польщі, Німеччини.

Докладніше… 

Знайомство з університетом Стенден

Змагання «Шкіряний м’яч»

Протягом жовтня   2012 р.  у Дарницькому районі відбулися змагання з футболу «Шкіряний м’яч», у якому взяли участь 32 команди навчальних закладів.  На базі Скандинавської гімназії пройшли 12 футбольних матчів I підгрупи серед спортсменів – футболістів 2002, 2001, 2000 рр. народження.

Докладніше… 

Фестиваль «Cузір’я початкової школи»

З 01 по 24 жовтня у гімназії традиційно відбувся фестиваль «Сузір'я початкової школи». Різноманітні заходи, які тривали протягом місяця, дали змогу учням не тільки отримати нові знання і враження, а й проявити свої таланти у різноманітних змаганнях та конкурсах.

Докладніше… 

Фестиваль «Cузір’я початкової школи»

Нові перемоги «Сьогуна»

Кадетсько-юніорська збірна клубу "СЬОГУН" у складі команди м. Києва  показала відмінний результат на Чемпіонаті України серед кадетів, юніорів та молоді до 21 року. Спортсмени клубу, серед яких -  учні Скандинавської гімназії, є учасниками шести фіналів, у трьох з яких здобули перемоги. Зовсім трішки не вистачило до переможного фіналу в куміте Каменєву Глібу. У результаті у неофіційному заліку серед всіх українських клубів "Сьогун" посів друге загальнокомандне місце (в офіційному заліку Київ - третій після Одеської та Львівської областей).

Докладніше… 

Нові перемоги «Сьогуна»

Граємо в «Олімпус»

Гімназисти 5-9 класів з 22 по 24 жовтня 2012 р. взяли участь у Всеукраїнській предметній олімпіаді «Олімпус», яку проводить Інститут Розвитку Шкільної Освіти м. Львова. Для учнів гімназії цей захід став цікавим доповненням до засвоєння освітніх програм із математики, української мови і літератури, англійської та німецької мов.

Докладніше… 

Граємо в «Олімпус»

Подорож до північних столиць

Упродовж осінніх канікул учні 8-Д і 8-Є класів гімназії мали чудову нагоду відвідати столиці Балтії і Скандинавії: Таллінн, Хельсинки, Стокгольм, Ригу. Програма подорожі враховувала інтереси школярів, була цікавою і насиченою екскурсіями.

Докладніше… 

Подорож до північних столиць

Гості з Норвегії  

29 жовтня Скандинавську гімназію відвідали керівники Європейського Вергеланд Центру (ЄВЦ) Ана Перона-Ф’єльдштад і Ларс Гудмундсон. Вони є представниками європейського ресурсного центру з освіти для міжкультурного порозуміння, прав людини і демократичної громадянськості. Створення ЄВЦ (лютий 2009 року) є результатом інноваційного співробітництва між Королівством Норвегія та Радою Європи (РЄ).

Докладніше…

Гості з Норвегії

Міжнародний проект Київ - Нествед триває  

Вже другий рік поспіль Скандинавська гімназія має честь зустрічати данських гостей із партнерської гімназії м.Нествед, Данія. З 21 по 26 жовтня відбувся візит наших друзів, що вивчають російську мову в себе на батьківщині.. Новим цьогорічного проекту стало відвідування данськими гімназистами уроків із різних предметів, на яких вони відчули себе учнями української школи. 

Докладніше…

Міжнародний проект Київ - Нествед триває

Посвята у першокласники

Діти, школа, вчителі… Слова усім відомі і знайомі. Але в кожного вони викликають свої спогади, емоції, почуття. Найчастіше — це дитинство, сміх радість спілкування з друзями-однокласниками, веселі ігри, уроки, перерви, екскурсії, свята. Одна з найяскравіших та незабутніх подій для наших першачків —  «Посвята у першокласники».

Докладніше…

Посвята у першокласники

Виїзне засідання вченої ради Інституту педагогіки НАПН України у Скандинавській гімназії

22 жовтня 2012 року у Скандинавській гімназії згідно з угодою про співпрацю відбулося засідання вченої ради Інституту педагогіки НАПН України.  З 2010 року початкова школа Скандинавської гімназії проводить  заходи спільно з Інститутом педагогіки НАПН України за інноваційною програмою «Методика формування ключових і предметних компетентностей молодших школярів у навчальному процесі».

Докладніше…

Виїзне засідання вченої ради Інституту педагогіки НАПН України у Скандинавській гімназії

До колег з вітаннями

19 жовтня на запрошення своїх колег адміністрація гімназії відвідала навчально-виховний комплекс «Кіровоградський колегіум». Цьому славнозвісному навчальному закладу виповнилося 105 років!

Докладніше…

До колег з вітаннями

Наші у Фінляндії

14- 21 жовтня 2012 року учні 9-Г класу Скандинавської гімназії на чолі з учителем фінської мови Органістою О.В. взяли участь у міжнародному молодіжному музичному фестивалі «Twin city youth», який відбувся у Фінляндії. Проект об’єднав творчу молодь із Угорщини, Фінляндії, України та Росії.

Докладніше…

Наші у Фінляндії

Оголошення!

З 1 листопада 2012 року розпочинає роботу
гурток з шахів (на умовах додаткових освітніх послуг)

Місце проведення: каб. № 205-а
Графік роботи:
понеділок – 14.30 – 17.30   середа – 14.30  –  15.30   п’ятниця – 14.30 – 16.30

За довідками звертатись до класних керівників

Нові перемоги

6-7 жовтня спортсмени клубу Сьогун відвідали Міжнародний турнір, який проходив в місті Глазго (Шотландія). Кошечко Марія , учениця 6-Г кл. Скандинавської гімназії, в своїй віковій та ваговій категоріях завоювала 3 місце – бронзову нагороду. а в командних виступах  разом із ще дівчатами з клубу Сьогун також завоювали бронзу.

Докладніше…

Нові перемоги

Наш учасник на «Голос. Діти»

Телеканал «1+1» розпочав всеукраїнську промо-акцію «Голос. Діти». Серед 100 юних вокалістів, які стали учасниками шоу, є учениця 7-го класу Скандинавської гімназії Сахарова Софія. 12 жовтня  юну співачку відзначили спеціальним дипломом, а гімназія  отримала ексклюзивну табличку з написом «Тут навчається учасник «Голос. Діти».

Докладніше…

Подорож в історію

Нещодавно 8-Є та 6-Г класи відвідали чарівне місто з довгою та хвилюючою історією Переяслав-Хмельницький. Певно, найбільше, що в ньому вражає, це Музей народної архітектури та побуту середньої Наддніпрянщини, музей просто неба, розташований на околицях Переяслава.

Докладніше…

Подорож в історію

Новий проект: Естонія – Україна

У вересні 2012 року дружня команда вчителів та учнів Скандинавської гімназії відвідала талліннську Мустієйську гімназію з партнерським візитом. Під час подорожі наші учні перебували і спілкувалися з естонськими однолітками, були присутні на уроках історії, математики, англійської мови та музики. Мустієйська гімназія – це заклад, де нещодавно відкрився український клас.

Докладніше…

Подорож до талліннської Мустієйської гімназії

До уваги батьків та учнів!

Згідно наказу Головного управління освіти і науки м. Києва  № 221 від 24.09.2012 р., наказу РУО № 314 від 24.09.2012 р. терміни осінніх канікул змінено
«з 29 жовтня по 4 листопада 2012 року» на
« з 25 по 31 жовтня 2012 року»
(початок занять – 01 листопада)

Увага! Запрошуємо до Німеччини!

У листопаді 2012р. відбудеться учнівська подорож до м.Берлін у
партнерську школу Illig in Pankow.
У програмі перебування: щоденне вивчення німецької  з носіями мови, зустрічі з
німецькими однолітками, екскурсії по Берліну, Потсдаму, інші заходи.
Запрошуємо учнів, що вивчають німецьку мову.
Одержати додаткову інформацію та повідомити про свою участь у поїздці
можна до 10 жовтня 2012р. за тел.:
050-747-90-88

Фестиваль «Освіта Дарниці-2012»

29 вересня 2012 р. у Парку імені Воїнів-інтернаціоналістів відбувся районний фестиваль «Освіта Дарниці-201, у якому взяли участь дошкільні заклади, школи, гімназії та ліцеї Дарницького району і презентували свої здобутки та інновації в освітній діяльності мешканцям району.

Докладніше…

Фестиваль «Освіта Дарниці-2012»

Хай дитина знає кожна – гратися з вогнем не можна!

З 10 вересня в гімназії стартував Тиждень безпеки життєдіяльності. В усіх класах відбулися виховні години та бесіди з питань запобігання виникнення надзвичайних ситуацій. У 4-А класі 13 вересня проводився відкритий урок «Хай дитина знає кожна – гратися з вогнем не можна». Діти підійшли до розкриття теми, як завжди, творчо.

Докладніше…

Спогади про літо

14 вересня у Скандинавській гімназії відкрилася яскрава виставка творчих робіт учнів 5-7 класів «Мої веселі спогади про літо» (керівник вчитель образотворчого мистецтва Розколодько Ж.П.) Діти виконали роботи у техніці колаж.

Докладніше…

Виставка творчих робіт учнів 5-7 класів Мої веселі спогади про літо

«Абетка України» німецькою

Під керівництвом учителя історії Брикової Л.О. учні 10-х класів взяли участь у проекті «Створимо абетку України разом». Роботи переможців конкурсу були надруковані у першому виданні «Абетки», написаної українською і перекладеної на німецьку мову.

Докладніше…

«Абетка України» німецькою

Увага! Діти на дорозі!

У вересні традиційно у кожній школі проводиться місячник «Увага! Діти на дорозі!». Учні початкових класів разом із вчителями, вихователями розробили карти-маршрути найбезпечнішого руху від дому до школи. Були проведені виховні години, вікторини, конкурси малюнків з Правил дорожнього руху, а роботи переможців були представлені на виставці.

Докладніше…

Увага! Діти на дорозі!

З Днем Знань!

1 вересня 2012 року на шкільному майданчику Скандинавської гімназії відбулася урочиста лінійка з нагоди свята Дня Знань.

Докладніше…

 

Урочиста лінійка з нагоди свята Дня Знань у Скандинавській гімназії

До уваги учнів і батьків!

01 вересня 2012 р. о 8.30 на стадіоні гімназії відбудеться урочиста лінійка, присвячена Дню знань.

9.25-10.10 -  проведення тематичного уроку за темою: «Україна – держава моя».

10.30-11.15 – виховна година.

11.00 – для учнів перших класів та їхніх батьків на Хрещатику відбудеться родинне свято «Дай руку, першокласнику!»

Адміністрація

Всеукраїнська акція «Нові стандарти – нова школа»

17 серпня 2012 року у рамках Всеукраїнської акції «Нові стандарти – нова школа» у гімназії відбулася зустріч представників управлінь освіти районів міста Києва та освітян Дарниці.

Докладніше…

Всеукраїнська акція «Нові стандарти – нова школа»

У новий навчальний рік – з новими партами

13 липня до нашої гімназії завітав гість – Богдан Гребенюк, лідер Дарницької районної організації політичної партії «Фронт Змін». На перше знайомство зі Скандинавською гімназією він приїхав не з порожніми руками: подарував навчальному закладу 20 нових парт зі стільцями, яких вистачило, щоб умеблювати цілий клас.

Докладніше…

У новий навчальний рік – з новими партами