Архів 2011/2012

Випуск учнів 9-х класів

31 травня відбулося вручення свідоцтв про базову загальну середню освіту випускникам 9-х класів. Класні керівники і вчителі побажали учням упевнено йти дорогою знань далі, досягти нових вершин у навчанні, достойно приймати виклики дорослого життя, а також вміти відстоювати власні переконання та відповідати за прийняті рішення.

Докладніше…

Випуск учнів 9-х класів

Свято норвезької мови

24 травня у гімназії відбулося традиційне свято норвезької мови. Цьогоріч у ньому взяли участь учні 5-Б, 6-Б та 7-Б класів. Вони підготували чудову композицію із норвезьких танців та пісень «Допитливе трольченя». Вистава супроводжувалась демонстрацією слайдів про уроки та позакласні заходи з норвезької мови.

Докладніше…

Свято норвезької мови

Чергова сходинка зростання

Нарешті! Найсильніші українознавці визначені!
За результатами цьогорічної Всеукраїнської гри з української мови, літератури і українознавства «Соняшник» переможцями в початковій школі стали 120 гравців. Учням з 2 по 4 клас, які брали участь у грі, були вручені Сертифікати учасників. Серед них були визначені та нагороджені три учні Васківська Ніколетта, Гостило Денис, Щербатюк Дар'я (2-Б клас, вчитель Соломенник С.П.) Дипломами І ступеня Регіонального рівня.

Докладніше…

Чергова сходинка зростання

У початковій школі випускний!

Учні четвертих класів готуються подолати чергову сходинку дорослого життя. Травень подарував дітям свято прощавання з початковою школою. Швидкоплинно промайнули чотири роки навчання. За цей час діти подорослішали, зміцніли, успішно крокували сходинками в Країні знань.

Докладніше…

У початковій школі випускний!

Данські зустрічі

22 та 23 травня до гімназії вже втретє  завітала наша колега з Копенгагена Біргітте Вольфсберг. Вона зустрілась із учнями, які вивчають данську мову. Діти мали можливість поспілкуватись із носієм мови, довідатись про королівську сім’ю  та культуру данців. Також наша гостя відвідала випускні вечори у 4-х класах, якими була приємно здивована і вражена.

Докладніше…

Данські зустрічі

Літо з нами!

28 травня починає роботу мовна школа Step by Step  ТОВ «Престиж-Освіта» для учнів початкових класів. У програмі: цікава англійська, танцювальні майстер-класи, навчання ейдетиці, спортивні змагання на свіжому повітрі, заняття естетичного напрямку.

З нашими вчителями ви не тільки цікаво та змістовно проведете час, а й отримаєте новий досвід!

Мовна школа працює з 8-30 до 13-30 у робочі дні з 28.05.12 по 15.06.12р.

Запис за телефоном: 228-71-58; 099-218-04-03

Додаткова інформація на сайті www.prestizh-osvita.com.ua

Зустріч з російськими освітянами

19 травня до гімназії завітали освітяни Сєвєрного округу м.Москви, які у складі директорів навчальних закладів і голів профспілкових комітетів відвідали Дарницький район і його школи. Гості перебували в столиці три дні й мали можливість ознайомитись з роботою Скандинавської гімназії, Інженерної гімназії, школи-інтернату №12, побували на цікавих районних заходах і відвідали історичні місця м.Києва.

Докладніше…

Зустріч з російськими освітянами

У «Веселих ноток» - чергова  перемога

15 травня у Київському Палаці дітей та юнацтва відбувся міський етап конкурсу шкільних хорових колективів. Дарницький район представляв вокальний ансамбль Скандинавської гімназії «Веселі нотки». Хористи підготували два твори, які з успіхом виконали.

Докладніше…

У «Веселих ноток» - чергова  перемога

ОГОЛОШЕННЯ!

Увага! Запрошуємо до Естонії!

У вересні 2012 р. відбудеться учнівська подорож до  м.Таллінн у партнерську Мустиєйську гімназію з відвідуванням м. Гельсінкі (Фінляндія).

Запрошуються учні майбутніх 6-8 класів.

Одержати додаткову інформацію та повідомити про свою участь у поїздці можна до 27 травня за тел. 577-23-26 (секретар).

Випускний вечір

12 травня відбувся урочистий вечір, присвячений врученню одинадцятикласникам атестатів про повну загальну середню освіту. Цей вечір особливий і  хвилюючий для всіх - учнів, батьків і вчителів. Вони йшли до нього багато років, і ось навчання вже завершено. Діти почали дорогу у нове, доросле та самостійне життя.

Докладніше…

Випускний вечір

До свята Великої Перемоги

З нагоди святкування Дня Перемоги в гімназію були запрошені ветерани війни, які провели уроки для учнів п’ятих класів, розповідаючи про трагічні події війни і її вплив  на їхнє подальше життя. Гімназисти фотографувалися з гостями, розпитували і роздивлялися ордени  та медалі, які прикрашали груди ветеранів і, звісно, щиро поздоровили їх зі святом.

Докладніше…

До свята Великої Перемоги

Нагородження переможців

08 травня 2012 р. у гімназії відбулося традиційне урочисте нагородження призерів Всеукраїнських предметних олімпіад та конкурсу-захисту учнівських науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України.

Докладніше…

Нагородження переможців

Наші таланти

У Скандинавській гімназії багато талановитих дітей, які мають високі досягнення у музичній творчості та в спорті. Ці діти – наша гордість та майбутнє української нації.

Докладніше…

Наші таланти

Життя без агресії

У Скандинавській гімназії навчають дітей вести здоровий спосіб життя, спілкуватись без агресії. Тренінгові заняття «Життя без агресії» з учнями 3-В та 3-А класів було організовано і проведено психологічною службою Скандинавської гімназії, класними керівниками та тренером Анною Пославською.

Докладніше…

Життя без агресії

Свято Останнього дзвоника

03 травня гімназія відзначала радісний і водночас сумний та хвилюючий день – свято Останнього дзвоника для випускників 11-х класів. Адже вони прощаються зі школою й вирушають у самостійне доросле життя..

Докладніше…

Свято Останнього дзвоника

Міжнародний проект Київ- Нествед

З 22 по 28 квітня відбувся візит вчителів та учнів Скандинавської гімназії до м.Нествед, Данія. На запрошення партнерської гімназії  вчителі данської мови Ворон А.В. та Петрунько О.М. разом з учнями 9-11-х класів відвідали уроки, познайомилися з системою данської освіти та особливостями навчання.

Докладніше…


Конкурс військово-патріотичної пісні

27 квітня у стінах гімназії № 315 відбувся гала-концерт районного конкурсу-фестивалю військово-патріотичної пісні «Пісні, обпалені війною», присвячений 67-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Журі конкурсу-фестивалю протягом декількох тижнів переглядали номери, підготовлені учнями, та обирали найкращих.

Докладніше…


Ми всі – одна сім’я, єдина ми родина

Започаткована в минулому році традиція родинного творчого фестивалю 27 квітня зібрала не лише в залі, а й на сцені активних, талановитих, небайдужих до мистецтва представників різних поколінь шкільної родини учнів 3-А класу. Казковим богатирям, ролі яких виконували татусі учениць  Ігор Свердлов, Володимир Ведмєдєв та Олександр Юрченко, довелося здійснити подорож із минулого в сьогодення, аби на власні очі переконатися, що їхніх нащадків очікує прекрасне майбутнє.

Докладніше…


Дивосвіт театрального мистецтва

Чому, спостерігаючи за акторами на сцені чи з екрану телевізора, ми захоплюємося ними, а часом і закохуємось у них? Що це за сила, яка привертає нашу увагу до них? Що знають вони, чого не знаємо ми? На ці та інші запитання дає відповідь практика акторської майстерності.

Докладніше…

 


«Моя щаслива планета»

У розкладі  позакласної роботи в учнів 4-А класу (вчитель Вороніна Ірина Анатоліївна) уже другий рік відбуваються «Уроки для стійкого розвитку. Моя щаслива планета». Курс дуже подобається учням, і не тільки тому, що при його вивченні розглядаються важливі екологічні проблеми, а й через те, що він дає можливість зробити практичний крок до зміни свого способу життя, піклуючись про проблеми людства, викликає у дитини потребу діяти, спонукати її до самостійних досліджень.

Докладніше…


Свято вишиванки

27 квітня велика родина Скандинавської гімназії започаткувала нову традицію в житті закладу. Це Свято вишиванки. Різнобарв`ям кольорів української вишивки замайорів кожен клас.

Докладніше…

Свято вишиванки

Тиждень екологічних знань

Щороку напередодні Дня довкілля та Дня Землі у Скандинавській гімназії відбувається Тиждень екологічних знань. Учні  початкових класів готують виставки творчих робіт та творів на тему  «Планета – наш спільний дім», виставку поробок, проводяться виховні години, вікторини, екскурсії.

Докладніше…

Тиждень екологічних знань

Свято музики

26 квітня в Скандинавській гімназії відбулася репетиція Данського Національного Молодіжного Ансамблю, який з нагоди головування Данії в Європейському Союзі приїхав до України на запрошення Посла Королівства Данії Мікаеля Борг-Хансена.

Докладніше…

Свято музики

Якщо у твоїх грудях
б’ється серце справжнього українця
і тобі не байдуже рідне слово,
прийди до гімназії
27 квітня у вишиванці.
Підтримай рідну культуру!
О 10.20 на майданчику гімназії
флеш-моб

«Вишиванка - це стильно».

Вишиванка - це стильно

19 квітня – День цивільної оборони

19 квітня в гімназії був проведений день ЦО, під час якого була можливість представникам штабу ЦО закладу перевірити здатність учнів грамотно і чітко діяти у надзвичайних ситуаціях з метою захисту свого здоров`я та життя.

Докладніше…

Прощання з Буквариком

Особливим днем стали 18 та 19 квітня для наших першокласників. В актовій залі Скандинавської гімназії відбулося радісне і водночас з присмаком суму свято «Прощання з Буквариком». З першого дня навчального року учні знайомилися з буквами, вчилися читати й писати. Навіть повірити важко, що наші діти були такими «неумійками» й «незнайками», а сьогодні вони вільно читають.

Докладніше…

Прощання з Буквариком

Спортивне свято

17 квітня на честь Дня Фізкультурника у великому спортивному залі Скандинавської гімназії були проведені естафети серед паралелі 2-4 класів «Подорож до Спортленду» та «Веселі старти». Змагання під керівництвом вчителів фізкультури Приймакова Євгенія Олександровича  та Проценко Наталії Василівни відбулися у веселій, дружній атмосфері . Діти отримали велике емоційне та фізичне задоволення.

Докладніше…

Обговорення Столичного стандарту освіти 2012-2025

Педагогічний колектив, батьківська громадськість гімназії обговорюють проект Столичного стандарту освіти 2012-2025, розроблений фахівцями Київського університету ім.. Б. Грінченка та Головного управління освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Докладніше…

Обговорення Столичного стандарту освіти 2012-2025

Вибір майбутньої професії

У рамках профорієнтаційної роботи у гімназії  9 квітня  2012 р. відбулася зустріч учнів 11-х класів із студентами-випускниками Інституту журналістики Київського національного університету імені Т.Г. Шевченка. Гості розповіли про спеціальності, яким навчають на факультеті, їхній попит на сучасному ринку праці.

Докладніше…

Вибір майбутньої професії

Профспілковий урок

9 квітня для учнів 11-го класу гімназії відбувся відкритий урок «Профспілки: історія і сучасність», який провела вчитель історії Брикова Л.О. Старшокласниками були підготовлені презентації про завдання та функції профспілок, історію профспілкового руху. Особливо зацікавила учнів робота над кросвордом з цієї тематики, а також питання соціального становлення молоді.

Докладніше…

Профспілковий урок

Подорож до Берліну

З 26 по 31 березня делегація вчителів та учнів гімназії на чолі з директором Т.Е. Пушкарьовою на запрошення Міжнародної мовної школи «Illg in Pankov» відвідали столицю Німеччини м. Берлін. Гімназисти протягом тижня під керівництвом викладачів Яна Ілліга й Інго Праде удосконалювали свої знання з німецької мови.

Докладніше…

Подорож до Берліну

Районний конкурс «Діалог держав»

21 березня на базі гімназії № 315 відбувся районний етап конкурсу «Діалог держав: партнерство в освіті» під гаслом «Спорт єднає друзів: всі на Євро 2012!»серед команд 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів. У заході брали участь 10 команд-фіналістів, кожна з яких представляла окрему країну.

Докладніше…

Районний конкурс «Діалог держав»

Гості з Естонії

19 березня гімназію відвідали гості з Мустиєйської гімназії м.Талліна (Естонія). Представники навчального закладу на чолі з директором Поляковою Н.О. здійснили екскурсію школою, відвідали уроки російської і української мов, познайомилися з методичним доробком учителів Скандинавської гімназії.

Докладніше…

Гості з Естонії

Математичний конкурс-гра «Кенгуру»

15 березня у гімназії було проведено традиційний математичний конкурс «Кенгуру».  Завдяки зусиллям вчителів кафедри математики гра стала бажаним гостем у нашій школі. Щороку кількість учасників зростає; цього року у ній взяло участь 504 гімназисти нашого закладу з 2 по 11 клас.

Докладніше…

Математичний конкурс-гра Кенгуру

Батьківські збори в початковій школі

29 лютого та 14 березня відбулися весняні батьківські збори в початкових класах. Традиційно перед початком зборів гімназійна родина насолоджувалась своїми обдарованими учнями на концерті «Фестиваль талантів». Спочатку перед батьками виступили школярі 1-х і 4-х класів, наступного разу звітували другі і треті класи.

Докладніше…

Батьківські збори в початковій школі

Шевченкіана мовами різних народів

14 березня в міській дитячій бібліотеці  ім. Т.Г. Шевченка відбулися літературні читання  «Нас єднає шевченкове слово. Шевченкіана мовами різних народів». На святі були присутні представники посольств різних країн, журналісти. Учні з різних районів м. Києва декламували вірші Тараса Григоровича. Найкращими представниками Дарницького району були читці Скандинавської гімназії та школи № 309.

Докладніше…

Шевченкіана мовами різних народів

Вітаємо з перемогою!

Учні гімназії, що відвідують спортивний клуб «Сьогун», знову перемагають! Нещодавно відбувся Кубок світу Харасуто з карате-до в м.Лодзь (Польща), де Кошечко Марія (5-Г кл.) одержала ІІ командне місце.

Докладніше…

Кубок світу Харасуто з карате-до в м.Лодзь (Польща)

 

ДО  УВАГИ  БАТЬКІВ!

Збори батьків майбутніх
першокласників відбудуться
21 березня 2012 р.(середа)
о 16.15 в актовій залі гімназії.

Адміністрація

Святкування Дня 8 березня

Напередодні Міжнародного жіночого дня у гімназії відбулись урочисті вітання працівників з нагоди свята. У вестибулі школи учні приготували виставку портретів і виробів, присвячену улюбленим мамам і вчителям. А по завершенні уроків подарували усім жінкам-працівникам гімназії чудовий концерт.

Докладніше…

Святкування Дня 8 березня

Сім’ї  різні – родина одна

У переддень жіночого свята 8 березня за традицією гімназії був проведений виховний захід «Сім’ї різні – родина одна», на який запросили голову правління Громадської організації  «Інформаційно-консультативний жіночий центр» Олену Суслову. Гостя провела цікаве заняття з гендерних питань з учнями 6-Г класу.

Докладніше…

Круглий стіл

Круглий стіл

02 березня гімназія гостинно зустрічала директорський корпус м. Львова та Івано-Франківщини, зокрема представників львівської спеціалізованої школи «Надія» на чолі з директором Хміль І.А., директорів навчальних закладів Тисменицького району Івано-Франківської області Гречанюк М.М.,  Лещишина В.Г., Солтан М.Р., Люту М.Д.

Докладніше…

Круглий стіл

Гра «Соняшник»

1 березня в школах України відбулася Всеукраїнська українознавча гра «Соняшник». Учні мали змогу на загальнодержавному рівні позмагатися у знаннях з української мови і літератури, історії нашої держави.

Докладніше…

Гра «Соняшник»

Жива вода Шевченківського слова

1 березня в дитячій бібліотеці  № 160 Дарницького району з нагоди 190 річниці з Дня народження Тараса Шевченка відбувся конкурс «Шевченко – мовами світу». На ньому були присутні сучасні українські письменники, представники громадськості, журналісти і телебачення. Близько 50 учнів району читали вірші Шевченка  різними мовами.

Докладніше…

Жива вода Шевченківського слова

Бал «Десяте королівство»

25 лютого учасники Клубу старовинного танцю, що діє при гімназії, відвідали Бал «Десяте королівство» у Будинку вчителя. Група учнів 8-9 класів Стрекалова Олена, Маковецька Анна, Краєв Олександр і Шабалков Роман під керівництвом Горбунової Є.В. мали можливість продемонструвати свої вміння танцювати вальс, кадриль, контрданс, польку разом із іншими учасниками балу.

Докладніше…

Бал «Десяте королівство»

Свято Каліграфії

24 лютого у початковій школі відбулося традиційне Свято Каліграфії. Молодші школярі щороку виборюють звання найкращого учня з краснопису. Першим кроком до перемоги було проведення класних змагань з каліграфічного письма, а завершилося все урочистим зібранням учнів у актовій залі. 

Докладніше…

Свято  Каліграфії

Перемога «Веселих ноток»

24 лютого 2012 року у Скандинавській гімназії відбувся районний огляд-конкурс дитячих хорових колективів загальноосвітніх навчальних закладів Дарницького району. У заході взяли участь 7 хорових колективів і 8 вокальних ансамблів. На конкурсі були представлені твори українських композиторів, а також звучали народні пісні.

Докладніше…

Перемога «Веселих ноток»

«Світ без кордонів»

У Скандинавській гімназії стартував культурно-освітній проект для старшокласників «Світ без кордонів». Волонтери із Бразилії, Індонезії, Австралії, Туреччини, Тайваню проводять захоплюючі інтерактивні заняття із школярами за різною тематикою. Уроки проходять англійською мовою і включають теоретичні питання та практичний блок: дискусії, брейкстормінг, рольові ігри, тренінги. До проекту залучені учні 9-10 класів.

Докладніше…

Світ без кордонів

Всеукраїнська природнича гра «Геліантус»

Цього навчального року учні Скандинавської гімназії взяли участь у Другій Всеукраїнській природознавчій грі «Геліантус – природознавство для дорослих». Завданнями гри є формування у школярів цілісного уявлення про природу і наукового світогляду на основі знань з фізики, хімії, біології, географії, сталої зацікавленості природними явищами.

Докладніше…

Всеукраїнська природнича гра Геліантус

Зустріч з художницею

22 лютого до нашої гімназії завітала молода художниця Анна  Сарвіра. Вона провела художню презентацію книжок «Чарівна ферма пана Мак-Брума» та «Мишкові миші», яку було відзначено низкою престижних нагород.

Докладніше…

Лекційне заняття для старшокласників

21 лютого для учнів 9 - 11-х класів було проведено профілактичне лекційне заняття «Шкідливий вплив психотропних речовин на організм людини», яку провів лікар-нарколог, директор регіонального медичного центру «Відродження» Трамбовецький Олександр Миколайович. Лікар професійно, зрозумілою для підлітків мовою, розповів нашим учням, що відбувається з організмом та психікою під час вживання психотропних речовин, як змінюється свідомість та поведінка людини після таких «експериментів» над організмом.

Докладніше…

Лекційне заняття для старшокласників

Модель ООН - 2012. Світ без кордонів

17-18 лютого у гімназії №136 відбулася науково-практична конференція «Модель ООН - 2012. Світ без кордонів». Гра проводилася у цьому навальному закладі вже вдруге, куди й запросили учнів Скандинавської гімназії. Під час  конференції відбулись такі заходи: відкриття гри,  робота в комітетах, дипломатичний бал, проект-гра «Європа майбутнього», прийняття резолюцій і закриття конференції з нагородженням кращих учасників.

Докладніше…

Модель ООН - 2012. Світ без кордонів

Друга міська виставка-звіт «Київ – місто юних майстрів»

16 лютого в Київському Палаці дітей та юнацтва відбулася Друга міська виставка-звіт «Київ – місто юних майстрів», де учні демонстрували свої досягнення, перемоги на міських, всеукраїнських і міжнародних конкурсах, змаганнях, фестивалях у 2010-2011 навчальному році за такими напрямами: науково-технічна творчість, еколого-натуралістична робота, образотворче, декоративно-ужиткове мистецтво, художні ремесла, туризм, краєзнавство, фізкультура, спорт, дослідницько-експериментальна робота.

Докладніше…

Друга міська виставка-звіт «Київ – місто юних майстрів»

Науково-методичний семінар

16 лютого в Скандинавській гімназії відбувся науково-методичний семінар для заступників директорів з навчально-виховної роботи району : «Новий зміст початкового навчання: організація впровадження». Захід проведений у рамках співпраці з Лабораторією початкової освіти Інституту педагогіки НАПН України.

Докладніше…

науково-методичний семінар

Підсумки конкурсу «Вчитель року»

15 лютого в Скандинавській гімназії відбулося підведення підсумків ІІ (міського) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2012» в номінації «Фізична культура». До заходу залучилися Столітенко Є.В., начальник організаційного відділу Федерації футболу України, Жариков В.В., заступник голови Федерації футболу м.Києва, Мельник С.Б., методист координаційного центру фізичної культури і спорту ГУОН м.Києва.

Докладніше…

Підсумки конкурсу «Вчитель року»

Круглий стіл

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та відзначення 23-ї річниці виводу військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан 14 лютого в гімназії відбувся круглий стіл за участю 11-тикласників. До гімназистів завітали учасник бойових дій в Афганістані, полковник Пушак А.П., учасник бойових дій в Ефіопії, військовий радник, полковник Нектовенко Л.С. Зустріч організував вчитель предмету Захист Вітчизни, полковник Горулько В.І.

Докладніше…

Другий районний етап Всеукраїнських предметних олімпіад

Всеукраїнські учнівські олімпіади з базових та спеціальних дисциплін є серйозною школою творчих змагань, що надає учням можливість перевірити свої знання та вміння, виявити оригінальність мислення, показати здібності до наукового пізнання. Завершився ІІ (районний) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад.

Докладніше…

Всеукраїнська учнівська олімпіада з базових та спеціальних дисциплін

Подорож до Скандинавії

Учні 4-х класів готуються до вивчення скандинавських мов у 5 класі гімназії. 13 лютого відбулася традиційна презентація «Подорож до Скандинавії», яка стала результатом цікавої пошукової роботи учнів, вчителів, батьків.

Докладніше…

Подорож до Скандинавії

Районний семінар психологів

2 лютого в Скандинавській гімназії відбулося засідання клубу психологічного комфорту за темою «Створення психологічного комфорту та профілактика негативних явищ серед підлітків та молоді як один із напрямків психологічної допомоги дітям у кризових станах».

Докладніше…

Районний семінар психологів

День народження гімназії

25 січня, за традицією, гімназія святкує свій День народження. Цього року відбувалося святкування семиріччя нашого закладу. День розпочався урочистими презентаціями своїх учнівських колективів на паралелі 5-х класів, які справили чудове враження на всіх присутніх, адже вони вперше заявили про себе як гімназисти.

Докладніше…

День народження гімназії

Доступна  англійська для кожного

Скандинавська гімназія бере участь у міжнародному проекті «Доступна англійська для кожного» - серії відкритих уроків англійської з вчителем-носієм мови Расселом Райтом. 20 січня відбулася друга зустріч учнів 9-10 класів з представниками проекту.

Докладніше…

Доступна  англійська для кожного

ВІТАННЯ ПОСЛА ФІНЛЯНДІЇ

Посол Фінляндії в Україні п. Ар’я Макконен вітає учнів і вчителів Скандинавської гімназії з Новорічними святами оригінальним подарунком - музичною листівкою з Муммітролем. Звучить музика відомої фінської групи  Nightwish , яка виступатиме в Києві у березні 2012 р.

Докладніше…

ВІТАННЯ ПОСЛА ФІНЛЯНДІЇ

Новорічні свята у гімназії

З 21 по 23 грудня у гімназії традиційно проводяться святкові новорічні ранки. Свята розпочались виставою «Щедрий вечір» для учнів 5-6 класів, де школярі мали можливість ознайомитися з народними обрядами та традиціями, почути українські народні пісні зимового циклу календаря.

Докладніше…

Новорічні свята у гімназії

Конкурс «Вчитель року»

Цього року творчий конкурс «Вчитель року» з англійської мови відбувся на базі Скандинавської гімназії. Учням 6-х класів пощастило брати участь у яскравих, різноманітних уроках за темою «Зовнішність». Школярі показали якісні знання англійської, виявили високу активність та одержали найкращі результати.

Докладніше…

Конкурс «Вчитель року»

Акція  милосердя

До Дня Святого Миколая гімназійне самоврядування провело благодійну акцію по збору іграшок та одягу для дітей з особливими потребами. Усі класи взяли безпосередню участь у цьому заході. Найактивнішими виявилися учні 7-Д класу. Зібрані речі представники гімназійного самоврядування відвезли до школи-інтернату № 5 Подільського району, де виховуються діти з вадами зору.

Докладніше…

Акція  милосердя

Відеоконференція з партнерською гімназією

Нещодавно відбулася відеоконференція між учнями Скандинавської гімназії та партнерської школи Itakeskuksen lukio (м.Хельсінкі, Фінляндія). Це був перший крок до співпраці між школярами української та фінської гімназій.

Докладніше…

Відеоконференція з партнерською гімназією

День Святого Миколая

19 грудня − День Святого Миколая. Учні початкових класів з нетерпінням чекали на нього: писали листи, готували привітання, святкові родинні зустрічі. Зранку малеча знайшла подарунки у своїх класних кімнатах.

Докладніше…

День Святого Миколая

Дивосвіт творчих ідей

Ялинки, Діди Морози, дракончики та інші казкові герої, виготовлені дітьми до Нового року з паперу, бісеру, солоного тіста та інших, інколи незвичних матеріалів, – стали унікальними прикрасами новорічної ялинки та креативним подарунком від Святого Миколая.

Докладніше…

Дивосвіт творчих ідей

Чергові досягнення

Вихованці Скандинавської гімназії завжди приносять перемогу у різноманітних конкурсах на різних етапах їх виконання. Наступною інтелектуальною зірочкою нашої школи стала учениця 3-В класу Савосто Катерина (вчитель Біляченко О.В.).

Докладніше…

Вихованці Скандинавської гімназії завжди приносять перемогу у всіляких конкурсах на різних етапах їх виконання.

Святкування Дня Святої Люсії

14 грудня з нагоди святкування Дня Святої Люсії учні 7-Г класу, які вивчають шведську мову, відвідали посольство Королівства Швеції. Гімназисти привітали дипломатів та гостей посольства, які зібралися на різдвяний святковий обід. Тримаючи свічки як символ свята, наші школярі, одягнені у традиційне вбрання, вітали шановне зібрання піснями й віршами.

Докладніше…

Святкування Дня Святої Люсії

До 94 річниці Незалежності Республіки Фінляндії

8 грудня в Київському інституті музики ім.Р.М.Глієра відбулись урочистості до 94 річниці Незалежності Республіки Фінляндії, у яких взяли участь і учні Скандинавської гімназії. Урочистий вечір, на якому була присутня Надзвичайний Повноважний Посол Республіки Фінляндії пані Ар’ї Макконен, відкрив президент товариства «Україна - Фінляндія» професор Циганок Б.А.

Докладніше…

До 94 річниці Незалежності Республіки Фінляндії

ОГОЛОШЕННЯ

Шановні батьки!

У Скандинавській гімназії працює електронний щоденник.

На сайті www.euroway.com.ua Ви можете його переглядати.

Інформація в щоденнику оновлюється –
щотижнево: оцінки;
щоденно: домашні завдання, оголошення, зауваження.

Тим, хто ще не отримав доступу до електронного щоденника необхідно надати: П.І.Б, № класу та свій e-mail, надіславши лист на info@euroway.com.ua. Тоді оперативно Ви отримаєте код активації з детальною інструкцією на Вашу поштову електронну скриньку.

З питань щодо підключення до електронного щоденника та його роботи, звертайтесь:
тел. (044) 229-27-79, e-mail: info@euroway.com.ua

З повагою,
адміністрація гімназії
адміністрація сайту euroway.com.ua.

Учнівська науково-практична конференція МАН

7 грудня 2011 р. у гімназії відбулася  щорічна науково-практича конференція із захисту учнівських науково-дослідницьких робіт МАН, на якій були присутні учні-члени гімназійного наукового товариства «Ерудит», вчителі – педагогічні керівники учнів, вчителі-предметники, батьки, гості.

Докладніше…

Учнівська науково-практична конференція МАН

Зустріч з курсантами

6 грудня держава святкує День Збройних Сил України. З цієї нагоди до гімназії завітали курсанти Інституту телекомунікацій та інформатизації НТУУ КПІ.

Докладніше…

Novemberfest

В Скандинавській гімназії вперше відбулося свято німецької мови «Novemberfest», у якому взяли участь більш    ніж   500 учнів.
У рамках фестивалю відбулися презентації про Німеччину, вікторини «Хто найкраще знає німецьку», круглі столи, конкурси на найкращу газету, на кращого знавця німецької літератури, олімпіада для учнів 6-10 класів.

Докладніше…

Свято німецької мови Novemberfest в Скандинавській гімназії

Модель ООН. Сканді-2011

2-3 грудня в Скандинавській гімназії відбулася ІІІ науково-практична конференція «Модель ООН. Сканді 2011». Учасниками були команди навчальних закладів м.Києва: учні ліцеїв «Лідер», «Наукова зміна», київської  інженерної гімназії, гімназій №№ 323, 48, школи № 136.

Докладніше…

Модель ООН. Сканді-2011

Гімназійний флеш-моб

1 грудня, у Всесвітній день боротьби зі СНІДом, з метою привернути увагу до цієї проблеми, учнями 9-Г класу був проведений флеш-моб під слоганом «Комфорт приходить після боротьби. Разом ми подолаємо СНІД». Гімназисти, об’єднавшись разом, побудували у дворі школи емблему-символ боротьби зі СНІДом.

Докладніше…

Гімназійний флеш-моб

Конкурс «Усний рахунок»

24, 25 листопада у початковій школі гімназії було проведено  І відбірковий (шкільний) тур Київського міського учнівського конкурсу «Усний рахунок». Його метою  було звернути увагу учнів і їхніх батьків на важливість вміння усно рахувати. Виконуючи завдання конкурсу, учні вчаться зосереджувати увагу, розвивати мислення та оперативну пам'ять, у дітей підвищується якість мовлення через миттєву побудову речень та фраз під час усних відповідей.

Докладніше…

Конкурс «Усний рахунок»

Конкурс «Швидкочитання»

21 листопада серед учнів початкової школи було проведено конкурс із швидкочитання. Такий інтелектуальний вид змагань допомагає виробленню вмінь швидко й ефективно сприймати, переробляти й накопичувати інформацію дітьми.

Докладніше…

Конкурс «Швидкочитання»

Молодь – за здоровий спосіб життя!

25 листопада психологічна служба Скандинавської гімназії спільно з МБО БФ «СОС Дитяче Містечко» організували й провели фотовиставку «Наркотик – убивця!» (авторство шведської фотохудожниці та психолога Марії Сьодерберг) для учнів 7-х, 8-х, 9-х класів з метою профілактики вживання підлітками наркотичних та інших хімічних речовин, підліткової злочинності, а також запобігання розповсюдження ВІЛ-інфекції серед молоді.

Докладніше…

Молодь – за здоровий спосіб життя!

Участь у Найтсвудському турнірі

 17 листопада у гімназії № 315 Дарницького району відбулося справжнє свято знавців англійської мови — Найтсвудський турнір. Захід пройшов за сприяння Управління освіти Дарницького району, Шотландського Найтсвудського освітнього фонду та Центру іноземних мов.

Докладніше…

Участь у Найтсвудському турнірі

Гімназійний інтелект-турнір

21 листопада в Скандинавській гімназії в межах місячника природничо-математичних дисциплін було проведено інтелект-шоу «Найрозумніший» серед учнів 6-х класів. Попередньо в результаті конкурсного відбору було визначено 12 найбільш ерудованих та кмітливих учасників з кожного класу.

Докладніше…

Гімназійний інтелект-турнір

Пам'ятаємо минуле заради майбутнього

11 листопада 2011 року у Київському Палаці для дітей та юнацтва відбулася вистава «Жайвір для Оленки», яка була поставлена театром Incunabula. Учні 5-х класів Скандинавської гімназії переглянули цю виставу та мали змогу послухати розповіді очевидців про життя малолітніх в’язнів під час війни.

Докладніше…

Пам'ятаємо минуле заради майбутнього

Цікаве дозвілля

15-16 листопада в Скандинавській гімназії з успіхом відбулась виставка учнівських хобі «Цікаве дозвілля». Гімназисти демонстрували фрагменти своїх колекцій,  відповідали на питання зацікавлених  однолітків. Виставку-салон супроводжувала жива музика.

Докладніше…

Цікаве дозвілля

Пам'ять землі

8 листопада з нагоди 68-річниці звільнення Києва від німецько-фашистських загарбників у гімназії проводилась акція «Пам'ять землі». Старшокласники протягом осінніх канікул готували свої повідомлення і реферати з родинними спогадами про війну.

Докладніше…

Пам'ять землі

Нові перемоги «Сьогуна»

Нещодавно до гімназії повернулися учні – спортсмени клубу «Сьогун», які перебували на міжнародних змаганнях Гран-Прі Польщі в місті Лодзь. Гімназія щиро вітає своїх вихованців!

Докладніше…

Нові перемоги «Сьогуна»

Зустріч з представником ДПСУ

4 листопада до гімназії завітав представник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) з профорієнтаційною програмою для учнів 10-11 класів. На зустрічі з гімназистам розповіли, як можна стати працівником ДПСУ та які переваги надає така робота.

Докладніше…

Зустріч з представником ДПСУ

Перші успіхи «Веселих ноток»

Два роки тому у гімназії з’явився хор учнів «Веселі нотки». За цей час вони стали постійними учасниками різноманітних свят, районних фестивалів, їх запрошують на свята скандинавські організації та посольства. І ось на осінніх канікулах «Веселі нотки» презентували Скандинавську гімназію на Міжнародному фестивалі-конкурсі «Осінні зірки», який відбувся в м. Ялта. Колектив виступив у номінації «Вокал академічний» і став дипломантом конкурсу.

Докладніше…

Перші успіхи «Веселих ноток»

Конкурс знавців української мови ім. П.Яцика

9 листопада щорічно, в День вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця,  в нашій державі відзначається День української писемності та мови. На честь цієї події  у навчальних закладах країни проводиться Конкурс знавців української мови ім. П.Яцика. Петро Яцик – відомий канадський бізнесмен і меценат українського походження, вперше виступив з пропозицією проведення в Україні мовного конкурсу серед молоді.

Докладніше…

Відгук на сучасну прозу

Учні початкових класів гімназії традиційно беруть активну участь у різноманітних турнірах і конкурсах. У жовтні було проведено І етап шкільного туру конкурсу «Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу», до якого учні 4-их класів активно долучилися. На розгляд журі  було надано 14 творчих робіт.

Докладніше…

Не лише навчаємось

Наша гімназія для усіх школярів є другою домівкою. Більшу частину свого дня діти проводять у школі. Саме тому педагоги беруть на себе велику відповідальність за розвиток своїх учнів, формування їх як особистостей. Життя у початковій школі Скандинавської гімназії не обмежується лише навчанням, воно досить насичене, різноманітне і у позаурочний час.

Докладніше…

 

Конкурс «Найкращий гарбуз»

До Дня усіх святих серед учнів 5-11 класів був проведений конкурс «Найкращий гарбуз». Школярі підготували від кожного класу по одному гарбузу, спеціально прикрашеному за тематикою Хелловіну. Щоб усе було справедливо, школярі самі обирали переможця шляхом демократичного голосування. Ним став гарбуз від учнів 5-Г класу.

Докладніше…

Конкурс «Найкращий гарбуз»

Гості з Лідкопінгу

З 16 по 19 жовтня у гімназії перебувала група вчителів з Де Ла Гардіегімназії (м. Лідкопінг, Швеція). Маріанне Агелін-Скоршедт, Дан Клашон, Венгт Ларм прибули до нашого навчального закладу з метою ознайомлення з навчальними програмами, учнями, їхнім рівнем володіння шведською та англійською мовами.

Докладніше…

Гості з Лідкопінгу

У колі традицій. Посвята у першокласники

18 жовтня в Скандинавській гімназії відбулася особлива подія для учнів  перших класів – «Посвята в першокласники». Скільки щастя і радості було в очах малят під час феєричного дійства, що влаштували на сцені учні 4-А та 4-Г класів. У гості до дітей завітали казкові герої: Церемоніймейстер, Добра Фея, Чаклунка, Одиниця, Двійка, Червона Шапочка, Буратіно. Першокласники підготували пісні і танці. Окрасою концерту став виступ учасника Міжнародного конкурсу юних піаністів, учня 1-Г класу Федюрка Романа.

Докладніше…

Посвята у першокласники

До Дня Покрови

Хвала осені її щедрості, багатству, красі і чарівності лунала в актовій залі Скандинавської гімназії 14 жовтня, в День Пресвятої Покрови Богородиці.
Учні 8-Б класу разом з класним керівником Вітвіцькою Т.Г. підготували літературно-музичну композицію «Осанна осені». Незабутні враження подарували глядачам Вересень з барвистими Квітами, Жовтень – художник, філософ Листопад.

Докладніше…

До Дня Покрови

Родинне свято

14 жовтня у 3-А класі відбулося свято «Хліб – усьому голова». Учні підготувались до дійства ретельно. Дізналися, що хліб, за твердженням істориків, відомий людству вже сім тисяч років. Він давно вже став нашою щоденною їжею, і відмовитись від нього неможливо. Хлібу присвячено більше тисячі прислів'їв, приказок, і всі вони пройняті глибоким сенсом про його безцінність.

Докладніше…

Родинне свято 3-А

Зустріч у клубі веселих та кмітливих

Учні 2-Б класу викликали на двобій учнів 2-В класу до клубу веселих та кмітливих. Ця зустріч стала справжнім святом. Як старанно всі готувались до КВК! Готували ребуси, складали задачі, вирізали величезні яскраві цифри, прикрашали клас.

Докладніше…

Зустріч у клубі веселих та кмітливих

Новий проект: Київ-Нествед

Кожного року гімназія приймає учнів із Скандинавських країн. Цієї осені, з 9 по 14 жовтня, нас відвідала група школярів з країни неймовірної краси – Данії. Це були діти з міста Нествед, студенти Næstved Gymnasium, які вивчають російську мову, і тому вирішили відвідати Скандинавську гімназію і місто Київ.

Докладніше…

Новий проект: Київ-Нествед

Підсумки зовнішнього незалежного оцінювання 2011

Останніми роками система освіти України зазнає суттєвих змін. Одним з основних напрямів її реформування є створення системи зовнішнього незалежного оцінювання. ЗНО сьогодні є об’єктивним та дієвим інструментом оцінювання навчальних досягнень випускників.

Докладніше…

Підсумки зовнішнього незалежного оцінювання 2011

Форум міністрів освіти Європи

22-23 вересня 2011 року в Україні відбувся Форум міністрів освіти європейських країн «Школа ХХІ століття: Київські ініціативи». Упродовж двох днів пройшли пленарні та секційні засідання творчих груп, під час роботи яких обговорювалися стратегії розвитку освіти у всіх країнах Європи.

Докладніше…


Виставка освіти Дарницького району

24 вересня 2011 року в парку імені Воїнів-інтернаціоналістів відбулася виставка «Освіта Дарниці: сьогодення та перспективи». У виставці взяли участь дошкільні заклади, школи та ліцеї Дарницького району, які презентували свої здобутки та інновації в освітній діяльності.

Докладніше…


Безпека щоденного життя

Завжди цікаво і змістовно відбувається у початковій школі Скандинавської гімназії місячник «Увага! Діти на дорозі!» та Тиждень пожежної безпеки.

Докладніше…


Дні освіти і науки України в Російській Федерації

15-17 вересня українська делегація на чолі з Міністром освіти і науки, молоді та спорту Д.Табачником перебувала у столиці Російської Федерації – Москві - у рамках проведення Днів освіти і науки України в РФ. У складі делегації були начальник ГУОН м. Києва Горюнова В.З., начальники районних управлінь освіти, керівники начальних закладів України. Дарницький район м.Києва представляла директор Скандинавської гімназії Пушкарьова Т.Е.

Докладніше…


Зустріч зі старшокласниками

5 вересня в Скандинавській гімназії відбулася зустріч учнів 10-11 класів із представниками освітньої агенції DEC education та директором департаменту міжнародного маркетингу та бізнесу з університету Гріффіт (Австралія) Анною Хаммонд.

Докладніше…


З Днем Знань!

Перше вересня – це важливий та довгоочікуваний день для тих, хто вчить, і тих, хто вчиться. Це завжди нова сторінка у житті вчителів та їх учнів, а ще – навчальному закладу, міста, країни. Таким довгоочікуваним він був і для вихованців Скандинавської гімназії, які радісно зустріли свято на стадіоні школи.

Докладніше…

З Днем Знань!