Архів 2010/2011

Випускний вечір

30 травня відбувся урочистий вечір, присвячений врученню одинадцятикласникам атестатів про повну загальну середню освіту. Хвилюючі почуття переповнювали випускників, адже вони почали дорогу у нове, доросле та самостійне життя. Лунала мелодія прощального вальсу, звучали теплі слова вдячності учнів своїм педагогам, подяка батьків за навчання і виховання у Скандинавській гімназії.

Докладніше…

Випускний вечір

Пішов із життя…

27 травня 2011 року в результаті нещасного випадку на 16 році життя трагічно загинув учень 9-А класу ВИНОГРАДОВ ОЛЕКСІЙ

Докладніше…

ВИНОГРАДОВ ОЛЕКСІЙ

Свято Останнього дзвоника

27.05. в гімназії пролунав останній дзвоник. Для більшості учнів він сповістив про початок канікул. А випускники сприйняли його як початок дороги у нове, доросле та самостійне життя. На традиційне свято завітали гості: заступник керівника апарату Дарницької районної у м.Києві державної адміністрації Гладчук М.П., начальник відділу управління освіти району Рєка А.Д. і член Дарницької Ради ветеранів Заржицький В.С.

Докладніше…

Свято Останнього дзвоника

Гордість і надія гімназії

17 травня у гімназії відбулося щорічне свято, присвячене закриттю Місячника науки та нагородженню призерів Всеукраїнських учнівських предметних олімпіад і конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України.

Докладніше…

Гордість і надія гімназії

Грузія на все життя!

На початку навчального року нашу гімназію відвідали учні й вчителі приватної школи «Опіза» з міста Тбілісі. З 4 по 9 травня  відбувся  візит учнів нашої гімназії, які відвідали надзвичайно красиву і культурно багату країну Грузію, зустрілися зі своїми друзями і охоче розповідають про свої враження.

Докладніше…

Грузія на все життя

Пам'ять землі – це пам'ять про війну

9 травня – Свято Перемоги нашого народу у Великій Вітчизняній війні.

У Скандинавській гімназії вже стало традицією напередодні свята зустрічатися з ветеранами війни і вшановувати Свято Перемоги. 9 травня учні й вчителі 8-11 класів стали очевидцями параду Перемоги на Хрещатику, вшанували хвилиною мовчання пам'ять про загиблих, дарували квіти ветеранам і щиро бажали їм здоров′я.   

Докладніше…

Пам'ять землі - це пам'ять про війну

Московська Міжнародна Модель ООН

З 11 по 16 квітня учні нашої гімназії брали участь у Московській Міжнародній Моделі ООН, яку проводять Російська Асоціація Сприяння ООН і Московський державний інститут міжнародних відносин (Університет) МЗС Росії.

Докладніше…

Московська Міжнародна Модель ООН

Північне сяйво - 2011

20 квітня в гімназії відбувся традиційний фестиваль скандинавських країн «Північне сяйво», який презентував театралізовану композицію «Нове життя старих подій: ХVІІІ ст.». На захід завітали почесні гості: посол Данії Пан Мікаель Борг-Хансен, посол Фінляндії Крістер Міккелссон, посол Норвегії Олав Берстад, представники посольства Швеції - заступник голови місії Мортен Енберг та радник з питань культури Тетяна Некрасова , голова товариства «Україна-Фінляндія» професор НТУУ «КПІ» Циганок Б.А., радник Голови Правління SEB Банку Терпицький Е.Л. та інші..

Докладніше…

Jobs and professions

У квітні в 9-Г класі був проведений нестандартний урок англійської мови на тему «Jobs and professions». Метою заходу було удосконалення монологічного та діалогічного мовлення учнів, сприяння роботи у групах, розвиток творчих здібностей кожної дитини.

Докладніше…

Нестандартний урок англійської мови на тему «Jobs and professions»

До свята Великодня

Скоро наближається довгоочікуване свято – Великдень. Для більшості людей воно має велике значення і в кожній країні є свої традиційні символи і атрибути. Так, в Німеччині символом Великодня є пасхальний заєць, який, за повір’ям, приносить людям пасхальні яйця у знак добробуту та гармонії. Учні, які вчать німецьку мову, під керівництвом вчителів взяли участь у підготовці до передсвяткового тижня.

Докладніше…

До свята Великодня

Діалог держав: партнерство в освіті

15 квітня у Дарницькому районі відбувся традиційний фестиваль закордонних країн «Діалог держав: партнерство в освіті». Скандинавська гімназія також узяла участь у конкурсі  і представила журі й глядачам Королівство Норвегії.

Докладніше…

Діалог держав: партнерство  в освіті

День цивільної оборони

15 квітня 2011 року в Скандинавській гімназії було проведено День цивільної оборони з метою підвищення рівня знань та практичних навичок щодо дій людини в надзвичайних ситуаціях.

Докладніше…

День цивільної оборони

День космонавтики

12 квітня  2011 року в початковій школі Скандинавської гімназії був проведений єдиний урок, присвячений  50-річчю першого польоту людини у космос. Зранку до школярів звернулися старшокласники з радіогазетою. А найцікавішими стали заходи в початковій школі.

Докладніше…

Профспілковий урок

12 квітня 2011 року для учнів 11-го класу гімназії відбувся відкритий урок «Сучасні профспілки: громадянське суспільство», який провела вчитель історії Бактідан Т.П. Старшокласниками були підготовлені повідомлення про історію виникнення профспілкового руху та становлення його в Україні. Особливо зацікавили учнів питання умов праці неповнолітніх та роль профспілок у дотриманні законодавства про працю неповнолітніх, а також питання соціального становлення молоді..

Докладніше…

Нестандартні уроки англійською

У рамках фестивалю іноземних мов у квітні  2011 р. під керівництвом вчителя англійської мови Котової О. І.  було проведено нестандартні уроки англійською мовою з теми «Людина та її кар'єра». Учні 9-х класів брали активну участь в уроках-обговореннях, тому що ця тема є надзвичайно актуальною для гімназистів, оскільки більшість дев'ятикласників саме зараз постають перед питанням вибору професії та свого майбутнього шляху в житті.

Докладніше…

Нестандартні уроки англійською

ABC - PARTY

Життя 1-Б та 1-Д класів дуже цікаве і бурхливе. Першокласники не лише добре навчаються, а й цікаво та змістовно проводять свята. Так, 8 квітня діти презентували батькам яскраву і незабутню подорож у магічний світ, де мешкають англійські літери, смішні тваринки, казкові герої.

Докладніше…

ABC - PARTY

Круглий стіл

У рамках фестивалю іноземних мов для учнів сьомих класів вчителями англійської мови Поліщук Л.І. і Комарчук Т.М. було проведено виховний захід на тему “Проблеми підлітків”. Семикласники підготували проекти, у яких вони розповіли про своє бачення особливостей свого віку.

Докладніше...

Круглий стіл

Зустріч з ветеранами

04 квітня 2011 р. напередодні Міжнародного дня звільнення в’язнів фашистських концтаборів відбулася зустріч членів Українського союзу в’язнів – жертв нацизму з учнями 7-Б класу гімназії. Семикласники дізналися від ветеранів про те, як вони потрапили у фашистське рабство, як були позбавлені радощів дитинства та юності.

Докладніше…

Зустріч з ветеранами

Клуб Карате «Сьогун» знову перемагає за кордоном!

2 квітня в словацькому місті Жиліна пройшов міжнародний турнір «Grand Prix Zilina 2011». Поборотись за нагороди та загальнокомандний кубок приїхали 423 спортсмени з 51-го клубу Словаччини, Польщі, Чехії та України. Клуб «Сьогун» представляли 33 спортсмени, десятеро з яких - учні Скандинавської гімназії, а саме: Ямбуренко Іван, Циганок Андрій, Кошечко Марія, Поворознюк Нікіта, Гришко Нікіта, Дудак Максим, Калістий Давид, Крумінас Донатос, Костенко Дмитро.

Докладніше...

клуб карате сьогун

День народження Г.Х.Андерсена

02 квітня весь світ святкував день народження відомого казкаря Г.Х.Андерсена. На честь цієї події учні 4-А класу провели урок-вікторину «Казки Г.Х.Андерсена». 6-А клас влаштував виставу на честь письменника для учнів, які вивчають данську мову. Діти показували уривки з найвідоміших творів казкаря. Яскраві костюми, гра юних акторів – все вражало і переносило у казковий світ.

Докладніше...

День рождения Андерсена

Міжнародний день дитячої книги

Щороку, 2 квітня, в день народження великого казкаря Ганса Христіана Андерсена, весь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги. До святкування приєдналися й учні та вчителі Скандинавської гімназії, які взяли  активну участь у заходах, присвячених цьому дню..

Докладніше…

Прем’єрний показ театральної студії «ВсеСвіт»

Весна багата на приємні свята, а учні Скандинавської гімназії на таланти. 1 квітня – це не тільки свято жартів та сміху, а й грандіозне свято театрального мистецтва, яке організували учасники театральної студії «ВсеСвіт» Центру позашкільної освіти «Престиж-Освіта».

Докладніше...

театральна студия всесвіт

Зустріч з данською гостею

29 березня 2011 року до нас в гімназію завітала гостя з Данії Бергіта Вольсберг, яка відвідала нашу гімназію вже вдруге. Учні були раді бачити носія данської мови знову, адже знайшли з нею спільну мову ще під час уроків у минулому році.

Докладніше…

Зустріч з данською гостею

Парад англійських традицій

У березні 2011 р. учні 8-х класів гімназії під керівництвом вчителя англійської мови Розваги Л.Р. брали участь у позакласному заході «Парад англійських традицій. Five o’clock». Учні познайомились з історією виникнення чаювання, дізнались цікаві подробиці про його розповсюдження в Європі та Британії.

Докладніше…

Парад англійських традицій

Шаховий фестиваль «Київська весна - 2011»

Весняними канікулами у Скандинавській гімназії спільно з Дитячою громадською організацією «Оболонь - Гросмейстер» відбувся ХХ Міжнародний шаховий фестиваль «Київська весна - 2011». Протягом тижня дорослі і діти з різних країн і регіонів України змагалися у відповідних до віку турнірах. Учні гімназії також взяли участь у змаганнях.

Докладніше…

Шаховий фестиваль «Київська весна - 2011»

Модель ООН. Київ - 2011

18-20 березня відбулась VІ регіональна конференція старшокласників «Модель ООН. Київ - 2011» під гаслом «Наш рік. Наш голос», у якій взяли участь учні Скандинавської гімназії. Організація Об’єднаних Націй оголосила 2011  роком молоді. Тема конференції «Молодь – запорука стійкого розвитку людства» розкривала суть роботи юних делегатів.

Докладніше…

Модель ООН. Київ - 2011

Тренінг з профорієнтації

18 березня 2011р. відбувся тренінг з професійного самовизначення для учнів 9-х класів, у якому взяли участь учні 9-Г та 9-Б класу. Метою проведення тренінгу було допомогти учасникам ознайомитись з професіями,  запитом ринку праці та визначити таку сферу діяльності, яка була б для них цікавою, у якій вони могли б розкрити свої найкращі якості та професійно розвиватись.

Докладніше…

Тренінг з профорієнтації

Конкурс військово-патріотичної пісні

Щороку в Дарницькому районі триває акція «Не старіють душею ветерани», яка охоплює різні заходи, у тому числі проект «Минуле стукає в серцях». Кожної весни Рада ветеранів Дарниці спільно з управлінням освіти району організовують традиційний фестиваль військово-патріотичної пісні «Пісні, обпалені війною». 

Детальніше...

Конкурс військово-патріотичної пісні

Свято англійської мови у 1-А класі

15 березня в гімназії розпочався щорічний фестиваль іноземних мов. Відкрили його учні 1-А класу святом  АВС-party  −  прощання з англійською абеткою. 

Докладніше…

Театральне дійство у 8-Б класі

Нещодавно в Скандинавській гімназії відбулася постановка комедії М.В.Гоголя «Ревізор» учнями 8-Б класу. У цій п’єсі діти знайшли і нові знання, і відповіді на життєво важливі питання, і заспокоєння від повсякденної суєти, і насолоду. Це був справжній витвір мистецтва, який залишився співзвучним думкам глядачів, читачів, слухачів. 

Докладніше…

Театральне дійство у 8-Б класі

День безпеки дітей в Інтернеті

11 березня 2011 року психологічною службою Скандинавської гімназії було проведено загальношкільний День безпеки дітей в Інтернеті. Зустрічі з учнями відбулись в актовому залі окремо для різних вікових категорій: дітей     5-6, 7-8 та 9-11 класів. 

Докладніше…

День безпеки дітей в Інтернеті

Урок світової літератури

10 березня у 9-Д класі вчитель-методист Квартальна Н.Я. провела один із незвичайних уроків світової літератури – урок-подорож у ХІХ століття, темою якого була «Любовна лірика О.С.Пушкіна».

Докладніше…

Урок світової літератури

Святковий концерт до 8 березня

Сьогодні провесінь – переддень 8 Березня. Гімназійна родина насолоджувалась своїми талановитими учнями на святковому концерті, присвяченому дорогим однокласницям, мамам, учителям, усім працівникам закладу.

Докладніше…

Святковий концерт до 8 березня

Родинне свято у 1-Г класі

4 березня учні 1-Г класу подарували своїм мамам та бабусям чудове родинне свято «Вітаємо наших рідних жінок». Напередодні діти власноруч зробили гарні запрошення. На свято зібралися всі мами та бабусі, а також  татусі з дідусями

Докладніше…

Родинне свято у 1-Г класі

Сім’ї різні – родина одна

03 березня з нагоди Міжнародного жіночого свята у  гімназії відбулася зустріч у дружньому колі вчителів, батьків та учнів «Сім’ї різні – родина одна». Гостем заходу була  Асоціації ділових і професійних жінок «Киянка» - члени Конгресу ділових жінок України,- які є керівниками різних підприємств і організацій столиці.

Докладніше…

Сім’ї різні – родина одна

Нові перемоги клубу «Сьогун»

26-27 лютого в Польщі м. Лодзь відбувся 7 міжнародний турнір «Harasuto European Cup». У турнірі взяли участь 13 країн та близько 950 учасників. Клуб карате-до «Сьогун» був представлений 33 спортсменами, п’ятеро з яких -  учні Скандинавської гімназії Смірнов Євген, Дудак Максим, Ямбуренко Іван,Поворознюк Нікіта, Гришко НІкіта. Наші учні на змаганнях показали хороший рівень і чудовий результат.

Докладніше…

Нові перемоги клубу «Сьогун»

Гімназія – партнер Данського фестивалю

З 25 лютого по 4 березня в Києві за підтримки посольства Королівства Данії в Україні, Данського інституту кіно, представництва компанії Ново Нордіск А/Т та продюсерської агенції «Артмедіа» відбувся фестиваль «Сучасне кіно Данії» , під час якого глядачі мали змогу побачити резонансні фільми північної країни.

Докладніше…

Гімназія – партнер Данського фестивалю

Творчо-інтелектуальний турнір у початковій школі

З 14.02.11р. по 28.02.11р. у початковій школі Скандинавської гімназії відбувся творчо-інтелектуальний турнір для учнів 2-4-х класів, який є традиційним напрямком роботи з обдарованими дітьми. Метою заходу є розвиток творчих та інтелектуальних здібностей учнів шляхом залучення їх до конкурсів та олімпіад з навчальних предметів. У класах були проведені відбіркові тури конкурсів, під час яких визначено учасників шкільних турів.

Докладніше...

Творчо-інтелектуальний турнір у початковій школі

Свято Каліграфії

24 лютого у початковій школі відбулося  Свято Каліграфії. Першим кроком до перемоги у шкільному турі було проведення класних змагань знавців з каліграфічного письма. 

Докладніше…

Свято Каліграфії

До Дня Захисника Вітчизни

22 лютого у гімназії відбулася визначна та дуже зворушлива подія. Стало гарною традицією запрошувати ветеранів Великої Вітчизняної війни напередодні Дня Захисника Вітчизни на зустріч з нашими гімназистами. Цей рік також не став виключенням і до нас завітали ветерани і колишні в’язні нацизму Слєсарева Н.І., Лихобабін А.І., Мартиш В.І., Корнійчук Т.О., Мартиш Т.М., Кондрацький А.А., Слєсарев О.О. 

Докладніше…

До Дня Захисника Вітчизни

Науково-методичний семінар

Вчителі початкових класів гімназії постійно працюють над підвищенням свого професійного рівня. З цією метою спільно із співробітниками лабораторії початкової освіти Інституту педагогіки НАПН України проводиться експериментальна робота на базі нашої гімназії, однією з напрямків якої є надання науково-методичної допомоги вчителям початкових класів. 

Докладніше…

Науково-методичний семінар

Серцем доторкнімося до подвигу

Напередодні Дня захисника Вітчизни у нашій гімназії відбулась надзвичайно цікава зустріч із людьми героїчної долі, справжніми захисниками своєї землі і рідного народу, ветеранами Великої Вітчизняної війни. 

Докладніше…

Вручення сертифікатів Pearson Test of English (Young Learners)

В лютому 2010 року центр тестування «Престиж-Освіта» отримав ліцензію від компанії Pearson на проведення іспитів, що визначають рівень володіння англійською мовою. Учні Скандинавської гімназії взяли участь в іспиті Pearson Test of English Young Learners, та показали гарні результати. Матеріали тестів надсилались до Великобританії та перевірялись британськими спеціалістами. Тривалий період очікування результатів закінчився. Нагорода знайшла переможців. 

Докладніше…

Вручення сертифікатів Pearson Test of English (Young Learners)

Мовна вітальня

В нашій гімназії стало традицією не тільки відзначати День рідної мови, а й влаштовувати заходи із запросинами вчителів з усіх освітніх закладів Дарницького району та обов’язково науковців-філологів, діячів культури і мистецтва. 

Докладніше…

Мовна вітальня

Від родинної казки до родинного фестивалю

Родина починається з Любові. І так вже символічно склалося, що саме 14 лютого, коли все навкруги випромінює це світле почуття, дружня родина 2 – А класу влаштувала грандіозне казкове дійство – „Родинне свято”. 

Докладніше…

казкове дійство  „Родинне свято”

Листування з учнями данської школи

Учні 5-А класу успішно продовжують добрі традиції листування, що давно започатковані у Скандинавській гімназії. Цього разу нашими друзями по листуванню стали учні 5 класу школи міста Гудберг, що на острові Фюн, Королівства Данія.  

Докладніше…

Листування з учнями данської школи

Театралізований урок

Ефективним методом сучасного навчання є проведення уроків, на яких учні можуть проявити свої творчі здібності. Один з таких відбувся для учнів 6-А, 6-В, 6-Г класів. Театралізований урок з всесвітньої історії за темою: «Парад грецьких богів» провела заступник директора гімназії, вчитель історії Фурсова І.М.

Докладніше…

Театралізований урок

Семінар з питань прийому до 1 класу

Одна з нагальних тем, що хвилює психологів, педагогів і батьків - це тема прийому до першого класу. Чи змінилися умови прийому дітей до першого класу? Дітей якого віку приймають до першого класу? Чи можуть дошкільні навчальні заклади відмовити у наданні послуг, якщо дитині 6 років? Що  робити батькам, якщо їхня дитина не відвідує дитячий садок? Для чого проводиться співбесіда з майбутніми першокласниками та який її зміст?

Докладніше…

Проблеми прийому до 1 класу

Міжнародний конкурс імені Тараса Шевченка

У 2010-2011 навчальному році для учнівської та студентської молоді Міністерством освіти і науки України започатковано Міжнародний мовно-літературний конкурс імені Тараса Шевченка, метою якого є вшанування творчої спадщини видатного сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка та виявлення творчо обдарованої молоді, майбутньої плеяди літературних митців, розвиток їхнього творчого потенціалу, виховання у молодого покоління українців поваги до мови и традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти в Україні та за її межами.

Докладніше…

Міжнародний конкурс імені Тараса Шевченка

З  Днем народження, гімназіє!

25 січня гімназія традиційно відзначала свій День народження, до якого ретельно готувалися всі учні. Святкова програма розпочалася виступом чотирикласників «Подорож до Скандинавії». Презентацію класних колективів представили нові члени гімназійної родини - п’ятикласники. Шості класи вітали гімназію разом з літературними героями, а сьомі - представили відомі наукові відкриття зі свого погляду.

Докладніше…

З  Днем народження, гімназіє

Запрошуємо до «LegoСтудії»

Центр позашкільної освіти «Престиж Освіта» запропонував новий напрямок роботи, а саме конструювання власного робота, який допомагає дітям на практиці ознайомитись із законами фізики, оптики, механіки та основами програмування. Заняття у «LegoСтудії» проводиться за ліцензійною навчальною програмою Lego Education.

Докладніше…

Новорічна феєрія «Пригоди в казковому лісі»

У переддень Нового року яскравою подією  у Скандинавській гімназії стало театралізоване новорічне шоу для учнів початкових класів «Пригоди в казковому лісі».

Докладніше…

новорічна феєрія, театралізоване шоу

музичне вітання від школи зі Швеції


Завантажити (4,77 МБ)

Конкурс «Учитель року 2011»

В грудні 2010 року відбувся районний конкурс «Вчитель року - 2011». У цьому конкурсі взяла участь вчитель початкових класів Скандинавської гімназії Панченко Ніна Анатоліївна.

Докладніше...

Панченко Ніна Анатоліївна

День Святого Миколая

Кожна українська дитина з нетерпінням чекає на День святого Миколая. Мандрує небесний опікун світом, несе свої гостинці для всіх чемних і слухняних: іграшки, солодощі та багато інших чудових дарунків. Поступово вшанування цього свята стало традицією в нашому шкільному житті.

Докладніше...

День Святого Миколая, скандинавська гімназія

Уроки ґендерної рівності

15-16 грудня на базі Скандинавської гімназії відбувся Всеукраїнський конкурс уроків з ґендерної рівності. В ньому взяли участь 20 кращих учителів історії з різних куточків України. Гімназисти 9-11 класів стали учасниками уроків  і з задоволенням допомагали педагогам.

Докладніше...

Уроки  ґендерної рівності , скандинавськи гімназія на позняках

Районний конкурс з усного рахунку

30 листопада 2010 року відбувся ІІ (районний) етап Київського міського учнівського конкурсу з усного рахунку. У цьому конкурсі взяла участь учениця 4-А класу початкової школи гімназії - Кукса Катерина.

Докладніше...  

Районний конкурс з усного рахунку

Данське Різдво у Скандинавській гімназії

У вівторок 14 грудня наша гімназія приймала гостю з Данії. Ріте Вернер Нільсен, магістр історії та педагогіки, провела урок данської мови у 9-А та 10-А класах. Урок був присвячений історії та традиціям святкування Різдва у Данії. Він розпочався з презентації, учні слухали різдвяні пісні, куштували справжні данські святкові ласощі.

Докладніше...  

Данське Різдво у Скандинавській гімназії

Зустріч з письменником

7 грудня до учнів 4-5 класів завітав український поет і прозаїк Олесь Ільченко. Олесь Григорович познайомив дітей з сюжетами нових казок.

Докладніше...

Зустріч з письменником

Урок Мрій

18 листопада на урок читання до учнів 2 – Б, 2 – Д, 2 - Є класів завітала Казкарка Джінні. З великим задоволенням школярі слухали казку «Хлопчик Вітерець та Золота планета», батьки раділи за своїх дітей.

Докладніше...

Урок Мрій

День Незалежності Фінляндії

6 грудня Скандинавська гімназія святкувала День Незалежності Республіки Фінляндії. Вже традиційними стали виступи гімназистів у святкових заходах, організованих за підтримки посольства цієї країни. У цьому році 93–ю річницю з Дня незалежності Фінляндії відзначали зокрема і заходом, що відбувся у Національному університеті культури і мистецтв.

Докладніше...

День Незалежності Фінляндії

День Святої Люсії з компанією «Ерікссон»

13 грудня відзначається шведське свято Святої Люсії. За традицією учні Скандинавської гімназії також його святкують. Цього року Скандинавську гімназію запросила до себе в гості шведська компанія «Ерікссон». На святі зібралися працівники компанії разом з родинами. Генеральний директор компанії пан Олле Толандер гостинно вітав всіх учасників святкового вечора. Він розповів про шведські традиції і висловив надію, що вони будуть цікавими і для українців.

Докладніше...

День Святої Люсії з компанією «Ерікссон»

Учнівська конференція МАН

08 грудня 2010 р. у гімназії відбулася щорічна науково-практична конференція із захисту учнівських науково-дослідницьких робіт МАН. На конференції були присутні учні − члени гімназійного наукового товариства «Ерудит», учителі, батьки.

Докладніше...

Учнівська конференція МАН в скандинавській гімназії

Всеукраїнська акція

6 грудня у рамках Всеукраїнської акції "Охорона праці очима дітей" у Скандинавській гімназії було проведено відкритий урок "Безпечна праця батьків – моє щасливе майбутнє!". Після перегляду відеофільму, створеного школярами, про безпечність праці їх батьків з учнями 10-А класу спілкувалися головний спеціаліст Управління освіти з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності Саакянц Ірина Пилипівна та страховий експерт з охорони праці Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві у м.Києві Шаманська Ніна Сергіївна.

Докладніше...

Всеукраїнська акція, скандинавська гімназія

Партнерство в освіті: Київ – Векше

Вже стало традицією зустрічатись зі шведськими друзями у Скандинавії. З 26.11 по 05.12 учні гімназії утретє відвідали Катедралсколе з міста Векше (Швеція), а також побували у столиці Німеччини м.Берлін, де було організовано безліч зустрічей, екскурсій та інших заходів.

Докладніше...

Партнерство в освіті: Київ – Векше

Свято книги в 1-Г класі

2 грудня в учнів 1-Г класу відбулося Свято Книги, на яке прийшли улюблені герої дитячих книг: Червона Шапочка, Буратіно, Незнайко, Колобок, Курочка Ряба, Муха-цокотуха, Віні Пух. Ролі цих персонажів виконували маленькі актори-першокласники.

Докладніше...

Свято книги в 1-Г класі

Міжнародний семінар

У рамках Міжнародного семінару «Використання інформаційних технологій у розвитку міжкультурних комунікативних навичок учнів при викладанні історії», організованого Міністерством освіти і науки України, Національним педагогічним університетом ім.М.Драгоманова, Всеукраїнською спілкою викладачів суспільних дисциплін і громадянської освіти та за сприяння Ради Європи у гімназії 01 грудня 2010 року відбувся відкритий урок з історії України у 10 класі, який провела вчитель-методист Брикова Любов Олександрівна.

Докладніше...

Модель ООН: Сканді - 2010

25 листопада відбулася науково - практична конференція  старшокласників „Модель ООН: Сканді - 2010”. 17 країн-учасників, які  були представлені учнями 7-11 класів,  обговорювали цього разу тему збереження біорізноманіття для стійкого розвитку людства.

Докладніше...

Модель ООН: Сканді - 2010

Семінар учителів інформатики Дарницького району

27 жовтня Скандинавською гімназією було проведено семінар для учителів інформатики Дарницького району "Особливості викладання інформатики в 5-8 класах". В роботі семінару взяли участь заступник  директора Інституту лідерства та соціальних наук Київського університету імені  Бориса Грінченка, кандидат технічних наук Носенко Тетяна Іванівна, методист Дарницького науково-методичного центру Комков Анатолій Єгорович, 30 учителів інформатики Дарницького району.

Докладніше...

Семінар учителів інформатики Дарницького району

Посвята у першокласники

21 жовтня для учнів перших класів початкової школи залишить яскравий слід не лише у літописі їхнього шкільного життя.  Цей день для нашого закладу був надзвичайно урочистим, адже 213 хлопчиків та дівчаток увійшли у велику шкільну родину гімназії та отримали почесне звання «Учень».

Докладніше...

посвята у першокласники в скандинавській гімназії Києва

Київський міський учнівський конкурс з усного рахунку

19 та 20 жовтня 2010 року у початковій школі Скандинавської гімназії відбувся І етап Київського міського учнівського конкурсу з усного рахунку.  Він проходив під девізом «Швидше рахуєш – більше встигаєш!».  Учні  розвивали свої здібності з усних обчислень,  вправлялися у вмінні швидко концентруватися,  бути уважними, зібраними, якісно і миттєво робити підрахунки.

Докладніше...

Київський міський учнівський конкурс з усного рахунку

Новий проект: Україна – Грузія

Цікавим та змістовним на події, зустрічі та нові враження виявився тиждень, що минув. Скандинавська гімназія вперше приймала гостей не із стриманої Скандинавії, а з сонячної Грузії. До нас завітали учні та вчителі школи «Опіза» з міста Тбілісі на чолі з директором Гочею Урушадзе. Такий проект є дійсно унікальним, адже грузинські школярі вперше відвідують Київ, нашу гімназію, знайомляться з українською культурою і традиціями.

Докладніше…


Новий проект: Україна – Грузія

Вогонь – це друг чи ворог

Вересень місяць був багатим на різноманітні цікаві події. Одна з них -  тиждень з Пожежної безпеки у початкових класах. Учні 4-Д класу підготували усний журнал для першокласників під назвою «101».

Докладніше…


Вогонь – це друг чи ворог

Київ-Векше: проект триває

З 26 по 30 вересня учні Скандинавської гімназії втретє приймали шведських учнів з партнерської Катедралсколе м.Векше. Українські сім’ї радо зустрічали північних сусідів. Наші гості мали добру нагоду познайомитись з вітчизняною культурою, традиціями та звичаями, відвідавши екскурсії до с. Пирогово, музеї Чорнобиля та Великої Вітчизняної війни, Водно-інформаційний центр, Києво-Печерську Лавру.

Докладніше…


Київ-Векше: проект триває

З Днем учителя!

У цей сонячний день ми відзначаємо свято – День учителя. Учителі навчають мріяти і фантазувати, шукати і знаходити, радіти життю і дивуватися. Учителі – зразок терпіння, сміливості, відданості своїй справі. Сьогодні, у цей святковий день, у стінах Скандинавської гімназії відбувся концерт, присвячений Дню учителя. Учні підготували величне дійство, де лунали веселі пісні, вірші, виконувались запальні танці.

Докладніше…


День Учителя в Скандинавській гімназії

Вчитель року - 2010

24 вересня 2010 року у гімназії відбулося урочисте закриття Міського етапу Всеукраїнського конкурсу „Вчитель року  - 2010” у номінації  „вчитель фізкультури”. Конкурс проводився протягом тижня, і наші гімназисти стали активними учасниками і вихованцями кращих учителів фізкультури м. Києва.

Докладніше…

Вчитель року - 2010

Київ – Нюшопинг: зустріч -2010

З 13 по 20 вересня 2010 року учні 10-х класів відвідали партнерську гімназію Тессін  у м.Нюшопинг (Швеція). Це була друга зустріч гімназистів зі своїми однолітками у рамках спільного міжнародного проекту за підтримки Шведського інституту.

Докладніше…

Київ – Нюшопинг: зустріч -2010

Увага! Діти на дорозі!

У вересні відбувається місячник «Увага! Діти на дорозі!» серед учнів початкових класів. Діти разом із вчителями, вихователями розробили карти-маршрути найбезпечнішого руху від дому до школи. Під час групи подовженого дня були проведені виховні години, вікторини, конкурси малюнків з Правил дорожнього руху.

Докладніше…

З Днем Знань!

Всенародне свято знову пройшло до нас разом із початком нового навчального року. У гімназії відбулася урочиста лінійка, де в актовій залі зібралися понад 200 першокласників і випускників школи.

Докладніше…