Архів 2009/2010

Випуск 9-х класів

18 червня відбувся випускний вечір для учнів 9-х класів, які отримали свідоцтва про базову середню освіту. Випускники підготували чудові концертні виступи, присвячені закінченню основної школи.

Докладніше…

Прощавай, початкова школо!

1 червня 2010р. початкова школа Скандинавської гімназії прощалася зі своїми випускниками. Чотири роки діти, вчителі та батьки піднімалися сходинками Країни Знань. Вчилися рахувати, читати, писати, дружити, мріяти, бути командою. За цей час діти підросли, змужніли.

Докладніше

Свято останнього дзвоника

28 травня в гімназії відбулося Свято останнього дзвоника. На урочистій лінійці вишукувалися  учні  1-11 класів, присутні вчителі, батьки. Це свято завжди радісне і водночас сумне. Радісне, бо закінчився навчальний рік, попереду чудові літні канікули,  а сумне, бо дзвоник востаннє пролунав для наших випускників, учнів 11-А, Б класів.

Докладніше

Свято останнього дзвоника

День Конституціі Норвегії

Під час проведення національного свята Норвегії – Дня Конституції − 17 травня в Києві відбулися Дні культури Норвегії. Посольство Королівства та компанія «Теленор» запросили учнів Скандинавської гімназії виступити на  святі, приуроченому цій знаменній події, яке відбулося в концерт-холі «Freedom».

Докладніше

ABC PARTY

Ось і підходить до кінця навчальний рік. Яким би не здавався він важким та довгим, але був надзвичайно пізнавальним та цікавим. Це був перший в житті навчальний рік для першокласників. Чого навчилися учні перших класів? Свої знання англійської мови діти з радістю продемонстрували батькам та вчителям. 20 травня 2010 року в гімназії відбулось свято «ABC PARTY», яку підготували учні 1-Г класу під керівництвом вчителів іноземної мови  Канюки Н.В. Кузьменко Н.Р., Рибальченко К.А.

Докладніше

Київ – Нюшопінг: і знову зустріч!

З 09 по 15 травня  Скандинавську гімназію відвідали учні партнерської школи  Тессен  з міста Нюшопінг (Швеція). Учні нашої гімназії гостино приймали своїх шведських однолітків у сім’ях та проводили з ними весь час. Відвідали різноманітні музеї: Чорнобиля, Східного та західного мистецтва, Води, Лавру тощо. Веселими та цікавими були також прогулянки Ботанічним садом та по Дніпру.

Докладніше

Профспілковий урок

12 травня 2010 року для учнів 9-х класів Скандинавської гімназії відбувся відкритий профспілковий урок на тему «Першотравень і профспілки. Традиції і сучасність». Урок проводила вчитель-методист Брикова Любов Олександрівна.

Докладніше

65 років Перемоги!

65 років відділяють нас від страшних подій Великої Вітчизняної війни. Але людська пам’ять безмежна, тому що не маємо права забувати про біль, невимовне горе, втрати наших дідів-прадідів. 7 травня до Скандинавської гімназії завітали ветерани війни, які схвильовано розповідали про буремні воєнні роки, довгоочікувану перемогу. Учні декламували вірші, возвеличували мужність, героїзм нашого народу, адже він – переможець у найтяжчій із воєн, які знало людство.

Докладніше

Нагородження переможців

27 квітня в актовій залі гімназії відбулось щорічне урочисте нагородження переможців ІІ районного етапу Всеукраїнських учнівських предметних олімпіад, Міжнародного конкурсу знавців української мови імені П.Яцика та районного конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН.

Докладніше

«Круглий стіл»

26 квітня в Скандинавській гімназії відбувся круглий стіл на тему «Актуальні проблеми освіти та просвітництва Скандинавії (на прикладі Данії): реалії та перспективи». Учасниками круглого столу були Ханна Северинсен, член Європарламенту, Шкоркіна Л.Г., представник Всесвітньої організації освіти (Російське відділення), Шугалій Н., аспірантка Ніжинського Державного Педагогічного Університету ім. Н.В.Гоголя, Сагач Г.М., доктор педагогічних наук, професор, академік трьох Міжнародних академій, координатор проблем просвітництва Україна-Данія, вчителі та учні 7-9 класів Скандинавської гімназії.

Докладніше

Скандинавська гімназія

Свято Букваря

Надворі квітень, заквітчаний веселковими барвами весни. Цей місяць подарував свято першокласникам Скандинавської гімназії − радісне і водночас сумне. Адже називалося воно − „Прощання з буквариком".

Докладніше

Відвідування Національної бібліотеки України

15.04.2010 року – визначний день для учнів 1-В і 1-Є класів. Вони відвідали Національну бібліотеку України для дітей. Учні мандрували залами, поринаючи у чарівний світ книги. Та найголовніше − це те, що всі учні стали читачами найбільшої дитячої бібліотеки України.

Докладніше

«Північне сяйво». Середньовіччя

15 квітня в Скандинавській гімназії знову пролунали фанфари традиційного фестивалю скандинавських країн «Північне сяйво». До гімназії завітали Надзвичайний і Повноважний посол Швеції в Україні пан Стефан Гюллгрен, Радник голови місії пан Хрістіан Камілл, Пресаташе посольства Швеції  пані Тетяна Некрасова, Надзвичайний і Повноважний посол Фінляндії в Україні пан Кристер Міккельсон з дружиною, Перший секретар посольства Королівства Норвегії Бутхільд Ослаугедоттер Нордслеттен та інші.

Докладніше…

Модель ООН – 2010

З 19 до 21 березня відбувалася V Регіональна конференція старшокласників "Модель ООН. Київ – 2010". "Модель ООН" – це міжнародна освітня програма, яка надає можливість старшокласникам поринути у світ політики та дипломатії, ближче ознайомитися з діяльністю ООН шляхом імітації роботи Генеральної Асамблеї, комітетів та комісій ООН. Команда Скандинавської гімназії четвертий рік поспіль бере участь у конференції.

Докладніше…

Конкурс «Кращий кабінет – 2010»

З 09 по 12 березня 2010 року у гімназії відбувся щорічний конкурс-огляд «Кращий кабінет - 2010». Метою конкурсу є створення відповідної матеріально-технічної бази навчальних кабінетів гімназії, виявлення кращого досвіду практичного використання можливостей навчальних кабінетів для підвищення рівня знань та практичних навичок учнів.

Докладніше…

гімназія, конкурс кращий кабінет, скандинавські мови

Київ-Векхьо: і знову зустріч

З 07 березня по 11 березня Скандинавську гімназію утретє відвідали друзі із Катедралсколе (Швеція). Наші учні перебували в Векхьо у вересні.  Такі обміни стали для нашої гімназії традиційними. Школярів з Катедралсколе  гостинно приймали в своїх сім’ях гімназисти 10-11 класів..

Докладніше…

Містер і Міс 2010 

04 березня відбулось свято весни, молодості та краси! Цього дня відбувся конкурс «Містер і Міс Скандинавської гімназії – 2010», в якому взяли участь учні 9-11 класів. Кожний клас представив своїх конкурсантів, які чудово проявили таланти, здібності та ерудицію.

Докладніше…

Великий інтелектуальний турнір

З 15 по 26 лютого у початкових класах Скандинавської гімназії відбувся Великий інтелектуальний турнір. Учні мали можливість показують свої знання та здібності. Цього року учні змагалися за такими номінаціями: «Перший математик», «Кращий мовознавець», «Віртуозний декламатор», «Кращий знавець іноземної мови», «Талановитий художник», «Вправний майстер», «Геніальний інформатик».

Докладніше…

About old but in a new way

26 лютого в Скандинавській гімназії 8-Д класом була проведена акція під назвою «About old but in a new way». Цим заходом восьмикласники хотіли звернути увагу на таку проблему сучасності, як тютюнопаління. Метою конференції було ще раз підкреслити негативну роль цигарок в житті людини.

Докладніше…

Театральна зустріч

Важко зустріти людину, яка б не любила театр. 26 лютого 2010 року свято зустрічі з мистецтвом школярам подарував театр «Росток - Рампа». Дуже сподобалась усім весела і цікава «Казка з валізи». Ще б пак, адже героями вистави були самі діти. Разом з акторами вони грали на сцені. І, повірте, їм це вдалося надзвичайно добре.

Докладніше…

Театралізована англійська вистава «Попелюшка»

24 лютого 2010 року в стінах нашої гімназії відбулась театралізована англійська вистава «Попелюшка», яку підготували учні 7-А, 7-Б та 7-Г класів під керівництвом вчителя іноземної мови Розваги Л.Р. Шоу поєднало в собі не тільки традиційну казку, але й чудовий мюзикл з презентацією зимових традицій скандинавських країн.

Докладніше…

Республіка KIDS

24 лютого до гімназії завітали завзяті і талановиті тинейджери – дитячий міжнародний творчий рух Республіка KIDS. Гімназисти переглянули чудовий виступ майбутніх зірок шоу-бізнесу, які вже у юному віці володіють акторською майстерністю, сучасною хореографією, естрадним вокалом. Актори показали уривки з відомого мюзиклу «Кольорові сни Еколь».

Докладніше…

Турнір із каліграфії

Уже третій рік поспіль у початковій школі Скандинавської гімназії відбувається «Турнір з каліграфії». Конкурс «Кращий зошит» - це перший етап, що визначає можливість потрапити до основної частини змагання – «Турніру з каліграфії». Кожен учень мріє одягнути корону та стати володарем звання «Король Каліграфії» та «Королева Каліграфія».

Докладніше…

КОНКУРС ЧИТЦІВ

22 лютого у початкових класів відбувся конкурс читців на тему «Моя школа» серед учнів 1 - 4-х класів. У випробуванні взяли участь 30 школярів. Складно було обрати найкращих, але конкурс – це конкурс! Отже, оголошуємо переможців.

Докладніше…

Тиждень Ввічливості і Доброзичливості

З 10 по 19 лютого у початкових класах відбувся Тиждень Ввічливості і Доброзичливості. У кожному класі працювали творчі групи, в яких учні збирали прислів’я, готували малюнки, оформлювали разом із вчителями класні куточки, збирали матеріал, творчі роздуми для виховних годин.

Докладніше…

Із полум’я Афганістану

З нагоди 21-ої річниці виводу радянських військ з Афганістану 18 лютого в Скандинавській гімназії відбулася зустріч школярів із учасниками бойових дій. В актовій залі зібралися учні 9-11 класів, які перейнялися розповідями про службу на Афганській землі. Серед гостей були: Голова Ради Ветеранів воєнних конфліктів Дарницького району м. Києва, полковник Бойцов В.В., учасник бойових дій в Афганістані Костенко В.П., ветеран Великої Вітчизняної війни, полковник Заржицький В.С.

Докладніше…

День народження гімназії

05 лютого Скандинавська гімназія відзначила 5-річний ювілей. У закладі відбувся родинний концерт, у якому взяли участь учні, вчителі, батьки. До гімназії завітали почесні гості: представники ХК «Київміськбуд», управління освіти, директори шкіл та інші.

Докладніше…

скандинавська гімназія

Новорічні ранки

14 і 15 січня у гімназії відбулися новорічні ранки. Для учнів початкової школи продовжились свята, і на старий Новий рік у кожного з них був чудовий і радісний настрій. Адже у виставі діти зустрілися зі Снігуронькою, Дідом Морозом, Сніговою бабою. І хоча Кикимора зі своїми помічниками заважала провести свято, воно все одно відбулося. Учні взяли участь у розважальній програмі, позмагалися в іграх, познайомилися із клоуном Антошкою, провели костюмоване дефіле.

Докладніше…

новорічні ранки

Увага!

У зв’язку з підвищенням захворюваності на грип, згідно з наказом управління освіти Дарницького району  № 474 від 18.12.09 «Про призупинення навчальних занять» у гімназії оголошено дострокові канікули.

З метою надолуження вивчення програмового матеріалу з основних предметів пропонуємо зміст домашніх завдань на цей період.

Докладніше…

 

Вітаємо з перемогою!

18 грудня відбувся районний конкурс «Найкращий читач України - 2010», участь у якому взяв учень 7-В класу Скандинавської гімназії, переможець минулорічного конкурсу Краєв Олександр. Цього року він презентував книгу Е.Родзинського «Бесіди Сократа» і успішно виконав тестові завдання із української та зарубіжної літератури. Сашко набрав найвищу кількість балів серед учасників – учнів 7-х класів,  – чим здивував вимогливе журі конкурсу.

Докладніше…

Нові знайомства

18 грудня учні гімназії, які вивчають шведську мову, зустрілися з радником посольства Швеції в Україні паном Христіаном Каміллом. Зустріч відбулася у дружній, теплій атмосфері. Пан Камілл розповів гімназистам про роботу посольства Швеції в Україні, його завдання та функції, а учні ознайомили з  гімназією, показали презентацію, поставили запитання, які їх найбільше цікавили.

Докладніше…

День Святого Миколая

18 грудня до учнів початкових класів гімназії Святий Миколай відправив янголів із подарунками. А чорти самі прийшли – з різками замість дарунків. Відвідавши всі класи, гості познайомилися лише зі щирими, слухняними та працьовитими дітьми.

Докладніше…

Різдвяні історії 1-го − Є

Незабаром почнуться новорічні свята, найбільш очікуваним серед яких є Різдво. Це свято радості, світла і щирості, свято дитинства і родини, сподівання і дива. Проте Різдво – це  свято, під час якого хочеться співчувати нещасним і знедоленим, надавати допомогу тим, хто її потребує, думати про духовні та моральні цінності. Саме на такі почуття надихнула всіх глядачів Різдвяна вистава, яку 17 грудня показали учні 1- Є класу.

Докладніше…

Норвезька презентація

16 грудня гімназію відвідали представники норвезької компанії «Теленор» Анна Снітсер, Анастасія Гоголєва, Ірина Нікольська-Роддвік разом  із журналістом та істориком Гальвором Чйоном. Відбулася дружня зустріч гостей із гімназистами, що вивчають норвезьку мову. Гальвор Чйон презентував свою книгу «Русь вікінгів», яка розповідає про історичні зв’язки між Руссю та Норвегією.

Докладніше…

Свято Святої Люсії - 2009

11 грудня 2009 року учні 5-Г класу Скандинавської гімназії привітали працівників шведського SEB Банку з традиційним національним святом Санта Люсія, яке шведи відзначають 13 грудня. Учні у народних костюмах розповіли співробітникам банку про історію Святої Люсії та співали пісні.

Докладніше…

До Дня Незалежності  Фінляндії

7 грудня у рамках заходів з нагоди 92-ої річниці Незалежності Республіки Фінляндії відбувся урочистий вечір і  концерт за участю Товариства «Україна - Фінляндія», Національної музичної академії України імені П.І.Чайковського та учнів Скандинавської гімназії.

Докладніше…

1 грудня - Всесвітній День боротьби зі СНІДом

У Скандинавській гімназії заходи в рамках проведення акції 1 грудня 2009 року включають розповсюдження інформаційних матеріалів в 5-10 класах, інформування учнів учасниками спікерських груп за програмою «Рівний - Рівному» з метою профілактики поширення ВІЛ/СНІДу. До складу таких груп увійшли учні 8-Г та 9-В класів. Спікерські групи 8-Г класу провели інформаційно-профілактичну роботу з учнями 5х-7х класів, а спікерські групи 9-В – з учнями 8х-9х класів. Також учасниками Акції проведено анкетування щодо виявлення рівня обізнаності про небезпеку та профілактику ВІЛ/СНІДу. Підготувала акцію психологічна служба гімназії на чолі з Брюхановою А.В.

Докладніше…

 

Акція «Запали свічку»

27 листопада у гімназії відбувся єдиний урок пам’яті жертв голодомору 1933-1934рр., на якому учні висловлювали свої думки щодо страшної трагедії українського народу, відповідаючи на запитання «Кому було вигідно підрубати під корінь нашу хліборобську націю?», «Чого хотіли досягти організатори Голодомору?»

Докладніше…

Фестиваль початкової школи

 З 01 по 23 жовтня в гімназії тривав Фестиваль початкової школи, під час якого  відбулися різні виховні заходи: спортивні змагання учнів 3-х та 4-х класів, виставки творчих робіт з правил дорожнього руху, правил протипожежної безпеки, презентації класних родин 1-х класів, конкурс малюнків, аплікацій «Осінь очима дітей», виставка поробок «Ходить гарбуз по городу…», вікторини, родинні свята, «Посвята у першокласники», екскурсії.

Докладніше….

«Helloween»

22 жовтня у гімназії відбулося англійське свято «Helloween» Учні 9-В класу одягли маскарадні костюми відьом, тролів, мумій та інших персонажів, ходили по класах  з вимогою солодощів «Trick or treat». За допомогою вчителів іноземних мов Петрунько О.М. та Вакаріної К.О. учні підготували виступ до свята. Гімназисти у відповідь клали у кошик солодощі та яблука.

Докладніше….

Фотовиставка «Наркотик – убивця!»

21 жовтня 2009 року в Скандинавській гімназії відбулась щорічна демонстрація фотовиставки «Наркотик – убивця!», яку для закладу вже третій рік поспіль надає Українсько-Австрійська організація «Кіндердорф Україна» в рамках профілактики негативних явищ серед підлітків та молоді заради запобігання вживання дітьми хімічних речовин та скоєння злочинів під впливом їх дії.

Докладніше…

Київ – Векшо: діалог культур

З 9 по 18 жовтня 2009 року учні Скандинавської гімназії відвідали партнерську гімназію Катедралскулан в м.Векшо (Швеція). Українських учнів приймали шведські однолітки. Програма перебування була цікавою та насиченою. Учні отримали незабутні враження від різноманітних екскурсій. Вони відвідали машинобудівний завод «Volvo», фабрику скла Kоstа Bodа, університет м.Векшо, заповідник «Лосина ферма».

Докладніше…

Посвята  у  першокласники

20 жовтня в Скандинавській гімназії відбулася особлива подія для учнів  перших класів – "Посвята в першокласники". Скільки щастя і радості було в очах малят під час феєричного дійства, що влаштували на сцені учні 4-В класу. В гості до дітей завітали казкові герої: Мудра Думка, Буратіно, Попелюшка, Буквар зі своїми літерами.

Докладніше...

Вітання з професійним святом

02 жовтня приймали найщиріші слова вітання з Днем працівників освіти учителі Скандинавської гімназії. З нагоди свята учні подарували чудовий концерт за участю дітей початкової і старшої школи.

Докладніше...

Зустріч з фінськими викладачами

За сприяння посольства Фінляндії в Україні 05 жовтня гімназію відвідали представники вищої школи Фінляндії Анне Кеттунен, Тімо Ахонен, Мілла Ваісто-Оінонен. Вони зустрілися зі старшокласниками гімназії, розповіли про особливості вступу і навчання іноземних студентів в університетах цієї країни.

Докладніше...

Київ – Нюшопинг: діалог культур

З 9 по 16 вересня 2009 року відбулася поїздка учнів 11-х класів гімназії до партнерської гімназії Тессін міста Нюшопинг (Швеція). Програма перебування враховувала інтереси старшокласників, була цікавою і насиченою...

Докладніше...

Родинне коло Скандинавської гімназії

13 вересня 2009 року в рамках Х Міжнародного «Тижня освіти дорослих» в Україні  в гімназії відбулася зустріч науковців різних країн з педагогами закладу під гаслом: «Родинне коло Скандинавської гімназії».

Докладніше…

З новим навчальним роком!

01 вересня Скандинавська гімназія знову святкує початок нового 2009-2010 навчального року. На стадіоні школи відбулася урочиста лінійка з нагоди свята Дня Знань.

Докладніше…

<< Назад