Архів 2016-2017


ЗВІТ

загальноосвітнього навчального закладу

І – ІІІ ступенів

СКАНДИНАВСЬКА ГІМНАЗІЯ

про роботу у 2016-2017 н.р.


Випуск 11-х класів

26 червня у приміщенні Українського дому відбулося урочисте вручення випускникам 11-х класів атестатів про повну загальну середню освіту. Серед них 11 учнів отримали Золоті та Срібні медалі за особливі успіхи у навчанні. Зі сцени прозвучали слова подяки для вчителів від вдячних учнів, а педагоги, у свою чергу, побажали своїм дорогим вихованцям щасливої дороги. 

Наша Ліза повернулася!

Наша учениця Єлизавета Федоровська після року навчання в школі м. Розвілл (США) нарешті повернулася додому. Ліза не тільки навчалася, але й займалася новими видами спорту, працювала волонтером, а також стала кращим делегатом під час Американської Моделі, що проходила в штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку. Ми пишаємося тобою, Лізо, й сподіваємося, що проведений рік став корисним і важливим для майбутніх звершень! 

Випуск 9-х класів 

15 червня відбулося урочисте вручення свідоцтв про базову загальну середню освіту випускникам 9-х класів. Учні подолали першу сходинку життєвого шляху: дехто залишає гімназію, обравши навчання у коледжах і училищах, а інші продовжують навчання в нашому закладі. Дякуємо всім педагогам, які допомагали одержувати знання й віддавали своє тепло школярам, а також батькам, що завжди підтримували своїх дітей і гімназію. 

Зустріч із послом Фінляндії

Учнів нашого навчального закладу часто запитують, що робить вашу гімназію саме Скандинавською і які переваги ви з того маєте, окрім вивчення мов північних країн? Ми можемо відповісти на це питання. Величезним бонусом для школярів є можливість спілкування та співробітництва з представництвами Фінляндії, Швеції, Норвегії та Данії в Україні та поїздок до партнерських шкіл у вищезгаданих країнах.


Happy children - happy future

День захисту дітей відсвяткували учні Скандинавської гімназії на базі пришкільного мовного табору. Діти відпочивали на свіжому повітрі, спілкувались англійською та німецькою мовами. Учні показали свою креативність та творчість під час конкурсу малюнків на асфальті. Бережімо наше майбутнє - наших дітей.

Червень у мовному таборі

Вчителі Скандинавської гімназії знають як зробити учнівської літо веселим та пізнавальним. Для цього в гімназії працює мовний табір: 2 тижні розваг та іноземної мови. Основна мета зацікавити учнів вивченням іноземних мов, допомогти подолати психологічний та мовний бар'єри. Саме тому були підібрані завдання розважального та розвивального характеру: презентації, екскурсії, майстер-клас, ігри, пісні, танці, інтерв'ю, перегляд фільмів та мультфільмів.

Свято Останнього дзвоника

26 травня в гімназії відбулося Свято Останнього дзвоника. Цей день завжди радісний і водночас сумний. Радісний, бо закінчився навчальний рік, попереду чудові літні канікули,  а сумний, бо дзвоник востаннє пролунав для наших випускників, учнів 11-х класів.

Директор гімназії Пушкарьова Тетяна Едуардівна привітала всіх присутніх зі святом, побажала хорошого відпочинку влітку, а випускникам - успіхів під час ЗНО та вдалої життєвої кар’єри. 

Початкова школо, прощавай!

Початкова школо, прощавай! Напередодні закінчення навчального року у гімназії відбуваються традиційні свята випуску учнів з початкової школи. Так і цього року шість 4-х класів подарували вчителям і батькам чудові емоції під час своїх виступів. Бажаємо нашим випускникам гарних літніх канікул, а також успішного старту в середній школі!

Звітний концерт хорового колективу

24 травня відбувся звітний концерт хору "Веселі нотки" - колективу, який протягом навчального року виступав у більшості гімназійних заходів і одержував перемоги в різноманітних конкурсах. Так і цього разу у виконанні старшої і молодшої груп хору прозвучало понад 10 творів різних авторів і музичних напрямів. Дякуємо нашим "Ноткам" та їхнім керівникам Вікторії Яремі, Дар'ї Лось та Ларисі Бриних за позитивні емоції, гарний настрій та бажаємо подальших успіхів у прекрасній царині музики. 




Вибори до дитячого парламенту

22 травня в гімназії відбулися вибори до дитячого парламенту Дарницького району міста Києва. Своє бажання стати кандидатами у депутати виявили 13 учнів.  Напередодні була проведена передвиборча компанія, в ході якої кандидати представили свої програми. 


Скандинавська Ніч у музеї

20 травня в музеї історії Києва за підтримки посольств Данії, Норвегії, Фінляндії та Швеції відбулася подія, присвячена культурі скандинавських країн. Урочисте відкриття заходу відбулося за участю наших учнів, які, одягнувшись у національні костюми північних країн, розповіли про гімназію, заспівали й станцювали для гостей. 

Англійська на кухні "Kids Chef" 

Як вчити англійську весело та корисно? Відповідь знають учні Скандинавської гімназії, до яких завітала засновниця дитячої кулінарної академії "Kids Chef" Наталія Ляшко. Під час цікавого та смачного Cookery Class гімназисти вивчали англійську та готували кулінарні шедеври одночасно. Ось такий веселий та смачний майстер-клас!

День вишиванки у Скандинавській гімназії

Надворі весна вповні, усе навколо буяє пишним цвітом. Такою ж незвичайною стає у цей травневий день Скандинавська гімназія. Вона ніби перетворюється у мистецький центр вишиванок. Свято у закладі розпочалося з радіогазети «Вишиванка – генетичний код нації». Протягом дня діяла інформаційно-художня виставка «Вишиванка – дзеркало народної душі», а також фотовиставка «Вічна пісня барв і кольорів» зі світлинами учнівських родин.





Англійська під сонцем

Шановні батьки!

Запрошуємо ваших дітей відвідати Словаччину у рамках проекту «Англійська під сонцем». Поїздка планується з 20.06.2017 р. по 05.07.2017 р. 

Діти проживатимуть на базі «Бранко» - дитячо-молодіжному центрі, розташованому на території заповідника з двома штучними озерами, спортивним та дитячим майданчиками, місцем для вогнища, залом для дискотек та футбольним полем.

Step by Step 

29 травня 2017 року розпочинає свою роботу літня мовна школа "Step by Step" для 1-4 класів. Протягом 3 тижнів на вашу дитину чекає розмовна англійська та німецька мови, знайомство з культурою та мовою скандинавських країн, цікаві досліди, пізнавальні квести, екскурсії, розваги та нові друзі. З нами, дозвілля дитини перетвориться на захопливу та яскраву гру. 

Інформація за телефоном: 099 218 04 03

Чемпіонка України

Вітаємо ученицю 5-В класу Кальченко Аліну, яка стала чемпіонкою України по шинкіокушинкай карате у розділі "куміте". Чемпіонат пройшов у м. Одеса 13 травня 2017 року. Пишаємося і бажаємо нових перемог!

Міжнародна конференція у Полтаві

11-14 травня в Полтавському національному педагогічному університеті імені В.Г.Короленка відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Північний вітер. Скандинавський світ в освіті, культурі та науці України», у якій взяли участь педагоги та учні Скандинавської гімназії, представники  університетів Данії та Швеції, науковці з усіх куточків України.

Країнознавча вікторина "The Greatest Britons" 

Освічені, розумні і мудрі люди завжди викликали глибоку повагу і захоплення. Їх великі вчинки зберігаються у віках. Саме тому, гімназисти 10-х класів разом зі своїми вчителями Ворон А.В. та Поліщук Л. І. обрали тему "The Greatest Britons" та провели тематичну країнознавчу вiкторину . Учні розповідали цікаві факти про життя тих жителів туманного Альбіону.

До Дня матері

12 травня в гімназії відбулося справжнє родинне свято! Учні 2-Б класу разом зі своєю класною матусею Панченко Ніною Анатоліївною привітали всіх мам і бабусь зі святом Матері! Воно стало місцем зустрічі цілих родин і об'єднанням їх в одну велику сім'ю під назвою «2-Б клас». Матусь і бабусь вітали справжні хлопці-джентельмени, які не залишили жодної дівчини.

Конкурс знавців англійської мови "Гринвіч"

Щорічно в Україні проходить конкурс знавців англійської мови "Гринвіч". 212 учнів Скандинавської гімназії брали участь в цьогорічному конкурсі. За результатами 19 учнів нашої гімназії посіли призові місця в Україні. Золотий сертифікат і І місце отримали: Огагіфо Софія, учениця 2-В класу, Олексієнко Марія, учениця 2-А класу, Смотрова Стефанія, учениця 3-А класу. 

Два серця – одна душа

10 травня між Скандинавською гімназією і 98 публічною школою м.Тбілісі відбулась online-конференція в рамках проекту «Два серця – одна душа», присвячена життю та творчості видатних поетів України і Грузії Лесі Українки й Давиду Гурамішвілі. Українські й грузинські школярі провели велику дослідницьку роботу з вивчення біографій обох поетів, а також відвідали музей Д.Гурамішвілі у м.Миргороді Полтавської обл. та музей Лесі Українки в м.Сурамі (Грузія), адже в цих місцях закінчилося життя митців.

Декада екологічного виховання

З 20 по 28 квітня в гімназії проводився традиційний тиждень екологічного виховання, під час якого відбулися різноманітні цікаві заходи. Зокрема, зустріч з керівником Всеукраїнської громадської організації Чернявською Ольгою, яка провела бесіду «Сортування відходів. Сміття – це ресурс!» серед учнів 8-11 класів.

Норвезькі освітяни в гімназії

27 квітня до гімназії завітала делегація освітян із Королівства Норвегії. Представники педагогічного університету поділились з учнями та вчителями ідеями демократизації суспільства та освітнього середовища.


Зелений урок 

Проблема чистого довкілля не залишає байдужою жодну людину. В Скандинавській гімназії також залучають учнів до вирішення питань екології. Це усні журнали, презентації, бесіди, виставки поробок із вторинної сировини тощо.


Змагання з футболу 

З 13 по 17 березня  в Інженерній гімназії Дарницького району відбулися Всеукраїнські змагання з футболу на приз клубу «Шкіряний м’яч». У змаганнях брали участь 28 шкіл району, де команда Скандинавської гімназії (середня вікова група) зайняли І місце.



My favorite letter 


Активними учасниками фестивалю іноземних мов є наші учні початкової школи. Здібні і талановиті, маленькі гімназисти показують свій високий рівень підготовки та зацікавленості до англійської мови. Одним із захоплюючих видовищ фестивалю став конкурс "My favorite letter".

Дні шведської культури в Україні 

24 квітня учні, які вивчають шведську мову, разом із вчителем Вирлєєвою Мариною Аркадіївною взяли участь у відкритті "Днів шведської культури в Україні» в Інституті філології Київського національного університету ім. Т.Шевченка.


День народження королеви Єлизавети 

21 квітня королева Єлизавета ІІ відсвяткувала свій 91 день народження. На уроках англійської мови учні 7-х класів разом зі своїми вчителями привітали королеву та провели мультимедійні уроки «Happy Birthday Queen Elizabeth II».



Урок Earth is our home

Учні 4-Б класу Скандинавської гімназії разом із вчителем англійської мови Сабадаш Н. В. провели урок Earth is our home, присвячений турботливому ставленню до нашої прекрасної планети. Учні активно долучилися до обговорення питань про збереження чистого довкілля.


Семінар"PTE General - до успіху разом"

19 квітня для учнів 10-х класів було проведено семінар"PTE General - до успіху разом". Наш гість - Білоус Геннадій, методист Міжнародного освітньо-методичного центру Dinternal -Book, наголосив про важливість англійської мови в сучасному успішному житті, якісну освіту в авторитетних закладах Європи.


Урок-диспут "Ecological Problems in Great Britain"

18 квітня серед учнів 8 класів на чолі з вчителями Сакун Л.С., Федоренко Т. В., Попельнюк Ю. В. відбувся урок-диспут на тему ‘Ecological Problems in Great Britain’. Під час цього заходу діти створили організації, в яких обговорювали найбільші екологічні проблеми, що їснують та становлять загрозу навколишньому середовищу у Великій Британії.


Великдень у різних країнах світу

Напередодні Великодня учні, що вивчають німецьку мову, разом із вчителем Авдєєвою І. А. провели "Святковий калейдоскоп", присвячений традиціям святкування Пасхи в Німеччині. Учні 6-Б класу співали пісні, розгадувати веселі загадки, інсценізували виставу "Червона Шапочка та її друзі". 

Easter Bunny 

В очікуванні великого свята в Скандинавській гімназії були проведені нестандартні уроки-квести. До учнів 3-х класів завітав Easter Bunny з різноманітними тематичними завданнями. Діти вивчили нову лексику, поринули у Великодні традиції та з великим захопленням долучилися до виконання цікавих ігрових квестів.

Великодній квест 

Напередодні Великодня учні 3-А класу стали активними учасниками святкового пізнавального квесту, під час якого шукали великодні сюрпизи від Easter Bunny. Таким чином діти невимушено та цікаво знайомилися з традиціями святкування Великодня в Англії. 

Створюємо Дарницький учнівський парламент 

14 квітня гімназисти зустрілися з методистом Дарницького Центру дитячої та юнацької творчості Сергієм Власенком, який розповів про новий для Києва проект - учнівський парламент Дарницького району, що почне свою роботу 1 вересня 2017 року. Вже зараз розпочинається створення парламенту із школярів 7-10 класів. Три учні Скандинавської будуть мати змогу стати депутатами учнівського парламенту. 

Мистецтво художнього читання іноземною мовою

Читання віршів, особливо іноземними мовами, - це вміння красиво викладати думки автора, використовуючи художні засоби, а також вміння зацікавити слухача і донести зміст та почуття, які автор вклав у рядки поезії.

Фестиваль іноземних мов "Англійські традиції"

В гімназії триває фестиваль іноземних мов "Англійські традиції в Скандинавській гімназії". Сьогодні, 12 квітня 2017 року вчителі англійської мови Срівастава О.А, Стельмах О.О. та Боговик К.О. провели тематичний захід "Let's learn more about Britain" в 9-В класі. 

Міжнародний день дитячої книги 

Міжнародний день дитячої книги - це день народження видатного данського казкаря Г. Х. Андерсена. Учні, які вивчають данську мову, завжди з радістю беруть участь у різноманітних заходах та вікторинах. Так, в 5-А та 6-А класах було проведено вiкторину на знання бiографiї та творчостi письменника. 

Модель ООН "ELUMUN 2017" 

7.04 – 9.04.2017 чарівний Львів гостинно зустрічав студентів та школярів із різних міст України, Латвії та Естонії, що приїхали взяти участь в унікальному освітньому заході, Міжнародній Моделі ООН «ELUMUN 2017». 

Скандинавська гімназія – одна з двох столичних шкіл, що відвідали дану МООН. Наша делегація учнів 8 – 10 класів представляла інтереси різних держав-учасниць ООН.

Презентація улюбленої книги 

06 квітня для учні 8-Б і 8-Д класів (учитель Семенюк О.О.) відбувся урок – «Презентація улюбленої книги». Гімназисти дізналися про історію виникнення й розвитку книги, про найдавніші, найбільші, найважчі, найменші. Найцікавішим стало представлення учнями свого улюбленого твору. 

Книжковий вернісаж 

Тиждень книги в гімназії надзвичайно насичений різноманітними заходами. У початковій школі відбулись бібліотечні уроки, посвята першокласників у читачі, літературна вікторина «Казки Г.Х.Андерсена». 

Проект CanShool 

Учні нашої гімназії залюбки вивчають англійську мову та завжди беруть участь в районних та міських змаганнях, досягаючи високих результатів. Так, Канадський проект CanSchool висловив подяку директору Скандинавської гімназії та усьому нашому колективу за виховання талановитих та працьовитих учнів. 


День книги в гімназії

03 квітня у актовій залі відбулася вистава за мотивами книги Ганни Черінь «Пригоди української книжки». Лялькове дійство підготували працівники Національної бібліотеки України для дітей Ж. Кунцяк, О. Дубова, Є. Грабовський та М. Бабин.

Вітаємо з черговою перемогою! 

Вітаємо з перемогою у 37 Міжнародному тенісному турнірі «Ташкент ІТF» (Узбекістан) ученицю 9-А класу Дар’ю Снігур, яка серед 64 учасників – юніорів виборола І місце. Також наша Даша стала першою в Міжнародному турнірі «Dustlik» в м.Наманган (Узбекістан).

Дошкільнята в гімназії 

29 березня 2017 року до гімназії завітала добряча когорта малечі дитячого дошкільного закладу №132 м. Києва, які мають переступити поріг нашого навчального закладу з першого класу.

Модель ООН у Київському ліцеї бізнесу

Останнім часом на сайті часто стали з'являтися статті про проведення великої кількості Моделей ООН у різних навчальних закладах і про нашу участь в них. Але з чого все почалось? Хто був першопрохідцем у поширенні Моделістського руху в нашій державі? Перша Модель ООН в Україні була проведена у Київському ліцеї бізнесу двадцять років тому. 24-25 березня у стінах Ліцею відбулась VIII конференція МООН. І, звичайно, ми теж взяли участь у цьому заході. 

Модель ООН в гімназії 136 

Кажуть, весна - сезон Моделей ООН. І це правда, адже що не вихідні - то конференція. А яка Модель без наших активних моделістів? 17-18 березня Домініч Нікіта, що представляв Російську Федерацію та команди США (Кузьміна Анна, Правік Катерина, Павлюк Софія, Степанова Поліна, Білик Вікторія) та Федеративної  Республіки Німеччини (Спичак Артем, Саврасов Ян, Іванчук Микита, Житніков Ілля, Преображенський Олексій, Хандельди Олексій) взяли участь у Моделі ООН у Гімназії номер 136.

День Святого Патріка 

17 березня до гімназії завітало свято, яке бере свій початок в далекій Ірландії. 


Шевченко мовами народів світу 

15 березня відбувся міський конкурс читців творів Кобзаря «Шевченко мовами народів світу». 36 учасників із шкіл Дарницького району декламували вірші великого поета.  Шедеври Тараса Григоровича звучали німецькою, польською, білоруською, китайською, російською, англійською, азербайджанською мовами.

Фестиваль "ROBOfirts" 

11-12 березня 2017 року відбувся перший Всеукраїнський фестиваль «ROBOfirst – більше ніж роботи!» – це масштабна міжнародна подія у сфері освіти, науки і техніки, де талановиті, творчі, ерудовані діти віком від 6 до 16 років зі всієї України продемонстрували свої вміння у сфері конструювання, роботехніки, програмування, інженерії і архітектури.

Шануємо Кобзаря 

Це щасливе знамення долі, що початок весни і день уродин Кобзаря зійшлися в часі, коли земля прокидається від морозів і збирає сили для розвитку. 10 березня для учнів 6-х класів відбулося свято «Іду з дитинства до Тараса».

Квест у Кропивницькому 

3-4 березня наша команда учнів 9-10 класів узяла участь у квесті “Safe online 2017” у Кропивницькому. Вони плідно працювали протягом цілого дня. Захід складався з великої кількості цікавих завдань, що потребували від учасників неаби-якої креативності.

Модель ООН у Львові 

На цих вихідних наші учні-скандинавці  відвідали чарівне місто Лева і взяли участь у ІІІ Всеукраїнській Моделі ООН. Цього року команда була чимала - 12 чоловік, учні 7-9 класів (Перевертень Анастасія, Правік Катерина, Житніков Ілля, Усова Юлія, Павлюк Софія, Кириченко Марія, Саврасов Ян, Іванчук Микита, Домініч Нікіта, Мостовой Богдан, Лялін Даніїл, Спичак Артем).

"Соняшник" – це справжнє свято Розуму та Краси

03 березня 2017 р. у Скандинавській гімназії проведено VІІІ Всеукраїнську українознавчу гру «Соняшник». Традиційно у ній взяли участь учні 2-х – 11-х класів. У цей день у школі панувала атмосфера справжнього свята Розуму та Краси.

Міський семінар для викладачів англійської мови 

"21st Century Learning Skills"      

03 березня на базі  Скандинавської гімназії відбувся семінар для вчителів англійської мови м. Києва та Київської області "21st Century Learning Skills”, організатором якого стали видавництво Express Publishing та його  представник компанія ФОЛІО БУКС.

Благодійна акція "Happy Мяу для Марчика"

З 13 лютого по 01 березня Благодійний фонд «Щаслива лапа» в рамках проекту «Біоетика» вдруге проводив Всеукраїнську благодійну акцію «Happy Мяу для Мурчика»,  яка традиційно була присвячену Всесвітньому дню котів. Цього року до акції приєднались і учні початкової школи Скандинавської гімназії і допомогли котикам та собачкам в притулках.

Інтелектуальний тиждень/тиждень іноземних мов "Сузір’я початкової  школи  2017" 

«Відкриття нових горизонтів» стало гаслом третього інтелектуального тижня/тижня іноземних мов фестивалю «Сузір’я початкової школи – 2017». Інтелектуальна культура сучасної людини неможлива без вивчення іноземних мов. Різноманітні заходи сприяли підвищенню інтересу до вивчення англійської мови учнів, формуванню їхньої соціокультурної компетенції.

Гуманітарний тиждень "Сузір’я початкової школи 2017"

Гуманітарний тиждень фестивалю «Сузір’я початкової школи – 2017» проходив під гаслом «Я люблю Україну». Розпочався він із конкурсу «Одягни букву у вишиванку» серед учнів   1-2 класів. Яскраві, чудові, творчі роботи школярів були відібрані на виставку, на якій розмістили малюнки, об'ємні аплікації та м'які іграшки у вигляді букв. 

До Дня рідної мови 

21 лютого до Дня рідної мови у рамках фестивалю "Сузір'я початкової школи - 2017" серед учнів 3-х класів відбувся квест-гра "У пошуках мовних скарбів".

Зустріч із представниками інноваційного підприємства Drone.UA 

21 лютого в рамках проекту «СТЕМ – професії майбутнього» відбулась зустріч з представниками фірми Drone.UA, яка спеціалізується на створенні дронів та їх використанні в різних сферах української та зарубіжної економіки.  

Герої не вмирають!

17 лютого учні 8-В класу відвідали відкриття виставки «Герої не вмирають, вони живуть вічно» у Національному музеї історії України у Другій світовій війні. Виставковий зал музею ущент заповнений людьми, серед яких –  учасники бойових дій на Сході України, воїни, які стали героями України за період 2014-2016 рр., кадети, рідні та близькі загиблих солдат.   На експозиції розміщені одяг, зброя, особисті речі військових, які полягли в боях.

Модель ООН у "Науковій зміні" 

17-18 лютого 2017 року у Ліцеї "Наукова Зміна" відбулась Модель Організації Об'єднаних Націй "LNZMUN'2017". Це вже друга конференція у цьому навчальному закладі, де дві команди Скандинавської гімназії беруть активну участь у даній події.

Формуємо правову культуру 

У Скандинавській гімназії значну увагу приділяють розвитку правової культури учнів. Так,  шестикласники відвідують «Університет юних правознавців» - це новий соціальний проект юридичного факультету Київського національного університету ім. Т.Шевченка, орієнтований на школярів 6-8 класів, які бажають отримати нові знання у сфері права.
 

Країнознавча вікторина

17 лютого у спеціалізованій школі №296 відбулася вікторина "Welcome to our Neighbourhood". Учні Скандинавської гімназії взяли участь у цій грі за темою "February Holidays in Great Britain".

Уроки історії 

17 лютого у Скандинавській гімназії відбулася зустріч із представниками ГО «Жіночий центр «Надія», до якого належать колишні малолітні в'язні нацизму. Діти двох воєн, голова організації Слєсарєва Надія Іванівна, корінний киянин Сосов Віктор Григорович, розповіли старшокласникам про своє дитяче життя під час перебування у німецьких концтаборах

Семінар для вчителів англійської мови 

17 лютого в Скандинавській гімназії відбувся семінар-практикум для вчителів англійської мови «Classroom Management». Семінар проводила методист компанії «ФОЛІО БУКС» Наталя Ляшко. 

Гості з Великої Британії 

15 лютого відбулась зустріч наших  гiмназистів з учнями, які навчаються у Farringtons Junior  School, Kent, Chislehurst, England.

Творча майстерня з образотворчого мистецтва

15 лютого 2017 року у стінах Скандинавської гімназії тиша... Учні схилились над партами, розпочали виконувати завдання творчого конкурсу з образотворчого мистецтва «Чарівна краса мого краю». Вони творять «диво» на альбомних аркушах – кожен своє, так, як уміє, розуміє і сприймає навколишній світ.


Розвиваємо акторські здібності з носієм мови

У лютому до гімназії завітали цікаві гості: власник німецького кінофестивалю «Filmboardkarlsruhe», режисер-постановник та театральний мистецтвознавець Маркус Ніден разом із представниками Сімейного центру «Атюдики» та арт-платформи «6 – 16 FEST» Тетяною Нестеровою, Зоряною Куц та Тетяною Голубчук.


St. Valentine’s Day! 

14 лютого серед учнів 8-х класів відбулися святкові уроки, присвячені Дню закоханих. Діти поринули у історію виникнення цього свята та ознайомилися з традиціями проведення святкування у різних країнах світу.

 

Починаємо "Сузір’я – 2017" 

Лютий скрипить морозами, засипає снігом, лякає ожеледицею. А у Скандинавській тепло і затишно, а ще цікаво і весело, бо розпочався традиційний фестиваль початкової школи «Сузір’я – 2017», цього року під гаслом «Я люблю Україну. Моя маленька Батьківщина».

Науково-практичний семінар

В умовах реформування української освіти надзвичайно важливим постає питання якості шкільного підручника. Саме цій проблемі був присвячений науково-практичний семінар учителів української мови Дарницького району «Підручник нового покоління: реалії, перспективи, алгоритм успіху», який відбувся в Скандинавської гімназії 10 лютого.

Зустріч з учасником бойових дій в Афганістані

Щороку в Скандинавській гімназії вшановують воїнів учасників бойових дій на території інших країн. 10 лютого з учнями старших класів зустрівся і поділився своїми спогадами Костенко Василь Петрович – учасник бойових дій в Афганістані.

Святкування Дня народження гімназії

Скандинавській гімназії виповнилося 12 років! Традиційне святкування відбулося за участю всіх класних колективів. Початкова школа відзначила свято переглядом мультфільмів у кінотеатрі "Аладдін''. А середня школа показала себе на сцені актового залу різними цікавими виступами.

Святкування Дня народження гімназії

Зустріч з Мариною Шеремет

2 лютого відбулася чергова зустріч із волонтером Мариною Шеремет, яка звітувала про роботу «Благодійного фонду Марини Шеремет» та розповіла про свою поїздку у січні в зону АТО. Скандинавська гімназія є постійним партнером організації і долучається до багатьох ініціатив, зокрема збору макулатури, продуктів харчування на допомогу бійцям АТО.

Зустріч з Мариною Шеремет

Найкращий делегат Модель ООН у Нью-Йорку наша Єлизавета 

1-4 лютого 2017 року учениця Скандинавської гімназії Єлизавета Федоровська, що нині перебуває на навчанні у США за Програмою Обміну Майбутніх Лідерів (FLEX), мала змогу відвідати WFUNA International Model United Nations, що відбувалась у штаб-квартирі Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку. 

Гості з Кіберполіції

1 лютого до гімназії завітали співробітники Кіберполіції – структурного підрозділу Національної поліції України. О.Діхтярук та М. Поляков розповіли учням 8-11 класів про особливості роботи Кіберполіції, а також безпеку поводження в соцмережах та Інтернеті.

Гості з Кіберполіції

Благодійний ярмарок Фонду «HAPPY PAW»

27 січня 2017 р. о 13.15 на I поверсі початкової школи відбувся благодійний ЯРМАРОК, який проводив Фонд «HAPPY PAW» (Щаслива лапа), кошти з якої підуть на корм безпритульним собакам у притулки-партнери (деталі за інфор. shop.happypaw.ua).

Благодійний ярмарок Фонду «HAPPY PAW»

Урок на природі: допоможи птахам!

17 січня 2017 року в учнів 2-Б класу урок природознавства відбувся на шкільному подвір’ї: дівчата і хлопчики вішали на дерева годівнички для птахів, виготовили разом із батьками.

Звіт про те як вішали годівнички

До відома учнів та батьків!

До уваги учнів та батьків! Домашні завдання на період карантину >>

Конкурс «Story Time»

17 грудня вчитель англійської мови Марко І.І. та учениця 7-Є класу Проживальська Анастасія були запрошені до методичного центру видавництва Express Publishing, де відбулося нагородження переможців творчого конкурсу «Story Time».

Конкурс «Story Time»

Гімназисти - переможці  ІІ (районного) етапу олімпіад

Вітаємо переможців районних олімпіад!

Гімназисти - переможці  ІІ (районного) етапу олімпіад

First   LEGO League

У суботу, 10 грудня, у Київському Палаці дітей та юнацтва відбувся відбірковий турнір з робототехніки та науки – First   LEGO League! Цей турнір об’єднав 25 шкіл з різних куточків Києва.

First   LEGO League

«Shakespeare Day»

За ініціативою GoGlobal у співпраці з Міністерством освіти і науки України та Британською Радою в Україні Скандинавська гімназія взяла участь у Всеукраїнському проекті «Тиждень англійської мови», який присвячений офіційному закриттю року англійської мови в Україні та спрямований на популяризацію її вивчення.

«Shakespeare Day»

Учнівська науково-практична конференція МАН

На початку грудня в гімназії відбулася щорічна конференція із захисту учнівських науково-дослідницьких робіт МАН. На заході були присутні учні-члени гімназійного наукового товариства «Ерудит», вчителі – педагогічні керівники учнів.

Учитель - волонтер

Протягом трьох місяців у гімназії працював волонтер, вчитель фінської та англійської мов Тім Саппала. Чудовий педагог, прекрасна людина, Тім встиг закохати в себе усіх учнів, що вивчають фінську, допоміг  повірити у свої можливості й зрозуміти, що знання мов відкриває усі кордони.

До Дня Незалежності Фінляндії

З нагоди 99-ї річниці Незалежності Фінлядської республіки учні Скандинавської гімназії стали учасниками урочистого вечора за участю Надзвичайного і Повноважного Посла Фінляндії в Україні п.Юха Віртанена. Урочистості відбулися в Національному університеті харчових технологій за підтримки Товариства ''Україна-Фінляндія''.

Дні  Польщі  у  КиМУ

7 грудня дев’ятикласники взяли участь у цікавому заході – «Дні Польщі у Київському міжнародному університеті». Гімназисти мали можливість відвідати круглий стіл «Європейські цінності та стандарти в сфері освіти», побачити фрагменти кінофільмів польського режисера кіно і театру Анджея Вайди, взяти участь в інтелектуальній грі «Захоплююча подорож Польщею» і вікторині «Відносини Польщі і України: минуле і сучасне», діловій грі-тренінгу «Стратегія успіху».

Перша сесія дитячо-юнацького парламенту

07 грудня, в день місцевого самоврядування, в сесійній залі Київради відбулася перша сесія дитячо-юнацького парламенту столиці. Серед 108 делегатів від учнівської молоді Києва були й наші учні: Круть Андрій і Кузьміна Ганна. На сесії розглянули та затвердили молодіжні проекти, у тому числі й запропоновані Скандинавською гімназією питання проведення VIII Київської регіональної конференції ''Модель ООН''.


До Дня Збройних Сил України

6 грудня відзначається День Збройних Сил України. До гімназії завітали курсанти Військового інституту телекомунікацій та інформатизації. Вони розповіли гімназистам про особливості навчання військовій професії, а учні мали змогу поставити гостям різні питання, що стосуються захисту країни.  

Всеукраїнський урок місцевого самоврядування

6 грудня 2016 року в «America House Kyiv» за підтримки Асоціації міст України пройшов  Всеукраїнський урок місцевого самоврядування, на який було запрошено й учнів нашої гімназії. У заході брали участь Віце-премʼєр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, Голова Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко та Виконавчий директор Асоціації міст України Мирослав Пітцик.  

Зустріч з Богданом Бенюком

6 грудня до гімназії завітав відомий український актор театру і кіно, Народний артист України, політик Богдан Бенюк. Учні та вчителі з великим захопленням слухали чудового актора, який надзвичайно яскраво розповідав про своє дитинство, творчий шлях, становлення себе як особистості та професіонала.  

Візит до мовного центру «Відерштраль»

29 листопада учні 7-Д класу разом із класним керівником, вчителем німецької мови Марко І.І. відвідали центр німецької культури «Відерштраль». Директор центру Коваленко–Шнайдер Л.Ф. розповіла про організацію та її напрямки роботи, а також про проекти, в яких учні мають змогу  взяти участь. Людмила Федорівна провела цікаву екскурсію по центру.  

Інтелектуальний турнір  « Цікаво про Європу»

 2 грудня учні 7-Є класу Проживальська Анастасія, Чепурний Богдан, Нагорна Катерина, Капінус Дар’я, Галушко Катерина разом з вчителем Марко І.І. взяли участь в інтелектуальному турнірі «Цікаво про Європу», який відбувся у Слов’янській гімназії.

Інтелектуальний турнір  « Цікаво про Європу»

Київ-Тбілісі: два серця – одна душа

Протягом тижня в гімназії перебувала делегація з партнерської школи 98 м. Тбілісі (Грузія), яка долучилася до учнівської конференції «Модель ООН: Сканді-2016». Тиждень пролетів швидко, а друзі стали близькими.

Всеукраїнський конкурс

На базі Скандинавської гімназії пройшов фінал Всеукраїнського конкурсу на кращий урок футболу та кращий інноваційний урок фізичної культури. Фіналістами конкурсу стали представники Вінницької, Дніпропетровської, Київської, Миколаївської та Харківської областей.

Модель ООН: Сканді – 2016

25 листопада у Скандинавській гімназії  відбулася  VIII регіональна конференція "Модель ООН: Сканді - 2016"  за темою: "Трансформування нашого світу: досягнення глобальних цілей сталого розвитку до 2030 року".

Зустріч з бійцем АТО

14 листопада старшокласники були запрошені на цікаву й водночас серйозну зустріч із бійцем батальйону ,,Донбас'' Чайковським І. О. Ігор Олегович розповідав учням про свій батальйон, воїнів-захисників, волонтерів, страшні події війни. 

«Юніор-турнір»

26 жовтня учні Скандинавської гімназії взяли участь у районній грі «Юніор-турнір», яка відбулася в гімназії № 267 Дарницького району.     Виконуючи завдання конкурсу, команда Скандинавської гімназії, що складалася з учнів 6-х класів, не лише продемонструвала достатній рівень знань з іноземної мови, але й виявила обізнаність з англійської та світової культури.

«Юніор-турнір»

Декада виховної роботи у початковій школі
«Я люблю Україну. Моя маленька батьківщина»

У 2016 році традиційні заходи декади виховної роботи, яка щоосені проводиться у початковій школі, підпорядковані питанням екологічного та  національно-патріотичного виховання і розподілені по тижнях.

Декада виховної роботи у початковій школі

До Дня української писемності та мови

«Душа тисячоліть шукає себе в слові» - під таким гаслом розпочалося відзначення в Скандинавській гімназії Дня української писемності та мови. З ранкового випуску радіогазети учні дізналися цікаві факти з історії мови, почули авторську поезію учениці 7-В класу Дар’ї  Лісниченко.

До Дня української писемності та мови

Посвята в першокласники

27 жовтня в  гімназії відбулась урочиста подія – посвята наймолодших учнів у першокласники. Маленькі школярі презентували себе віршами, піснями про школу, українським таночком.

Зустріч з прикордонниками

21 жовтня відбулася зустріч з військовослужбовцями  10-го мобільного    прикордонного загону ВЧ 1496 майором Артюхом Сергієм Володимировичем, прапорщиком Панчиним Олегом Олеговичем та сержантом Большаковим Михайлом Андрійовичем.

Зустріч з прикордонниками

На землі Богдана і Тараса

20 жовтня вихованці Скандинавської гімназії представляли свої наукові розвідки на VІІ Всеукраїнській учнівській мовно-літературній конференції «Черкащина і світовий гуманітарний простір», яка відбулася в спеціалізованій школі І-ІІІ ст.№28 імені Тараса Шевченка (м.Черкаси). 

Стежками Івана Франка

Ось і закінчилися два чудових дні, проведені разом із старшокласниками у місті Лева. ,,Стежками І.Франка''- так називалась екскурсія, що познайомила нас ближче з генієм українського народу. 

Святкування Дня Захисника України та Дня українського козацтва у Скандинавській гімназії

12 та 13 жовтня 2016 року учні Скандинавської гімназії відсвяткували День Захисника України та День українського козацтва. Так, учні 4-А класу (класний керівник Сєркова Валентина Михайлівна) показали чудову фізичну підготовку, продемонстрували бойовий настрій і командний дух, а дівчата підтримали однокласників яскравим танко́м.

Практикум для старшокласників

У жовтні в гімназії відбувся тренінг із підготовки учнів 11-их класів до зовнішнього незалежного оцінювання з англійської мови: «Towards ZNO 2017: Exam Readiness». Методист міжнародного освітньо-методичного центру ПІРСОН-Дінтернал Олена Міходуй провела серію тренінгів із підготовки старшокласників до ЗНО з англійської мови.

Модель ООН: Сканді-Юніор 2016

14 жовтня у Скандинавській гімназії відбулася друга науково-практична конференція для учнів 7-8 класів «Модель ООН: Сканді – Юніор 2016».
Учасниками заходу стали учні нашої гімназії, а також гості із ліцею «Наукова зміна». Усі команди виявили достатній рівень підготовки та дипломатичної майстерності.

Модель  ООН: Сканді-Юніор 2016

Співпраця з Благодійним Фондом Марини Шеремет

28 вересня гімназисти взяли участь у благодійному заході Фонду Марини Шеремет, направленому на задоволення потреб бійців АТО. Учні зібрали ящики з продуктами харчування й необхідними речами для підрозділів «Світязь», «Богдан», 92 і 44 бригад добровільних батальйонів.

Конкурс виразного читання

27 вересня відбувся  традиційний конкурс виразного читання. З нагоди 160-річчя з дня народження Івана Франка декламували і співали поезію великого Каменяра.

Вітаємо з перемогою!

У липні 2016 р. учень 9-В класу Денис Шульга взяв участь у міжнародному дистанційному конкурсі «World Art Games» Fiestalonia Milenio (Іспанія). Надіславши свої відео, Денис одержав Диплом ІІ ступеня.

World Art Games

«В гостях у  Світлофора»

15 вересня  у 1-Г класі Скандинавської гімназії відбулась вікторина на тему «В гостях у Світлофора», яка була присвячена місячнику «Увага! Діти на дорозі!». Її  проводили студенти Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, які проходять педагогічну практику «Перші дні дитини в школі».

ОГОЛОШЕННЯ!

Допоможемо Катрусі!

Вашої допомоги терміново потребує учениця 5-А класу Катерина Сидоренко! Зараз вона проходить обстеження в Ізраїлі, де бореться зі страшною недугою: у неї діагностували лімфому. Для лікування необхідно зібрати велику суму – 100 000$.

Педагогічний колектив Скандинавської гімназії закликає відгукнутися і допомогти нашій Катрусі. Просимо небайдужих людей врятувати чудову та енергійну дівчинку, яка є гарною ученицею і талановитою солісткою  театру танцю «ШАРМ», любить танцювати і радуватись життю.

Контактні телефони:
0679976157 – Сидоренко Юлія (мама Катерини)
5457-0923-0362-0201 карта ПриватБанк (картка мами)

Завантажити відео

 

До Дня фізичної культури і спорту

Кожен рік у вересні відзначається День фізичної культури і спорту  - свято сили, краси, здоров’я, гармонії, бадьорого настрою. Вітаємо всіх, хто любить спорт, займається ним,  вболіває на змаганнях. Всіх, хто не уявляє свого життя без нього.

До Дня фізичної культури і спорту

Зі святом 1 вересня – Днем знань!

Щиро вітаємо всіх із Днем Знань – всенародним святом просвіти, мудрості, молодості і надії, яке завжди залишається в пам’яті кожної людини. Скандинавська гімназія знову відкриває двері для своїх учнів, починаючи новий навчальний рік.

Зі святом 1 вересня – Днем знань!

 
 

Архів 2016-2017 | Архів 2015-2016 | Архів 2014-2015 | Архів 2013-2014 | Архів 2012-2013|
Архів 2011-2012 | Архів 2010-2011 | Архів 2009-2010 | Архів 2008-2009 | Архів 2007-2008|