Архів 2014/2015

До уваги учнів і батьків!
01 вересня 2015 р. о 9.00
на стадіоні гімназії
відбудеться урочиста лінійка, присвячена Дню знань.
Уроки проводитимуться за розкладом.

ОГОЛОШЕННЯ!

Збори батьків учнів 1-х класів
відбудуться
27.08.2015р. о 18-00
в актовій залі гімназії.

Випуск 9-х класів

10 червня в гімназії відбулася урочиста подія для учнів 9-х класів – отримання свідоцтв про базову середню освіту. Для школярів завершився важливий етап у житті – вони отримали життєві  орієнтири та цінності, відкрили у собі здібності до тієї чи іншої діяльності.

отримання свідоцтв про базову середню освіту учнів 9-х класів Скандинавської гімназії

Випускний вечір

30 травня в гімназії відбувся випускний вечір, на якому одинадцятикласники отримали атестати про повну загальну середню освіту. Серед них 9 учнів нагороджені Золотими та Срібними  медалями.

Випускний вечір

Свято Останнього дзвоника

29 травня гімназія провела свято Останнього дзвоника – особливе та незабутнє для кожного школяра. Цей день не просто знаменує завершення навчального року. Це – подолання чергової сходинки на життєвому шляху.

Свято Останнього дзвоника в Скандинавській гімназії

ПРОЩАВАЙ, ПОЧАТКОВА ШКОЛО!

Ось і настав той час, коли учні четвертих класів стали випускниками. Вінцем цього стали чудові випускні свята. Учні гарно вбрані, романтичні, з іскорками довіри до життя в очах, сповнені надії на здійснення всіх мрій і сподівань, такі дорослі, самостійні, свідомі, відповідальні. Підтвердженням цьому став підготовлені ними святкові концерти – випускні, які відбувалися у актовій залі.

Випуск учнів початкових класів Скандинавської гімназії

Прощання з першим класом

27 травня відбулися випускні свята у 1-Б і  1-В класах, під час яких діти прощались із першою книжкою Букварем. В актовій залі зібралися і маленькі першачки, і їхні чудові вчителі, вихователі, і найрідніші люди – батьки.

Прощання з першим класом в Скандинавській гімназії

Звітний концерт «Веселих ноток»

27 травня відбувся звітний концерт хорового колективу Скандинавської гімназії «Веселі нотки», під час якого глядачі насолоджувалися  досконалою технікою виконання творів українських та зарубіжних авторів.

звітний концерт хорового колективу Скандинавської гімназії Веселі нотки

Закриття проекту «Ми і влада»

Утвердження  української правової держави, розвиток громадянського суспільства нерозривно пов`язані із залученням нашої молоді до участі в громадсько-політичному житті країни. Саме вихованню активної громадської позиції старшокласників, підвищенню їхньої обізнаності в питаннях співпраці з представниками різних гілок влади, формуванню політичної культури сприяв проект «Ми і влада», який  втілювався в гімназії протягом поточного навчального року.

Закриття проекту «Ми і влада»

STEM: професії майбутнього

19 травня учні-десятикласники Скандинавської гімназії стали учасниками фіналу проекту «STEM: професії майбутнього». Протягом декількох місяців гімназисти мали змогу відвідувати лекції та екскурсії від компаній-партнерів проекту.

STEM: професії майбутнього

Підготовка до «Моделі ООН: Сканді – 2015»

17 травня учні Скандинавської гімназії зібрались, щоб обговорити організацію науково-практичної конференції «Модель ООН: Сканді – 2015». Майбутні учасники моделі взялися за роботу ще в березні, а цього разу були проведені вибори до секретаріату. На шість можливих комітетів претендувало 11 команд, які презентували різні структури роботи ООН.

Організація науково-практичної конференції Модель ООН: Сканді – 2015

День Європи

15 травня кияни та гості столиці взяли участь у різноманітних заходах, приурочених  Дню Європи, який традиційно відзначають українці. Учні Скандинавської гімназії також долучилися до святкування.

День Європи

Свято вишиванки

Цьогорічне Свято вишиванки об’єднало всю родину Скандинавської гімназії в спільному бажанні миру нашій країні. Усі заплановані заходи сприяли духовній піднесеності і національному єднанню.

Свято вишиванки

ОГОЛОШЕННЯ!

До уваги всіх гімназистів!

 
ОГОЛОШЕННЯ!

Прохання батькам ознайомитися з інформацією щодо системи безпеки «Смарсі»

система безпеки Смарсі Безпека та інновації навчальним закладам

Зірка тенісу

Усі знають, що в гімназії навчається справжня спортивна зірка – Снігур Дар’я, учениця 7-А класу. Щоразу наша Дарина привозить переможні кубки зі змагань із різних куточків світу. От і зараз стала чемпіонкою.

Зірка тенісу

Конкурс «Київський вальс»

Традиційно в травні в Дарницькому районі відбувається танцювальний конкурс серед випускників шкіл «Київський вальс». Цьогоріч у ньому взяли участь шість закладів: СШ № 329 «Логос», СШ № 316, СШ № 302, гімназія «Діалог», гімназія № 315 і Скандинавська гімназія, яка гостинно приймала конкурсантів.

Конкурс «Київський вальс»

1939-1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!

Указом Президента України 8 травня – це день пам’яті та примирення. Заходи, присвячені цій даті, пройшли під гаслом «1939-1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!». Ми пам’ятаємо, якою трагедією для українців була Друга світова війна. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона є запорукою перемоги сьогодні. Символом пам’яті в світі та Україні є червоний мак. Учні Скандинавської гімназії виготовили 400 стилізованих маків для жителів Сходу України.

день пам’яті та примирення

Міжнародна конференція в Полтаві

5-7 травня в Полтавському національному педагогічному університеті імені В.Г.Короленка відбулася міжнародна науково-практична конференція «Північний вітер. Скандинавський світ в освіті і культурі України», в якому взяли участь педагоги й учні Скандинавської  гімназії й представники університетів з Данії та Швеції.

Міжнародна конференція в Полтаві

«Модель ООН» у Львові

1-3 травня відбулася регіональна конференція  за участю студентів та старшокласників «Львівська Модель ООН» на базі Українського Католицького Університету. У конференції взяли участь учні 8-9 класів Скандинавської гімназії. Сенс гри – відчути себе справжнім дипломатом та спробувати вирішити глобальні проблеми людства шляхом взаємовідносин та мирної політичної діяльності. Учні нашої школи продемонстрували високий рівень підготовки та дипломатичних здібностей.

«Модель ООН» у Львові

Екологічна декада

У квітні в гімназії відбулася декада екології. Учні 5-6 класів не тільки брали участь у конкурсах та вікторинах, а й запропонували свої цікаві проекти із збереження довкілля.

Екологічна декада

Діалог держав: партнерство в освіті – 2015

28 квітня на базі гімназії № 315 відбувся районний етап ХІІ загальноміського конкурсу-фестивалю «Діалог держав: партнерство  освіті» під гаслом «Розкажи світові про Україну», присвячений до Дня Європи в Україні.

Діалог держав: партнерство в освіті – 2015

Екскурсія на «Азот»

28 квітня учні десятих класів відвідали Черкаський «Азот», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF). Ця екскурсія відбувалася в рамках проекту«STEM: професії майбутнього», з метою популяризації інженерно-технічних професій серед школярів в Україні.

Екскурсія на «Азот»

Зустріч з письменницею

27 квітня  учні 5-В, Г, Є класів зустрілися з відомою дитячою письменницею Зіркою Мензатюк, яка розповіла про неймовірно захоплюючі речі, а саме: про героїв із цікавими іменами, фантастичні пригоди дітей, святині України.

Зустріч з письменницею

АВС PARTY

Шкільне життя учнів початкових класів цікаве та бурхливе. Першокласники не лише навчаються, але й захоплююче та змістовно проводять час у Скандинавській гімназії. У другій половині квітня відбулися традиційні свята – АВС PARTY!

Свято АBС PARTY для учнів початкових класів Скандинавської гімназії

Вітаємо!

Гімназія пишається своїми учнями! Вітаємо учня 11-А класу Крамського Кіріла, який став переможцем III етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту учнівських науково-дослідницьких робіт МАН у секції історії України –  найкращим молодим дослідником нашої країни. Тема його наукової праці: «Українські дипломатичні місії в країнах Скандинавії в 1918-1920рр.».

Всеукраїнський конкурс-захист учнівських науково-дослідницьких робіт МАН

Цікаві канікули

Учні Скандинавської гімназії протягом весняних канікул мали нагоду відвідати музеї, виставки, подивитися цікаві кінофільми, а також здійснити захоплюючі подорожі містами України.

Цікаві  канікули

Традиційна весна у Польщі

Під час весняних канікул учні гімназії разом із батьками та психологом гімназії Анною Брюхановою відвідали партнерський Ліцей № 1 імені Марії Склодовської-Кюрі у м.Сопоті. Серед учасників поїздки були й майбутні випускники, що збираються вступати до Сопотського університету (Sopocka Szkoła Wyższa), який за угодою зі Скандинавською гімназією приймає наших учнів на навчання на пільгових умовах.

Традиційна весна у Польщі

Олімпіада з фізичної  культури

3-4 квітня на базі Скандинавської гімназії відбувся ІІІ (міський) етап Всеукраїнської олімпіади з фізичної культури, у  якому взяли  участь 17 хлопців і дівчат із дев’яти районів столиці. Учні змагалися з легкої атлетики, футболу, волейболу, гімнастики, баскетболу, гандболу, туризму,а також пройшли теоретичний тур.
Результати олімпіади будуть розміщені на сайті ІППО Київського університету імені Бориса Грінченка.

Олімпіада з фізичної  культури

Ми любимо читати!

У квітні весь світ відзначає день народження відомого казкаря Г.Х. Андерсена, тому 2 квітня став Міжнародним Днем Дитячої Книги. Учні Скандинавської гімназії добре знають дорогу до шкільної бібліотеки і читають із задоволенням. Гімназисти 5-А класу разом із вчителем Петрунько О.М. відсвяткували цей день, інсценізуючи уривки з казок Г.Х. Андерсена, та розповіли про життя письменника.

Ми любимо читати!

УВАГА!

У зв’язку з подовженням канікул до 03.04.2015 р., з метою забезпечення виконання навчального плану
пропонуємо зміст домашніх завдань на цей період.

Зустріч у Верховній Раді

27 березня 2015 року в рамках проекту «Ми і влада» відбулася екскурсія старшокласників до законодавчого органу України – Верховної Ради, де гімназисти зустрілися з інтернами комітетів Верховної Ради й ознайомилися з їх програмою стажування.

Зустріч у Верховній Раді

День Скандинавської гімназії в КиМУ

Кожна людина прагне бути успішною в житті, реалізувати свої потенційні можливості, вдосконалювати себе, бути фахівцем високого рівня. Заклади освіти м. Києва презентують свою діяльність учням 9-х та 11-х класів. Це допомагає молодим людям визначитися з подальшим вибором майбутньої професії.

День Скандинавської гімназії в КиМУ

"Кенгуру" скликає друзів

За традицією, в останні дні третьої чверті за сприяння Міністерства освіти і науки України разом із Міжнародною асоціацією «Кенгуру без кордонів» проводиться Міжнародний математичний конкурс «Кенгуру», метою якого є залучення учнів у цікавий і пізнавальний світ математики. Учасником конкурсу може бути кожен учень від 2-го по 11-й клас з усіх куточків України. Гра цікава як призерам Всеукраїнських олімпіад, так і тим, хто лише починає засвоювати ази цієї чудової науки – математики.

Проведення міжнародного математичного конкурсу Кенгуру

Подорож до Скандинавії

19 березня в Скандинавській гімназії відбулася традиційна для учнів початкової школи подія – «Подорож до Скандинавії». Діти, як справжні дослідники, пізнавали історію, читали казки та вивчали звичаї Швеції, Норвегії, Данії, Фінляндії.

Подорож до Скандинавії

Модель ООН у  гімназії № 136

13-14 березня відбулася V  конференція старшокласників «Модель ООН: гімназія № 136»: «Мир – це справа кожного!» У ній взяли участь 27 команд з різних київських шкіл, у тому числі  2 команди Скандинавської гімназії: делегації Російської Федерації і Федеративної Республіки Німеччини.

Модель ООН у  гімназії № 136

Модель ООН в Кривому Розі

11-13 березня учні Скандинавської гімназії взяли участь у XV міжнародній відкритій конференції старшокласників «Модель ООН–2015. Кривий Ріг»: «Безпечний світ - наша спільна відповідальність», що відбулась в Криворізькій загальноосвітній школі I-III ступенів № 68. У  ній взяли участь  24 команди із Кривого Рогу, Києва, Зеленодольська, Охтирки, Полтави та Кіровоградської, Миколаївської, Полтавської областей.

Модель ООН в Кривому Розі

«Я можу врятувати життя!»

13 березня 2015 р. у Скандинавській гімназії відбулися фінальні змагання проекту «Я можу врятувати життя!» Він був започаткований Українським Фондом «Здоров’я» й відбувається за сприяння дружини Президента України Марини Анатоліївни Порошенко й Департаменту освіти і науки, молоді і спорту міста Києва.

Я можу врятувати життя

Наша гордість

12 березня 2015 року відбулося нагородження призерів районного етапу Всеукраїнських предметних олімпіад та конкурсу-захисту учнівських науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України. У 2014-2015 навчальному році 64 гімназисти вибороли призові місця на олімпіадах з 13 предметів, 22 дослідницькі роботи учнів-членів шкільного наукового товариства «Ерудит» стали призерами на районному етапі конкурсу-захисту учнівських робіт МАН.

нагородження призерів

Гра «Соняшник»

3-го березня 448 учнів 2-10 класів узяли участь у Всеукраїнській українознавчій грі «Соняшник - 2015», що стала традицією в гімназії. Діти з великою цікавістю виконували різнорівневі завдання, виявляли кмітливість, креативність. 

Гра «Соняшник»

Подорож до Англії

З  15 по 25 лютого група учнів Скандинавської гімназії відвідали Англію й мовний центр  East-West Bridge . Протягом десяти днів учні вивчали англійську та відвідали визначні місця Лондона. 

Подорож до Англії

Переможці футбольних змагань

23 та 25 лютого на базі Скандинавської гімназії відбулися районні фінальні змагання з футболу «Шкільна ліга» серед учнів 3-4-х класів. 

Проведення районних фінальних змагань з футболу Шкільна ліга серед учнів 3-4-х класів

Квест у Кіровограді

Наприкінці лютого учні Скандинавської гімназії на запрошення НВК «Кіровоградський колегіум» взяли участь у креативному квесті для учнівської молоді «Safe online 2015»(«Безпечний Інтернет: квест – 2015»). Завданням цього заходу було підвищення інтересу учнів до поглибленого вивчення Інтернет-ресурсів, а також розвиток образного мислення та логіки школярів. 

Квест у Кіровограді

Не проґавити минулого

27 лютого відбулася надзвичайно цікава зустріч гімназистів, що вивчають норвезьку мову, із Наталією Григорівною Крутенко, мистецтвознавцем, членом Національної спілки художників України, людиною, котра «боліє болем» України, досліджує славетну її історію.

Не проґавити минулого

Інтелектуальний тиждень/тиждень іноземних мов фестивалю «Сузір’я початкової школи – 2015»

Одне з найважливіших завдань сучасної школи – виховати людину, яка вміє самостійно поповнювати свої знання, швидко адаптуватись до мінливих вимог життя, критично мислити та генерувати креативні ідеї. Це складові високого рівня інтелектуальної культури. На її формування в учнів звертають особливу увагу педагоги початкової школи.

Гуманітарний тиждень  фестивалю «Сузір’я початкової школи – 2015»

Успішний розвиток дитини можливий у закладі, в якому існує пріоритет індивідуальності, самоцінності, самобутності дитини. У початковій школі Скандинавської гімназії вирують заходи, які надають учням можливість розкрити свій потенціал.

Гуманітарний тиждень  фестивалю Сузір’я початкової школи – 2015

Святкування ювілею гімназії

День народження гімназії - це не просто свято, це велике дійство, у якому беруть участь усі школярі. Цей рік ювілейний – Скандинавській гімназії 10 років!

Скандинавській гімназії 10 років

Зустріч слухачів проекту «Ми і влада» в КМДА

12 лютого Департамент освіти і науки, молоді та спорту, ГО «Асоціація ділових і професійних жінок «Киянка», Скандинавська гімназія провела зустріч слухачів проекту «Ми і влада» з представниками Київської міської державної адміністрації – заступником міського голови Ганною Старостенко й головою постійної комісії Київради Юрієм Крикуновим.

Зустріч слухачів проекту Ми і влада з представниками Київської міської державної адміністрації

Творчий тиждень фестивалю «Сузір’я початкової школи - 2015»

У кожної людини, кожної країни є своя історія. День 25 січня став яскравою і важливою подією в житті нашої гімназії. Їй виповнилося 10 років! Тому традиційний щорічний фестиваль «Сузір’я початкової школи»  присвячений саме цьому ювілею.

Творчий тиждень фестивалю Сузір’я початкової школи - 2015

Святкування ювілею гімназії

30 січня Скандинавська гімназія  відсвяткувала свій перший ювілей, минуло 10 років з відкриття нового не тільки для столиці, а й для всієї країни навчального закладу. Свято було довгоочікуваним, адже до нього готувалися всі: і вчителі, і батьки, і учні. На сцені актового залу вперше можна було побачити  весь педагогічний колектив, що вразив своїми неординарними поздоровленнями.

Святкування ювілею гімназії

Тренінг «Мистецтво публічних дебатів»

21-22 січня в рамках проекту «Ми і влада» для учнів 9-10-х класів відбувся навчальний тренінг «Мистецтво публічних дебатів», який проводила голова правління Центру розвитку демократії Елла Ламах. Старшокласники, які грають у дебати, мають можливість розвивати логічне та критичне мислення, аргументовано висловлювати свої думки та погляди.

Тренінг Мистецтво публічних дебатів

Гармонія Світу і Добра

Напередодні Різдва відбулося це диво – учні 6-Б класу в Національному музеї літератури України відвідали майстер-клас Костя Лавра, лауреата Шевченківської премії, ілюстратора дитячих книг, головного художника видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА».

учні 6-Б класу в Національному музеї літератури України

На порозі Нового року

2014 рік гімназія завершує цікавими новорічними заходами. Учні початкової школи та гімназисти 5-6 класів разом із Дідом Морозом та Снігуронькою зустрічали казкових лісових героїв з вистави «Зимова казка», яку показував театр «Божья коровка» за підтримки БО «Фонд «Сканді». Також деякі класні колективи організували свої власні новорічні виступи з веселими розвагами та конкурсами.

На порозі Нового року

«Святий Миколай іде до сиріт»

Щороку учні нашої гімназії напередодні Новорічних свят вітають вихованців дитячих будинків та інтернатів. Ось і цього року вони долучилися до благодійної акції «Святий Миколай іде до сиріт» у рамках Інтернет-проекту  «www.detdom.info».

Святий Миколай іде до сиріт

Екскурсія до ПАТ «Фармак»

Напередодні Святого Миколая для учасників проекту «Ми і влада» була організована екскурсія до ПАТ «Фармак». Там учні зустрілися із представниками трудового колективу, ознайомилися зі складним процесом виробництва ліків, умовами праці та соціальними програмами.

Екскурсія до ПАТ «Фармак»

Зустріч з послом Норвегії

17 грудня до гімназії завітав посол Королівства Норвегії в Україні п. Йон Елведал Фредріксен, який відвідав уроки норвезької мови, зустрівся з викладачами й учнями.

Майстер-клас

Усі ми, дорослі і діти,  завжди з нетерпінням очікуємо зими. В народі кажуть: «Зима прийшла, свята привела». Так  для учнів 5-Г, 5-Д  та 5-Є напередодні свята Святого Миколая відбувся майстер-клас «Розфарбуй новорічну іграшку власноруч».

Проведення майстер-класу Розфарбуй новорічну іграшку власноруч для учнів 5-Г, 5-Д та 5-Є класів Скандинавської гімназії

Психолого-педагогічний консиліум

15 грудня в гімназії відбувся психолого-педагогічний консиліум вчителів-предметників «Адаптація учнів 5-х класів до навчального простору середньої ланки». Під час зустрічі педагоги мали можливість обговорити найважливіші питання адаптації маленьких гімназистів до навчального середовища середньої школи.

Психолого-педагогічний консиліум

Безпека щоденного життя

15 грудня 2014 року в гімназії відбувся виховний  захід для учнів 11 класу  «Безпека щоденного життя», присвячений  Тижню безпеки життєдіяльності.  Метою заняття, проведеного у формі прес-конференції, було ознайомлення учнів з основними принципами безпечного сьогодення під час користування електро- і газовими приладами, вибухонебезпечними предметами, а також навчання правил першої допомоги при ураженні електричним струмом, у разі отруєння природним і чадним газом.

Заняття по безпеці щоденного життя  учнів 11 класу Скандинавської гімназії

Шведське національне свято

12 грудня усі шведи урочисто відзначають пам'ять святої Люсії. Не оминає цього свята й домівка аташе з питань оборони Швеції пана Хокана Хендстрьома. От і цього року, уже втретє, пан Хокан люб’язно запросив вокально-хоровий ансамбль Скандинавської гімназії «Веселі нотки» прикрасити святкування традиційними піснями і віршами.

Виступ вокально-хорового ансамблю Скандинавської гімназії Веселі нотки

Семінар в початковій школі

12 грудня на базі гімназії відбувся міський науково-практичний семінар «Реалізація компетентнісного підходу до формування професійної компетентності майбутнього вчителя початкової школи», проведений Педагогічним інститутом Київського університету імені Бориса Грінченка.

Реалізація компетентнісного підходу до формування професійної компетентності майбутнього вчителя початкової школи

Учнівська науково-практична конференція МАН

08 грудня 2014 року у гімназії відбулася щорічна учнівська конференція із захисту науково-дослідницьких робіт МАН, учасниками якої стали учні-члени гімназійного наукового товариства «Ерудит», учителі-предметники.

Проведення щорічної учнівської науково-практичної конференції із захисту науково-дослідницьких робіт МАН

Благодійна акція в дії

28 листопада в рамках VІ регіональної конференції старшокласників «Модель ООН: Сканді-2014» у гімназії було проведено благодійний ярмарок на підтримку бійців АТО. Виручені кошти у сумі 13000 грн. були перераховані на лікування пораненого бійця Шаматалюка Євгена.

Проведення благодійного ярмароку на підтримку бійців АТО в Скандинавській гімназії

За честь і славу України!

З нагоди відзначення Дня Збройних Сил України у Київській інженерній гімназії відбувся районний патріотичний конкурс «За честь і славу України!» серед учнів 9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів Дарницького району, який проводився в рамках проекту «Ім’я Героя на карті України!», започаткованого районною радою старшокласників «СТРІЛА».

відзначення Дня Збройних Сил України

Нові перемоги клубу «Сьогун»

06 грудня 2014 відбувся офіційний чемпіонат України з карате серед школярів, затверджений Міністерством освіти і науки України, у якому взяли участь близько 400 спортсменів зі всієї України, серед яких і учні Скандинавської гімназії.

Перемоги учнів Скандинавської гімназії на чемпіонаті України з карате та на міжнародному турнірі в Словенії

Зустріч з курсантами

Напередодні  Дня Збройних сил України 5 грудня старшокласники гімназії радо вітали курсантів Військового інституту телекомунікації та інформатизації Державного університету телекомунікації. Гості проінформували учнів про свій навчальний заклад, можливості вступу, широкий спектр спеціальностей.

Зустріч учнів Скандинавської гімназії з курсантами Військового інституту телекомунікації та інформатизації

Зустріч з Героями

Першого грудня 2014 р. учні 10-А,Б класів зустрілися з учасником бойових дій в зоні АТО Анатолієм Дроздовим. Український воїн розповів про своє життя, в якому мала місце й участь у війні в Афганістані, і робота в органах внутрішніх справ. Така людина не могла бути осторонь складних подій сьогодення. Отже, Анатолій став добровольцем в АТО.

Зустріч учнів Скандинавської гімназії з учасником бойових дій в зоні АТО

Проект Київ –Нествед: продовження

Країна вікінгів та казок Г.К.Андерсена, островів та сильного вітру, екології та щасливих людей, велосипедних доріжок та маленьких будиночків. Саме такою запам’яталася королівська Данія учням 9-10-х класів гімназії, що у листопаді 2014 року відвідали мальовничу скандинавську державу.

Проект Київ –Нествед: продовження

Конференція асоційованих шкіл ЮНЕСКО

28 листопада учні 7-А, 10-В, 11-А класу разом із вчителем Сніцаренко Ю.І. взяли участь у конференції асоційованих шкіл ЮНЕСКО, приуроченої закриттю року Т. Г. Шевченка, яка відбулася в гімназії «Діалог». Учасники конференції відвідали секційні заняття: «Через віки звучить Тараса слово» та «Шляхами Кобзаря».

Конференція асоційованих шкіл ЮНЕСКО учнів Скандинавській гімназії

VІ регіональна конференція старшокласників
«Модель ООН: Сканді-2014»

З 28 по 29 листопада в Скандинавській гімназії   відбулась довгоочікувана подія: VІ регіональна конференція старшокласників «Модель ООН: Сканді-2014. Консолідація у вирішенні глобальних проблем людства шляхом міжнародної співпраці».

VІ регіональна конференція старшокласників

День незалежності Фінляндії

1 грудня учні гімназії взяли участь в урочистому вечорі з нагоди 97-ї річниці незалежності Республіки Фінляндії. В актовій залі Київського Національного лінгвістичного університету відбулася зустріч з послом Фінляндії в Україні п.Ар’єю Макконен.

День незалежності Фінляндії

Конкурс із протидії насильству

27 листопада на базі гімназії відбувся Всеукраїнський конкурс уроків та виховних заходів для учнів 5-11 класів з питань попередження та подолання домашнього насильства щодо дітей та насильства в школах.

Конкурс із протидії насильству

Акція «Запали свічку»

22 листопада – четверта субота місяця – є Днем пам’яті жертв голодоморів. У цей день Україна і світ вшановують вбитих голодом під час геноциду 1932-1933 років. На першому уроці учні кожного класу згадали ці трагічні події – найчорніший час в історії України.

День пам’яті жертв голодомору

День Гідності та Свободи

21 листопада в гімназії відзначався День гідності і свободи, який Указом Президента України вшановуватиметься кожного року.

День Гідності та Свободи

«Осінній карнавал» - «Autumn Carnival»

Особливим став день 17 листопада для учнів 3-Г класу. Діти  презентували батькам та вчителям гімназії яскравий та незабутній «Осінній карнавал» - «Autumn Carnival».

Осінній карнавал

«ПРОФ Fest V»

15 листопада учні 9-Д класу разом із вчителем Марко І.І. відвідали п'ятий профорієнтаційний фестиваль «ПРОФ Fest», який відбувся в Університеті «КРОК». Організований він студентською проектною групою «SPG».

ПРОФ Fest V

Всеукраїнський конкурс

12-13 листопада на базі гімназії проводився ІІІ (фінальний) тур Всеукраїнського конкурсу «Інноваційний урок фізичної культури та урок фізичної культури з елементами футболу», організований МОН України та Федерацією футболу України.

Проведення інноваційного урок фізичної культури та урок фізичної культури з елементами футболу

Тренінг «Участь молоді у розбудові миру»

12 листопада в гімназії відбулася чергова зустріч учасників проекту «Ми і влада» з громадським діячем, представником Інформаційно-консультативного жіночого центру Сусловою Оленою Іванівною, яка провела тренінг на тему: «Участь молоді у розбудові миру».

Проведення тренінгу Участь молоді у розбудові миру

Практична сесія E-Twinning Plus

16-17 жовтня вчителі Марко І.І. та Петрунько О.М. були запрошені на практичну сесію програми  E-Twinning Plus – 2014, на якому були присутні представники 60 шкіл Києва та України. Захід урочисто відкрили представники PSA Україна: менеджер з комунікації та організації заходів Олена Коваленко,  керівник проекту Сергій Теплов і координатор проекту Валентина Веліченко. Сергій Теплов привітав нових учасників Е-Twinning Plus та розказав про ключові ідеї програми.

Вчителі Скандинавської гімназії на практичній сесії програми E-Twinning Plus – 2014

Конференція–тренінг «Юні посли миру»

22 жовтня учні 10-А класу Банних Анна та Чумак Аліна під керівництвом вчителя Срівастава О.А. взяли участь у конференції-тренінгу «Юні посли миру». Під час заходу учнів та вчителів ознайомили з новим проектом, який запроваджує спеціалізована школа № 85, представили місію, цілі організації та перспективи для юних послів миру.

Учні Скандинавської гімназії на конференції Юні посли миру

Зустріч Pearson - партнерів

Підтримуючи ініціативу Міністерства освіти і науки України, спрямовану на підвищення якості освіти та поліпшення системи викладання англійської мови, Представництво міжнародної освітньої групи Пірсон Ед’юкейшн (Велика Британія) та Скандинавська гімназія уклали договір про співпрацю, що діє впродовж декількох років.

Зустріч Pearson - партнерів

Учнівська конференція в Черкасах

7 листопада гімназисти Губарєва Олександра і Реміханова Євгенія разом із директором, вчителем української мови і літератури Пушкарьовою Т.Е. взяли участь у V Всеукраїнській науково-практичній конференції «Мова і мовлення українців у контексті сучасної доби», організованої Департаментом освіти Черкаської міської ради і Черкаською спеціалізованою школою № 28 імені Т.Г.Шевченка.

Учнівська конференція в Черкасах

Змістовні канікули

Під час двотижневих канікул учні гімназії не тільки повторювали навчальний матеріал, виконували домашні завдання, але й відвідали різноманітні музеї, театри, подорожували Україною і Польщею.

Відпочинок учнів Скандинавської гімназії під час канікул

УВАГА!

У зв’язку з подовженням канікул до 08.11.2014 р., з метою забезпечення виконання навчального плану
пропонуємо зміст домашніх завдань на цей період.

«Осінні барви» у початковій школі

Осінь прикрашає яскравими кольорами землю, а у Скандинавській вирує традиційний фестиваль виховної роботи «Осінні барви», під час якого у класах та коридорах буяють фарбами малюнки та вироби учнів з природних матеріалів, цікаві вікторини та конкурси дають можливість  молодшим школярам поринути у захоплюючий світ знань.

Проведення фестивалю виховної роботи Осінні барви у Скандинавській гімназії

Ми – призери!

Якщо хочеш дізнатися, як стати найрозумнішим, найсильнішим, найспритнішим, найоригінальнішим – відкрий «Книгу рекордів Гіннеса». Команда «Юні вікінги» (а це учні 6-Б і 6-Д класів) її відкрила  - і в районному етапі інтелектуальної гри «Юніор» посіла ІІІ місце.

Участь команди Юні вікінги в районному етапі інтелектуальної гри Юніор

"Кенгуру" скликає друзів

У жовтні 2014 року в гімназії відбулося урочисте привітання (нагородження) учасників міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру», девізом якого обрано вислів «Математика для всіх».

Нагородження учасників міжнародного математичного конкурсу Кенгуру

Акція «Посади дерево. Випускники – першокласникам»

17 жовтня у гімназії відбулася акція «Посади дерево. Випускники – першокласникам», яку ініціювали батьки учнів 1-А та 4-Г класів Грабенко О.В. і Грабенко О.А. На території школи було висаджено 20 берез і 5 дубів.

Акція Посади дерево. Випускники – першокласникам

Родинне свято у 6-А класі

14 жовтня у Скандинавській гімназії відбулося свято «Україна – у серці єдина», яке підготували учні та батьки 6-А класу (класний керівник Боганець Н.П.). Патріотичне дійство було приурочено до свята Покрови Пресвятої Богородиці.

Родинне свято у 6-А класі

Презентація проекту «Ми і влада»

13 жовтня в актовій залі Скандинавської гімназії пройшла установча конференція учасників нового проекту «Ми і влада», розрахованого на учнів 9-11 класів. У рамках проекту планується проведення заходів, які спрямовані на формування політичної культури старшокласників, їх активної громадської позиції та усвідомлення відповідальності не тільки за свою власну долю, а й за долю України.

Презентація проекту Ми і влада

Нові можливості

7 жовтня відбулася зустріч гімназистів, що вивчають шведську та норвезьку мови, із представниками українсько-норвезьких компаній Runway і Norwegian Airlines.

Runway і Norwegian Airlines

Допомога армії

У вересні вся громада Скандинавської гімназії взяла активну участь в допомозі нашим бійцям, які знаходяться в зоні АТО.

Допомога бійцям, які знаходяться в зоні АТО, від учнів Скандинавської гімназії

З Днем Вчителя!

На початку жовтня в усіх закладах освіти відзначають чудове професійне свято – День працівників освіти! Учні гімназії підготували концерт, присвятивши свої талановиті виступи улюбленим вчителям.

Святкування Дня Вчителя у Скандинавській гімназії

Новини від клубу «Сьогун»

Клуб "Сьогун" розпочав свій змагальний сезон із Міжнародного турніру "Nikolaev Open", який відбувся 21 вересня у м.Миколаїв.

Участь у змаганнях взяли близько 400 спортсменів з усієї України і команда з Грузії.

учні Скандинаської гімназії на Міжнародному турнірі Nikolaev Open у м.Миколаїв

Професійний тренінг для учнів 10-11 класів

19 та 20 вересня 2014 року психолог Брюханова А.В. на запит учнів провела профорієнтаційний тренінг для учнів 10 – 11 класів. Тренінгова робота в даному напрямку спрямована на формування відповідних знань та компетенцій.

Професійний тренінг для учнів 10-11 класів

Вітаємо переможців!

Скандинавська гімназія пишається своїми талановитими учнями – переможцями олімпіад, конкурсів, змагань різного спрямування. Ось і цього літа декілька школярів одержали визначні перемоги в позашкільному житті.

Вітаємо переможців!

З Днем знань!

Першого вересня відбулася урочиста лінійка, присвячена Дню знань, мудрості, пізнання, зростання! Початок цього навчального року овіяний духом єднання, осяяний найріднішими кольорами безхмарного неба та золотої ниви. Сьогодні до нашого великої шкільної родини прийшло не тільки 210 першокласників, а також 60 дітей – переселенців з Криму і Донбасу, яким ми  допоможемо  відчути тепло і щирість наших душ.

З Днем знань!

 

До уваги учнів і батьків!

01 вересня 2014 р. о 9.00
на стадіоні гімназії
відбудеться урочиста лінійка, присвячена Дню знань.

Запрошуємо учнів 1-11 класів, батьків і гостей свята прийти цього дня у вишиванках.


Адміністрація

 

Архів 2013-2014 | Архів 2012-2013 | Архів 2011-2012Архів 2010-2011Архів 2009-2010 | Архів 2008-2009 |

Архів 2007-2008 |