Модель ООН: Сканді - 2010

Модель ООН: Сканді - 2010

25 листопада відбулася науково - практична конференція  старшокласників „Модель ООН: Сканді - 2010”. 17 країн-учасників, які  були представлені учнями 7-11 класів,  обговорювали цього разу тему збереження біорізноманіття для стійкого розвитку людства.

Перед початком конференції  всі присутні могли ознайомитись з виставкою поробок, які виготовили команди до цієї події. Кожна робота стала закликом  до збереження навколишнього середовища. Напутні  слова   делегатам  нашої Генеральної Асамблеї ООН сказали директор гімназії Тетяна Едуардівна Пушкарьова та  керівник   і організатор цього проекту  Єлизавета Антонівна Глотова. Посол кожної країни  англійською мовою проголошував заяву від імені  своїх делегацій.

Далі  почалась напружена  робота в комітетах. Приємно відмітити, що головували на засіданнях  комітетів  випускники Скандинавської гімназії, тепер студенти вузів, адже вони декілька років тому починали цю захоплюючу справу.  Гарячі дискусії, жваві обговорення, емоційні і переконливі виступи  делегатів в  комітетах зробили засідання цікавими і результативними.  Цьому передувала велика підготовча робота. Адже  для того, щоб достойно представити обрану країну, потрібно було  досконало вивчити   її  особливості, знати   актуальні проблеми. І тут наші учні показали   широкий світогляд,  обізнаність в  усіх питаннях. Тому і резолюції, зачитані представниками комітетів, були прийняті абсолютною більшістю голосів.

Дуже цікавим став творчий експромт, де кожен комітет за 45 хвилин  підготував  і показав приклад соціальної реклами на екологічну тему. Делегати і гості гаряче сприймали  креативні і оригінальні виступи команд. За всім, що відбувалось, слідкували репортери  прес-центру.  І як результат – прекрасна презентація, яку вони представили на завершення конференції.

Цей насичений день нікого не залишив байдужим. Скільки цікавих ідей, конкретних пропозицій було висловлено! Усі бачили, що наші учні не гралися в дорослих. Вони були самими собою: щирі і переконливі в своїх судженнях, відкриті і безпосередні. Це знайшло своє відображення  в прийнятих конференцією документах.

„Ми, молоде покоління України, заявляємо про нашу відповідальність один перед одним, перед всім  людством і перед нашими майбутніми дітьми за збереження і охорону навколишнього середовища на місцевому,  регіональному, національному і глобальному рівнях,” – так починається звернення делегатів конференції до світової спільноти, яке зачитав генеральний секретар нашої ООН Володя Стеценко.

Модель ООН: Сканді - 2010

Науково - практична конференція  старшокласників

Скандинавська гімназія

Скандинавська гімназія

Скандинавська гімназія

Скандинавська гімназія

Скандинавська гімназія

Скандинавська гімназія

Скандинавська гімназія

Скандинавська гімназія

Скандинавська гімназія

Скандинавська гімназія

<< Назад