Київ – Нюшопинг: зустріч -2010

Київ – Нюшопинг: зустріч -2010

З 13 по 20 вересня 2010 року учні 10-х класів відвідали партнерську гімназію Тессін  у м.Нюшопинг (Швеція). Це була друга зустріч гімназистів зі своїми однолітками у рамках спільного міжнародного проекту за підтримки Шведського інституту.

Програма перебування у шведських друзів була надзвичайно насиченою. Окрім відвідування партнерської школи та прогулянок старовинним містом Нюшопинг, українським учням вдалося двічі побувати у Стокгольмі, де вони відвідали Історичний, Васа музеї, музей Півночі та казковий Юнібакен. Також гімназисти завітали до національного природного заповідника Скансен, де познайомилися з традиційними помешканнями шведів. Цікавою виявилася прогулянка старим містом Стокгольма. Звичайно, найважливішим стало спілкування зі шведськими гімназистами, перебування в їхніх сім’ях, знайомство з культурою, традиціями і звичаями північного народу.

Зустріч відбулася за підтримки Інни Білнерт, вчителя гімназії Тессін, яка щоденно була поруч із українськими гостями і проводила екскурсії по Нюшопінгу. Наступним кроком програми стане перебування шведських гімназистів у Скандинавській гімназії у травні 2011 року. Тож до зустрічі!.

Нюшопинг

Нюшопинг, Київ

Нюшопинг, зустріч 2010, Київ

Нюшопинг, зустріч 2010

Зустріч 2010, Київ, Нюшопинг, Швеція

Зустріч 2010, Швеція

<< Назад