Всеукраїнська Модель ООН:Сканді-2021

      27–28 листопада 2021 року на базі Скандинавської гімназії відбулася довгоочікувана тринадцята  Всеукраїнська Модель ООН: Сканді-2021. Цього року наші учні вкотре довели, що Модель ООН– місце, де можна реалізувати свій потенціал, а також покращити лідерські та ораторські навички.

      Протягом цих двох днів учні нашої гімназії керували імітуванням роботи п'ятьох комітетів:
Генеральна Асамблея (Незаконний обіг стрілецької зброї та легких озброєнь); Рада Безпеки (Становище у М'янмі); Економічна та Соціальна Рада (Консолідація міжнародної спільноти задля розвитку першого сектору економіки у країнах, що розвиваються);  Рада з Прав Людини (Порушення прав людини внаслідок вимушеної міграції); ООН-Хабітат (Створення стратегії впровадження концепції фізичних, цифрових та людських систем у штучному середовищі(розумних міст)).
      Цього року Генеральним секретарем стала Жеребюк Анна, а Президентом – Зелений Євгеній.
     Конференцію привітали Посол Данії в Україні п. Оле Егберг Міккельсен, представник Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні Павло Замостьян, а також наші випускники, президенти  Моделі минулих років.
      Під час  події відбулися спецконференції за участю Тетяни Гнатюк, заступниці Голови комітету із захисту прав людини при Національній асоціації адвокатів України, а також Ірини Іванченко, адвоката.
     У Моделі взяли участь старшокласники з різних куточків України, зокрема Києва, Дніпра, Білгорода-Дністровського, Сєвєродонецька, Мелітополя, Кропивницького, Кривого Рогу, Чернігова, Біловодська, Полтави, Черкас.
      На жаль, через несприятливу епідеміологічну ситуацію цього року Модель ООН: Сканді відбулася онлайн на платформі ZOOM. Але це не завадило нам провести цю конференцію якісно, адже результатом  роботи стали дієві підсумкові документи кожного з комітетів. 

      Під час заходу делегати отримали нові знання в різних галузях світових проблем, навчилися відстоювати свою думку, покращили свої лідерські, дипломатичні та ораторські навички, а також отримали незабутній та корисних досвід разом із практикою, які стануть у нагоді їм у майбутньому.


\