Національний урок пам'яті жертв Бабиного Яру

      29 вересня 2021 р. учні Скандинавської гімназії долучилися до проведення Національного уроку пам'яті, присвяченого 80‐тим роковинам трагедії в Бабиному Яру.
      Історична правда про ті страшні події, яка довгий час приховувалася як нацистськими, так і радянськими режимами, відкрилася гімназистам через  створені на основі свідчень учасників відеоматеріали, джерела, документальні фільми.

     Тема Голокосту не залишила нікого байдужим, викликала живу дискусію, усвідомлення того, що трагедія торкнулася багатьох сімей.
      Учні не могли приховати свої емоції від почутого і побаченого про знищення десятків тисяч людей різних національностей та соціальних і політичних груп в урочищі Бабин Яр: "Ми повинні пам'ятати про трагедію, щоб таких чорних сторінок в історії нашої країни більше ніколи не було".
      Діти активно ділилися враженнями від уроку:
      - Мене вразила жорстокість і бездушність фашистів, які розстрілювали мирне населення.
      -Наївні євреї сподівалися, що їх вивезуть до Палестини, але їх підступно розстріляли, не жаліючи ні малих, ні старих.
      -Те, що трапилось, - це велика трагедія, яка зруйнувала десятки тисяч сімей, включаючи сім'ї моїх близьких і знайомих.
      - Мої співчуття всім сім'ям, чиїх родичів забрав Бабин Яр. Бажаю миру нашій країні й усьому світу.
     Такі заходи розвивають гуманістичний світогляд,  виховують  толерантність, сприяють формуванню стійкого негативного ставлення молоді до фактів дискримінаіії, зневаги до людської гідності та зазіхань на право на життя.