Модель ООН Сканді: Юніор

      2 жовтня відбулася сьома науково-практична конференція  «Модель ООН Сканді: Юніор» на базі Скандинавської гімназії. За ці роки наша «Юніорка» стала традиційною платформою для розвитку молодіжної суспільної дипломатії, в рамках якої щорічно обговорюються світові проблеми сучасності, успішно просуваються ідеї важливості співпраці та взаєморозуміння і поширення кругозору сучасної молоді.

      Темою “Моделі ООН: Сканді Юніор - 2021” стала “Діяльність Організації Об'єднаних Націй як один з ключових чинників для зміцнення миру і всебічного розвитку світу”.

      У зв’язку з епідеміологічною ситуацією, конференція проходила в онлайн форматі на платформі ZOOM та включала в себе 4 комітети, а саме:

    Третій комітет Генеральної Асамблеї ООН (СОЦГУМ), за темою: «Доступність інфраструктури та освіти для людей з особливими потребами»;

      Міжнародна Організація Праці (МОП), за темою: «Роль ООН у вирішенні проблеми експлуатації дитячої праці»;

      Рада Безпеки ООН (РБ), за темою: «Боротьба зі злочинністю у кіберпросторі»;

      Фонд ООН у галузі народонаселення (ЮНФПА), за темою: «Виявлення основних шляхів запобігання домашньому насиллю».

      Генеральним секретарем цьогорічної Моделі ООН стала Ізюмченко Крістіна, а Президентом Козловська Софія.

      Результатом продуктивної роботи стали конструктивні та дієві підсумкові документи.

    До роботи було залучено 12 команд з нашої школи, а також 12 інших навчальних закладів (Київ, Запоріжжя, Білгород-Дністровський, Сєвєродонецьк, Мелітополь, Кропивницький, Кривий ріг, Чернігів, Біловодськ).mar

     Під час заходу делегати з різних куточків України отримали нові знання в різних галузях світових проблем, навчилися відстоювати свою думку, покращили свої лідерські, дипломатичні та ораторські навички, а також отримали незабутній та корисний досвід разом із практикою, які стануть у нагоді їм у майбутньому. І навіть попри те, що ця Модель пройшла не в стінах нашої гімназії, а в онлайн форматі в Zoom, вона виявилась якісною та ще надовго залишиться в пам'яті її учасників.