Інформатика - це модно!

      Задовго до пандемії багато людей робили свої нерішучі кроки на шляху до переходу в онлайн-простір. Наприклад, віртуальні виставки, екскурсії та воркшопи проводили і до пандемії, але у всіх завжди був страх, що за рахунок швидкого технологічного прогресу й стрімкого переходу всіх аспектів життя людини в онлайн вони можуть втратити цінний живий трафік оффлайн і перестати бути цікавими для живого глядача.

      Звичайно, виникнення пандемії Covid-19 призвело до того, що перехід в діджитал - простір став єдиним можливим способом "бути на зв’язку" одне з одним.
      Побоюючись того, що в недалекому майбутньому подібна ситуація може повторитися, і в цей раз повинні бути до цього готовими. На цьому тлі перехід арт -світу в цифровий простір і створення віртуальних виставок стає не просто можливим шляхом розвитку, а життєвою необхідністю.
     От і учні 9-А, Б, В, Г на уроках інформатики  разом із вчителем Пугачовою М.О поринули у світ цифрового мистецтва: відвідали віртуальну вистаку V-Art, оцінили XR/VR/AR роботи українських та іноземних митців.
      Гімназисти 10-В класу, готуючись до фестивалю природничо-математичних наук, графічним способом відповіли на запитання "Чому інформатика - це модно?" й візуально представили свою думку, створивши інфографіки.
       А от учні 6-В, Г, Д класів познайомились із поняттям віртуальної моди й спробували себе у ролі бренд-менеджерів.
       Майбутнє вже настало, і нерозумно його заперечувати. Як і всі цифрові технології, можливості цифрового простору  будуть розвиватися з величезною швидкістю, тому дуже важливо бути на рівні з ними, щоб не залишитися за бортом і не усвідомити в один день, що момент втрачено, і наша робота більше неактуальна.
      Тому потрібно прийняти, що далі цифровий і реальний  світи будуть існувати в унісон, не заперечуючи одне одного, а доповнюючи. І краще бути одними з перших, хто буде стояти біля витоків нового цифрового світу, щоб потім не наздоганяти конкурентів в розвитку.