Участь в Моделі ООН

      2-4 квітня команда зі Скандинавської гімназії стала частиною IV Обласної Моделі ООН у місті Сєвєродонецьк Луганської області. Нашим учням Жеребюк Анні, Ізюмченко Крістіні, Старшиновій Катерині та Бабик Катерині випала можливість співпрацювати з благодійною організацією “Восток SOS”, Сєвєродонецьким багатопрофільним ліцеєм, тим самим зробити свій внесок в процес реінтеграції Донбасу та розвиток модельного руху в Луганській області.

      Упродовж трьох днів учасники конференції імітували роботу Економічної та Соціальної Ради ООН (ЕКОСОР) і Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ). Розглядали палкі та актуальні теми сьогодення: «Наслідки пандемії коронавірусної хвороби на світову економіку» й «Участь дітей у військових конфліктах». Результатом роботи стали написані конструктивні підсумкові документи.

      Незабутньою частиною став дипломатичний бал за участю не тільки делегатів, кураторів і організаторів, а й іноземних гостей, що поділилися особливостями культури Мексики й Пакистану.

      Фіналом науково-практичної конференції стало емоційне закриття Генеральної Асамблеї, де делегати з президією захищали свої резолюції, обидві з яких були прийняті.