Фестиваль «Скандиманія»

      А ви знаєте, що таке "Скандиманія"? Це наш фестиваль мов північних країн, який традиційно триває в гімназії у грудні. Усі школярі, що вивчають скандинавські мови, долучаються до його проведення.  Так, гімназисти 5-Б, 6-Б, 7-Б та 8-Б класів разом зі своїми вчителями Мригою М.А. та Шаповаленко В.С. стали учасниками багатьох заходів: вікторин, пісенних конкурсів та літературних читань. А до найменших учнів -    1-Б класу - в гості завітали тролі із самої Норвегії!

      А ось учні 4-В класу, які почнуть вивчати фінську мову наступного року,  разом із вчителем Мариненко О.П. та учнями 10-В познайомились з традиціями Фінляндії, вивчали нові слова, працювали в команді.
      Спочатку молодші школярі подивились відеоролик про казкових фінських героїв-Муммі Тролів. Потім співали пісень та вчили фінські слова. Звичайно, не обійшлось без сюрпризів! Учні 4-В отримали в подарунок гру «Kimble” від наших фінських друзів з м.Рейсярві(Фінляндія).
      А старшокласники своїм відеороликом привітали всіх, зокрема працівників посольства,  з Днем незалежності Фінляндії, який відзначається 6 грудня.

      Учні,  які вивчають данську  та шведську мови, також поринули в цікавий світ  цих країн, помандрували просторами та познайомитись з видатними особистостями.

      Доброю традицією став конкурс «Читців скандинавської  поезії». Усі класи,що вивчають північні мови, ретельно готуються до цього дійства, торкаючись серцем до поезії цих країн. До заходу також було створено тематичну виставку,на якій були представлені книги скандинавських поетів.

      Ну й, звичайно, традиційно завершився фестиваль підготовкою до Дня Святої Люсії, що відзначається в Швеції 14 грудня.