День народження Астрід Ліндгрен

      14 листопада весь світ святкує 113 років від дня народження Астрід Ліндгрен - шведської дитячої письменниці, творця відомих вже не  одному поколінню  дітей та дорослих Пеппі  Довгоїпанчохи та Карлсона  на даху. Напередодні цієї події учні Скандинавської гімназії, що вивчають шведську мову, підготували багато різних проєктів, присвячених життю та творчості Астрід Ліндгрен.

      Так, гімназисти 5-Д та 5-Г класів ближче познайомилися з творчістю письменниці та навіть оживили найвідоміших персонажів. На урок до 5-х класів завітав Карлсон та Пеппі Довгапанчоха. Школярі розповіли біографію Астрід та виконали декілька її пісень мовою оргигіналу. Шестикласники із задоволенням переглянули фільм про відому бешкетницю.
       Учні страших класів, зокрема 10-Г, познайомили молодших школярів зі світом казок письменниці та прочитали декілька уривків текстів шведською мовою.
        До свята долучилися й учні початкової  школи, які підготували малюнки, на яких зображені персонажі з різних творів письменниці. А 4-Б та 4-В класи  відвідали урок, який провела наша найкраща, найулюбленіша бібліотекар Лісова Олена Анатоліївна, та взяли участь у вікторині. Окрім того, кожний охочий зміг насолодитися книжковою виставкою, що приурочена до 113-тиріччя письменниці.