Роботраффік-2020

     11 січня відбулися регіональні змагання з робототехніки Роботраффік-2020. Змагання Роботрафік-Техніон покликані не тільки наочно продемонструвати необхідність дотримання правил дорожнього руху, а й пробудити у учнів інтерес до отримання додаткових знань і навичок в областях автомобілебудування, мехатроніки і програмування з метою проектування та складання складних роботизованих систем.
     Змагання Роботрафік (Robotraffic) були розроблені і вперше проведені в Центрі робототехніки Leumi в Університеті Техніон (Ізраїль) у 2010 р. З того часу вони стали міжнародними і проводяться щорічно на базі Техніона.
     Ініціатори і розробники змагань ставлять перед їх учасниками кілька завдань:
    створення автономної моделі робоавтомобіля, що рухається по заданій трасі, дотримуючись правил дорожнього руху, і на час по швидкісній трасі;
    презентація ідей, що сприяють підвищенню безпеки дорожнього руху;
    демонстрація знань правил дорожнього руху;
     Команда Скандинавської гімназії (Стрілецька Марія, Дацюк Володимир, 6-В клас, Жуков Нікіта, 8-Б, клас) взяли участь у цих змаганнях. Вони гідно представили свої доробки. І в Творчій категорії (презентація ідей, що сприяють підвищенню безпеки дорожнього руху) з ідеєю "Оптимізація дорожнього руху", вибороли 2 місце.