Модель ООН: Сканді-2019

     З 29 листопада по 1 грудня в гімназії тривала XI регіональна конференція старшокласників «Модель ООН: Сканді-2019». 26 команд з різних навчальних закладів України, у тому числі Кропивницького, Мелітополя, Дніпра, зібралися обговорити найглобальніші проблеми людства. 
     Темою  конференції було: «Трансформація  світу як основний фактор у вирішенні глобальних проблем людства та досягненні Цілей Сталого Розвитку до 2030 року». 
     Насичено й продуктивно працювали: Генеральна Асамблея, Історична  Рада Безпеки, комітет НАТО, Фонд ООН в галузі народонаселення, управління ООН з наркотиків та злочинності, Всесвітня організація охорони здоров’я. З поставленими завданнями впоралися прес-центр та волонтерська група. 
     Результатом конференції стало прийняття резолюцій комітетів та їх неприйняття під час голосування й палких емоцій. 
     
На відкриття завітав Павло Замостьян, заступник представника Фонду ООН з народонаселення, депутат Київради Ігор Мірошниченко, громадський діяч Оксана Федоренко, музичний продюсер, член делегації українських жінок в 63 сесії ООН Ірина Самсоненко. Цього року я Модель проходила за Віденською формулою.
    Під час Моделі відбувалися спец-конференції. Зокрема, у перший день роботи таку зустріч з делегатами провели: відомий український політолог Віктор Таран; начальник відділу твердих, горючих, рудних корисних копалин Державної комісії по запасах корисних копалин України Станіслав Литвинюк; відомий український політбрендолог Вілена Воронова; головний консультант Верховної Ради України Тетяна Бородіна; юрист, аспірант КНУ ім.Т.Шевченка Артем Дрозд.
     Другий день роботи конференції «Модель ООН: Сканді -2019» відзначився палкими дискусіями, підготовкою резолюцій і, звичайно, дипломатичним балом. 
     Ось що пише про нього написала наша прес-служба. 
      «За традицією, другий день Моделі - найнасиченіший. Чому? Зараз ми вам це доведемо.

🌎Лише 30-го відбуватиметься дипломатичний бал. Видовище, що прийшло до нас з Венеції. Бал - це свято, на якому зустрічаються не тільки учасники, але й випускники гімназії, щоб разом станцювати регтайм, сіртакі, вальс, па-де-грас, іспанський вальс! І кожен делегат одразу стає другом, а ми - родиною. 

🌎Аж 3 прийоми їжі: кава-брейк, обід, фуршет. Ви ніколи не залишитесь голодними і не побіжите в Макдональз. 

🌎 З 9 до 21 ви познайомились не лише зі своїм комітетом, а й іншими делегатами. Поряд з робочою атмосферою лунають дружні жарти, локальні мемчики.

🌎День найпліднішої роботи. Вже сьогодні всі комітети працюють над головним документом Моделі - резолюцією. Це - неабиякий результат, адже раніше на резолюцію був відведений лише один день. І в цьому нам допомагають експерти, зокрема Павло Замостьян, представник ООН з питань народонаселення; Ілля Самутін, студент юридичного факультету в КНУ ім. Тараса Шевченка, президент Львівської Моделі ООН й Моделі в ліцеї «Наукова Зміна»; Наталя Боганець, вчитель біології Скандинавської гімназії; наші випускники Іван Кирилов, Анна Кузьміна, Олександр Краєв, Ілоя Іолтуховський, Олена Зуй, Катерина Левандовська та інші. 

     Дуже сумно, що після другого дня настає останній. 
     Насолоджуйтесь працею, знайомствами.»
     Під час третього дня, а саме 1 грудня, у Всесвітній день боротьби з ВІЛ-СНІДОМ, відбулась важлива й цікава спец-конференція, яку провів доктор мед.наук, зав.відділом інтенсивної терапії та детоксикації ДП «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В.Громашевського АМН України» Сергій Борщов, за що ми йому надзвичайно вдячні. 
      На закриття Моделі також завітали: Анна Новікова, президент ГО «Інститут соціальних інновацій та розвитку», віце-президент з питань екології та бізнесу; Юлія Кішенко, керівник освітнього напрямку «Восток SOS». 
      Дякуємо всім учасникам, організаторам і батькам за результативну, креативну й досконалу Гру!