Модель ООН в Сєвєродонецьку

     22-24 листопада відбулася третя науково-практична конференція конференція в Луганській області, органзіаторами якого були: “Восток SOS”, естонська Організація MONDO та учні Скандинської гімназії (Старшинова Катерина, Бабик Катерина, Іванчук Микита та Саврасов Ян). Під час  конференції було проведено консультації для вчителів Луганської області з 10-ти різних шкіл. 
    У ході зустрічі присутні ознайомилися  з історією світового модельного руху та досвідом наших моделістів у проведенні таких конференцій. Атмосфера була дружньою та теплою.   
     Вчителі працювали в запропонованих комітетах ДІСЕК і ЕкоСоС та розглядали такі питання, як всесвітнє ядерне роззброєння та боротьба з корупцією. Робота була плідною та констуктивною. Підсумком стало створення двох креативних резолюцій. Кожен з учасників конференції отримав новий досвід та багато позитивних емоцій. Також працювали Рада Безпеки та ЮНІСЕФ. 
    Темами цьогорічної конференції були: «Захист прав журналістів під час військових конфліктів» та «Інфантицид та неонатицид». Палкі промови, активні дискусії, конструктивні рішення. Усім запам’ятався дипломатичний бал та Генеральна Асамблея, на якій були прийняті обидві резолюції.