Фестиваль  робототехніки

      7-8 вересня у Дніпрі відбувся фестиваль робототехніки BestRoboFest -  першого технологічного шоу цього міста, одного  з найбільших інженерних заходів України. Фестиваль проводиться з 2016 року й цьогоріч відбувся вчетверте.
     Команди Скандинавської гімназії та ЦПО «Престиж-освіта» у складі KyivSmartCity вперше взяли участь у цьому фестивалі. Протягом двох днів діти змагались у різних категоріях, перебудовували своїх роботів, переписували програми та й просто весело проводили час. 
     Команда «Re:Creators» (Сударєва Мілана, Мостовий Богдан, 11 клас) представляла категорії Robo Race L (перегони безпілотних роботів вздовж чорної лінії з декількома датчиками) та авторське Robo Sumo (змагання роботів-сумоїстів не із лего). 
     Команда «Чик  і Бряк» (Жуков Нікіта, Федосов Федір, 8 клас) розробила роботів для категорій Robo Race L та Robo Maze (безпілотний робо якнайскоріше має знайти вихід з лабіринту). 
     Команда «Спарта» (Дацюк Володимир, Велігоша Анастасія, 6 клас) зробила робота з Лего для категорії Robo Race S та сворили гру «Космічний лабіринт» в Scratch.
     Отримавши новий досвід, команди почали готуватися до своїх наступних змагань, перші з яких відбудуться вже 29 вересня.