З Днем народження, Астрід Ліндгрен!

     «У вас там повітря таке густе від знань, що можна краяти ножем», «від цієї науки і в коня може тріснути голова», «набралася у вашій школі стільки мудрощів, що й досі бовтаються у мене в голові».... Думаєте, це сучасні школярі? Зовсім ні! Так говорила Пеппі Довгапанчоха, одна з найулюбленіших героїнь творів шведської письменниці Астрід Ліндгрен. 
     14 листопада - 111 річниця від Дня народження чудової письменниці,  і, звісно ж, у нашій гімназії назбиралося багато цікавинок з нагоди цього свята. 
     Школярі відвідали бібліотеку, де ознайомились із творами та героями Астрід, підготували проекти й малюнки до улюблених творів. 
     А ще учні старших класів повели менших школярів у подорож світом казок видатної письменниці. Ми побачили казку «Карлсон на новий лад», «Пеппі Довгапанчоха» шведською мовою та уривок казки «Еміль з Льонебергу». На завершення школярі, які вивчають шведську мову, переглянули фільм за мотивами цього твору. Було весело, цікаво й захоплююче. 
    «Я не хочу писати для дорослих, я хочу писати для тих, хто творить чудеса. А чудеса творять тільки діти...», - так говорила письменниця. І справді, діти залишились задоволені й обіцяли ознайомитися з ще непрочитаними  казками А. Ліндгрен. Дякуємо, Астрід, за посмішки на наших обличчях.