Тиждень математики та інформатики

     Заключним акордом фестивалю кафедри природничо-математичних дисциплін став тиждень математики та інформатики, який проходив під гаслом: «Бути сучасними, йти в ногу з розвитком науки та техніки, використовувати новітні технології». На дітей чекали цікаві мандрівки, захопливі квести, науково-практичні конференції, брейн-ринги та інтелект-шоу.
     Тиждень розпочався із завдань, умови яких було зашифровано в QR-кодах та ребусах, розвʼязати які можна було за допомогою сучасних технологій. Учасники квесту, учні 5-х та 7-х класів, разом зі своїми тренерами, учнями 10-х класів, поринули у пригоди в пошуках математичних скарбів. Щоб пройти маршрутом, необхідно було відсканувати QR-коди, розгадати ребуси, шифри та логічні загадки. Ця подорож допомогла гімназистам не тільки розкрити свої математичні здібності, а й навчитися працювати в команді. Родзинкою свята стали презентації команд, під час яких школярі продемонстрували свою акторську майстерність, вокальні дані, акробатичні здібності. Свято відбулося в розважально-пізнавальній формі, принесло радість і задоволення дітям та дорослим.
     У рамках фестивалю був проведений бінарний урок математики та біології в 11-В класі. Захопливе дослідження закономірностей генетики сприяло розвитку використання математичних знань та вмінь у житті, а також навичок моделювання реальних процесів.
     За час проведення тижня гімназійна родина стала осередком талантів, натхнення, набула досвід застосування ігрових технологій, розширила кордони реального. Ігри, турніри, квести виховують у наших учнів толерантне ставлення один до одного, уміння працювати в команді, демонструвати багатство й красу світу математики та інформатики.