Екологічна (не)конференція

     Традиційним екологічним святом завершився тиждень перед канікулами в гімназії. Звітували одинадцятикласники, які протягом усього навчального року зробили чимало: обирали теми проектів екологічного спрямування, створювали команди, працювали з теорією, здійснювали опитування, відео- і фотозйомки; організовували виставки, грали в екоігри,  презентували свої винаходи; знайомили учнів гімназії з правилами сортування сміття, методиками вибору косметичних брендів, екологічним одягом, принципами роботи автокарів, перевагами біопалива; навчалися робити науковий переклад з англійської та розміщувати відеоролики на каналі "YouTube"...  
   Усього старшокласники підготували 15 проектів, серед яких були й створені дівчатами  з 9-го класу, які підняли тему жорстокого поводження з тваринами під час наукових та промислових випробовувань, а також  десятикласниці з проектом "Сортування та утилізація пластикового бруду у скандинавських  країнах". 
     Також відбулася підсумкова еко(не)конференція, на яку були запрошені десятикласники, учні 7-х класів та вчителі. Формат заходу був нетрадиційним: спочатку в актовій залі відбулася вступна частина, на якій визначили правила: 
     Повага та розуміння 
     Правило «Дві ноги» 
     Бережи час! 
     Питання не зайві! 
     Кожна думка важлива! 
     Дізнався – розкажи усім! 
     Живи у стилі ЕКО! 
     А потім,  за допомогою прийому   «Speak hiking», відбулася презентація проектів протягом хвилини кожною командою. Наступний етап полягав у докладній презентації своїх проектів.  
     У 15-ти кабінетах відбувалися слухання, на які запрошені  (не)коференції потрапили лише завдяки власному вибору. Через 40 хвилин усі разом знову зібралися в  актовій залі, щоб поділитися враженнями, обговорити почуте та прийняти важливі рішення, як треба покращувати світ. 
     Важливо, що мета заходу - формувати глибоке екологічне мислення учнів та розуміння небезпек сучасного світу - була досягнена, байдужих у залі не залишилося.