Дні Швеції в Україні

    Нещодавно всі охочі мали можливість взяти участь у заходах, присвячених Дням Швеції в Україні. Гімназія також долучилася до події. Так, до нас завітали генеральний секретар організації Sverigekontakt п. Ларс Бергман та лектор шведської мови Київського національного університету імені Тараса Шевченка п. Петер Модд. 
    Гості спілкувалися з учнями та вчителями, подарували навчальну літературу з шведської мови, познайомилися з історією та розвитком нашої гімназії. Важливою стала й домовленість про підвищення кваліфікації нашого молодого педагога влітку в Швеції. 
     А старшокласники відвідали Київський національний університет імені Тараса Шевченка, де взяли участь у конференції «Література Швеції: національний і світовий контекст». 
     Учні 11их та 9их класів почули чудові розповіді від Наталії Любарець: "Шведські нобелівські лауреати з літератури: Сельма Лагерлеф, Пер Лагерквіст і Томас Транстремер", Анастасії Єрмашової "Гаррі Мартінсон. Як Нобелівська премія змінила життя письменника та чому його антиутопія «Аніара» переживає другу хвилю популярності сьогодні" та Оксани Дутки "Дитяча література у Швеції як рушій суспільного прогресу".