Зустріч із послом Фінляндії

Учнів нашого навчального закладу часто запитують, що робить вашу гімназію саме Скандинавською і які переваги ви з того маєте, окрім вивчення мов північних країн? Ми можемо відповісти на це питання. Величезним бонусом для школярів є можливість спілкування та співробітництва з представництвами Фінляндії, Швеції, Норвегії та Данії в Україні та поїздок до партнерських шкіл у вищезгаданих країнах.

7 червня наші вихованці - Перевертень Анастасія, Марциновський Максим та Березовський Андрій - зустрічалися з Уповноваженим Послом Фінляндії в Україні Юхою Віртаненом. І мали можливість не тільки поспілкуватися з дипломатом такого рівня, а й попрактикувати розмовну англійську. Бесіда була присвячена 100-річчю Незалежності Фінляндії, її історії та досягненням у галузях освіти, культури, зовнішньої та внутрішньої політики. Окрім цього, було обговорено нові можливості для співпраці у різноманітних проектах, що заплановані нашою школою на наступний навчальний рік.

Учні надзвичайно задоволені результатами спілкування – новими знаннями про таку цікаву та самобутню країну, як Фінляндія, і матеріалами, що отримали у посольстві для роботи над науковими працями і проектами, які будемо мати змогу оцінити вже восени.

Ми дуже вдячні за гостинність та надану можливість Посольству Фінляндії в Києві.