Науково-практичний семінар

В умовах реформування української освіти надзвичайно важливим постає питання якості шкільного підручника. Саме цій проблемі був присвячений науково-практичний семінар учителів української мови Дарницького району «Підручник нового покоління: реалії, перспективи, алгоритм успіху», який відбувся в Скандинавської гімназії 10 лютого.

Перед учителями виступила О.М.Данилевська, старший науковий співробітник Інституту української мови Національної академії наук України, кандидат філологічних наук, автор підручника, за яким працюють гімназисти 8-х класів. Оксана Миколаївна познайомила присутніх із концепцією навчальних посібників «Українська мова» для 8 та 9-го класів, їх структурою, системою вправ та рубрик, спрямованих на формування національно свідомої, духовно багатої мовної особистості.

Учителі Скандинавської гімназії Т.Г.Вітвіцька та О.О.Семенюк поділилися досвідом роботи за підручником О.М.Данилевської для 8 класу з розвитку ключових та предметних компетентностей. 

Підсумком семінару став виступ методиста РМНЦ з української мови та літератури Дарницького району В.В.Доломанської, яка подякувала авторові підручника та всім учасникам семінару за плідну співпрацю.