Тиждень дитячої книги

     Традиційно в гімназії квітень розпочинається Тижнем дитячої книги. Так і цього року усі класи долучилися до різноманітних і цікавих заходів. А відкриття тижня ознаменувалося зустріччю учнів 3-х класів із письменником, поетом, літературним редактором, сценаристом, автором багатьох  відомих дитячих творів – Сашком Дерманським. 
       Він розповів, що з дитинства полюбляв розгорнути нову книжку і з головою поринути у світ пригод. Згодом, навчаючись в університеті, твердо вирішив  стати письменником. На рахунку  Олександра  22 книги . Це відомі й улюблені твори дітей («Крамничка тітоньки Мальви», «Жменька тепла для мами», «Бабуся оголошує війну», «Чудове чудовисько»). Письменник прочитав улюблені уривки з нової книги «День народження  Привида», декламував свої вірші, а учні ставили  питання  автору. Зустріч була теплою і зворушливою. 
      3 квітня  до гімназії завітали працівники дитячої районної бібліотеки  № 157, які підготували для учнів 2-класів літературний вернісаж  «Сучасні письменники  Києва  - дітям України». Маленькі школярі  почули розповідь про творчість  Сашка Дерманського,  Л.Ворониної,  М.Павленко, З.Мензатюк, а  бібліотекарі презентували нові книги відомих авторів і зачитали улюблені уривки з них. Учні  із задоволенням переглянули книжкову виставку. 
       4  квітня  відбулася тематична зустріч семикласників із працівниками бібліотеки  № 157 Дарницького району.  Гімназисти познайомилися з новинками української художньої літератури для підлітків: прослухали повідомлення, переглянули буктрейлери, ознайомилися з виставкою «Книги, які допомагають дорослішати». Це був діалог між юними читачами і працівниками книгозбірні, у ході якого учні розповіли про свої уподобання й пріоритети  у виборі книги. Завершилося спілкування грою «Мікрофон» , що дало можливість висловитися кожному з підлітків щодо отриманої інформації.  
     А ось учні  середніх класів Пушкарук Д., Агеєва С., Задорожко В., Стрілецька М., Александрова К.,  Стеценко Д , Щербатюк  М. підготували для 4-класників   Воок - шоу «Книжковий Бум». Діти презентували свою улюблену книгу:  ми почули історію про Чарлі та шоколадну фабрикую, тореадорів із Васюківки,  Нелю,  яка  ходить по стелі,  таємницю козацької шаблі,  пригоди маленького принца. Учні із захопленням слухали розповідь своїх однолітків, а     після уроків в бібліотеці гімназії відбувся справжній  книжковий бум.  
     Не забули ми й про першокласників, для яких відбулася «Посвята в читачі». Для дітей провели екскурсією по бібліотеці, під час якої розповіли про правила поведінки, особливості збереження книги, а Лісова О.А. познайомила з історією створення книги. Першачки 1-б і 1-д класів взяли участь у вікторині «Які я люблю казки» й усі одержали медалі «Найкращий читач». 
      У ході  Тижня, присвяченого дитячій книзі,  відбувся захід «Жива реклама книги» серед учнів 6-7  класів. Так,  шанувальники книги мали змогу поділитися читацькими враженнями та дізнатися про цікаві твори для себе. Учасники виявилися креативними, творчими, показали театральний талант, перевтілившись у героїв книг, у кожного був індивідуальний підхід та оригінальність до виконання завдання. Присутні подивилися живу рекламу таких книг: «Клас Пані Чайки» Каролини Пекарської, «Сліпий музикант»          В. Короленка, «Життя та мета собаки»  Кемерона, «Чарлі та шоколадна фабрика» Роальда Дала. Учні 7-Б класу показали свої акторські здібності, перевтілившись у героїв книги «Чарлі та шоколадна фабрика».  
      Яскравим святом стали виступи учнів 5-х класів з екранізацією казок  Г.Х. Андерсена, адже великий казкар не тільки народився 2 квітня, але є представником країни Данії, мову якої ми вивчаємо. Глядачі мали змогу пригадати «Гидке каченя», «Снігову королеву», «Свинопаса», «Принцесу на горошині», «Нове вбрання короля» і ,звичайно, «Дюймовочку». А п’ятикласники довели, що  мають неабиякі акторські здібності. 
      Дякуємо всім учасникам, педагогам, батькам за чудові емоції, які довелося нам відчути під час Тижня дитячої книги!