Семінар-коучинг

25 жовтня 2017 року в Скандинавській гімназії відбувся семінар –коучинг для керівників шкільних наукових товариств ЗНЗ Дарницького району м.Києва за темою «Організація науково-дослідницької діяльності старшокласників у контексті формування ключових компетентностей учнів: від ідей до реалізації». З учасниками семінару поділилися досвідом своєї роботи вчителі Скандинавської гімназії Семенюк О.О., Боганець Н.П., Теребіленко Л.В., учні яких є переможцями І,ІІ,ІІІ етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт. Фурсова І.М.,  керівник шкільного наукового товариства «Ерудит» Скандинавської гімназії,  презентувала роботу товариства.

У рамках семінару виступив кандидат філологічних наук Дроздовський Д.І., який говорив про компетентнісний потенціал учнівського наукового дослідження.Методист РНМЦ Прокопенко А.Л. у своєму виступі розповіла про основні вимоги щодо написання якісних учнівських робіт МАН, проаналізувавши типові помилки досліджень.

Особливе враження справив на присутніх виступ студента університету ім.Т.Г.Шевченка, випускника гімназії Крамського Кирила, переможця ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту робіт МАН, який розповів, що саме участь в МАН визначила його майбутню професію. Завершився захід обміном враженнями, пропозиціями щодо вдосконалення методики організації роботи відділень МАН та рефлексією присутніх.