Розпочався фестиваль початкової школи

    26 лютого захоплюючими  для дітей заходами розпочався традиційний фестиваль початкової школи «Сузір’я - 2018». Творчий тиждень стартував улюбленим конкурсом батьків та учнів «Одягни букву у вишиванку» (1 класи). Веселковий дивограй української абетки прикрасив перший поверх гімназії. Активну участь у створенні дива взяли батьки першокласників.
    Яскравим продовженням першого дня фестивалю стало відкриття творчої майстерні з трудового навчання «Північне сяйво». Активну участь в цьому заході взяли  діти та їхні батьки, тематикою  якого  було знайомство з творчістю фінської письменниці Туве Янссон. Мама учня 1-В класу Сімонаш Олена  Олегівна поділилася враженнями щодо творчості письменниці, показала свої роботи. Діти із захопленням створювали улюблених персонажів  Країни Мумі-Тролів, виявляючи  політ фантазії, креативне мислення та вміння майстерно ліпити.

                                                                                                                                                           Відгуки батьків

Нещодавно я відвідала майстерню з трудового навчання «Північне сяйво» в Скандинавській гімназії, де  мала можливість на власні очі побачити та оцінити робочий процес та творчу атмосферу наших обдарованих діточок-митців справжніх шедеврів. 
Легкими дотиками маленьких, але чутливих пальчиків з примітивних пластин виринали фантастичні казкові фігури.  Із захопленням спостерігала, як дитячі фантазії та безпосередність втілюються в образах героїв книжок відомої фінської письменниці Туве Янссон. Недаремно вона є улюбленицею своїх маленьких шанувальників, завдяки пригодам про Мумі Тролів та їхніх друзів,  які на моїх очах оживали в різнобарвних кольорах із пластиліну. Найголовніше  в цій творчій атмосфері – це посмішки на дитячих  обличчях та їхня  втіха від неприхованої уваги та захоплених поглядів небайдужих спостерігачів. 
І, наостанок, хочу відзначити, що особливо мені імпонувало особисте знайомство  з відомими в майбутньому справжніми митцями, і я в цьому впевнена.

                                                                                                                                                                     Сімонаш Олена,
                                                                                                                                                                     мама учня 1-В класу