Презентація фільму в Посольстві Фінляндії

     26 квітня учні нашої гімназії з вчителем історії Глотовою Єлизаветою Антонівною мали візит до резеденції Надзвичайного і Повноважного Посла Фінляндії в Україні Юха Віртанена. Гімназисти презентували фільм «Фінляндія: становлення держави», що Анастасія Перевертень, Андрій Березовський та Ілля Іолтуховський створили до 100-річчя незалежності країни. 
     Також Кириченко Марія, Зуй Олена, Усова Юлія, Пєтухова Єва, Бондаренко Марія, Чечерина Анна та автори фільму обговорили з паном Послом історичні та політичні аспекти формування фінської державності, особливості роботи посла в залежності від держави дипломатичної місії, гендерну рівність та шляхи її фактичного досягнення, досвід Фінляндії в реформуванні системи освіти та сучасний політичний курс Європейського союзу і його роль у міжнародних відносинах між країною Суомі й Україною. 
     Варто зауважити, що це вже не перша зустріч гімназистів з представниками посольства Фінляндії в Україні. Беручи до уваги зацікавленість обох сторін у  співробітництві, маємо надію, що спільні заходи продовжуватимуться.