Астрід Ліндгрен – 110 років

     14 листопада автору відомих в усьому світі творів «Пепі Довгапанчоха» та «Карлсон, який живе на даху» Астрід Ліндгрен виповнилось би 110 років. Наші гімназисти добре  обізнані із життям та творчістю шведської письменниці, тому до дня її народження підготували презентації, вікторини та конкурси малюнків.
    Так, учні 4-Г та 4-Д класів (вчителі Доброгорська Г.В. та Шишова Т.В.)  підготували до цього свята усний журнал «Зустріч з героями казок чарівниці з Швеції». Діти в костюмах героїв казок, а саме Карлсона, Малюка, Фрекен Бок, Роні, Бірка, Пеппі Довгопанчохи, Міо розповідали учням 4-х класів про життєвий та творчий шлях А.Ліндгрен, знайомили з оповіданнями письменниці, інсценізували уривки з казок, грали в ігри, проводили літературні бліц-турніри.
     Бібліотекарем Лісовою О.А. разом із працівниками районної дитячої бібліотеки № 117 був проведений літературний вернісаж та виставка книжок «Веселі шибеники А.Ліндгрен, або За що люблять її героїв». Цікавими для 7-х класів виявився перегляд фільму «Пригоди Калле Блюмквіста» в актовій залі. Старшокласники із задоволенням прочитали уривки із найвідоміших творів мовою оригіналу. Чарівний світ творчості письменниці поглинув наших шестикласників, а найбільш активні отримали книжки-подарунки великої Астрід Ліндгрен.