Святкування Дня Захисника України та Дня українського козацтва у Скандинавській гімназії

12 та 13 жовтня 2016 року учні Скандинавської гімназії відсвяткували День Захисника України та День українського козацтва. Так, учні 4-А класу (класний керівник Сєркова Валентина Михайлівна) показали чудову фізичну підготовку, продемонстрували бойовий настрій і командний дух, а дівчата підтримали однокласників яскравим танко́м.

Федосєєва Ніколь прочитала віршовані рядки з побажаннями миру нашій державі:

«Неба мирного бажаєм, щоб скінчилась вже війна,
Бо усі ми добре знаєм, скільки бід несе вона!»

На згадку про змагання учні отримали подарунки. Свято пройшло дуже дружно і весело, черговий раз засвідчило любов до Батьківщини у нашого підростаючого покоління.

Хлопці 2-Б класу під керівництвом вчителя Панченко Ніни Анатоліївни розділились на 2 команди: «Корсунь» та «Хортиця». Вони вирушили у небезпечну подорож, щоб дістатися острова «Хортиця» та отримати звання справжніх козаків. Завдяки злагодженій командній роботі хлопці подолали 9 конкурсів-перешкод так само легко, як і їхні пращури. Не зупинили їх 9 порогів-перешкод річки Дніпро на шляху до осередку українського козацтва. Дівчатка всіляко підтримували хлопців, надихаючи їх віршами. За свою старанність хлопці отримали у нагороду значки у вигляді українського національного гербу – тризубу. А після змагань, за стародавньою традицією, всі учні розділили трапезу – разом їли куліш та запивали узваром.

А учні 5-Г класу провели спортивні змагання серед хлопців і дівчат, підтримуючи традиції і бойові мистецтва українського козацтва. Також школярі відвідали Національний музей історії України, де провели квест з історії нашої  держави.

День українського козацтва у Скандинавській гімназії

Святкування Дня Захисника України в скандинавській гіиназії

<< Назад