Перша сесія дитячо-юнацького парламенту

07 грудня, в день місцевого самоврядування, в сесійній залі Київради відбулася перша сесія дитячо-юнацького парламенту столиці. Серед 108 делегатів від учнівської молоді Києва були й наші учні: Круть Андрій і Кузьміна Ганна. На сесії розглянули та затвердили молодіжні проекти, у тому числі й запропоновані Скандинавською гімназією питання проведення VIII Київської регіональної конференції ''Модель ООН''.
     «Під час попередніх робочих засідань дитячо-юнацького парламенту юні делегати вже напрацювали, а сьогодні на сесії обговорили проекти та рішення нагальних питань, що хвилюють молодь Києва, серед яких: створення інтерактивної мапи історичних місць Києва із враженнями дітей, забезпечення сучасного та безпечного дозвілля у навчальних закладах, проведення посиленої профорієнтації в школах та багато інших проектів-пропозицій. Мені надзвичайно приємно, що активна молодь так охоче прагне долучитися до розвитку столиці», - повідомила заступник голови КМДА Ганна Старостенко.
    Представники Дитячо-юнацького парламенту прийняли Резолюцію І сесії І скликання, де зокрема, звертаються до Київського міського голови та депутатів Київської міської ради щодо проведення «Дня соціальних ініціатив дітей і молоді» тричі на рік на сесіях КМР за участі делегатів ДЮПК. Також закликають міську владу підтримати проект громадянського виховання і політичної просвіти М18 «Молодші за 18: Ми можемо більше!» та щорічне проведення Київського дитячо-юнацького форуму М18. Ініціювали делегати і питання поліпшення інфраструктури міста для людей з інвалідністю в частині архітектурної доступності освітніх та культурних закладів.
    Наступна конференція дитячо-юнацького парламенту запланована на квітень наступного року.