Фестиваль кафедри суспільно-гуманітарних дисциплін

Традиційно у березні в гімназії відбувся фестиваль кафедри суспільно-гуманітарних дисциплін, приурочений до Шевченківських днів. До участі залучилися всі вчителі кафедри, бібліотекар, учнівський колектив.

До 202-ї річниці з дня народження Т.Г.Шевченка в гімназії прозвучала радіогазета «Тобі, Тарасе, шану складаємо…» (Лубинець А.В., 9 кл.), проведений бібліотечний урок «Ми тебе не забули, Тарасе…» (Лісова О.А., Вітвіцька Т.Г., 5 кл.), інтелектуальний турнір «Шевченко знаний і незнаний» (Лубинець А.В., 9 кл.), тематичні уроки та виставки відвідали музеї та вистави в Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка.

Під час фестивалю гімназисти взяли участь у різноманітних цікавих та пізнавальних заходах: конкурсі читців поезій Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки «Не вмре поезія – не згине сила духу» (Павленко О.М., усі класи), конкурс ілюстрацій до творів українських письменників «До невмирущих джерел творчості», Всеукраїнських іграх «Соняшник» та «Лелека».

Учнями 10-х класів був представлений цікавий та змістовний проект – «Модерністські напрями і течії в літературі кінця ХІХ – початку ХХ століття: український і зарубіжний вектор». У його підготовці та реалізації взяли участь гімназисти всіх десятих класів, відбулася інтеграція української та зарубіжної літератур як навчальних предметів. Його головне завдання – не просто познайомити з етапами розвитку модернізму, а побачити місце української літератури, її здобутки й самобутність у розвитку модерністських течій. Учні підготували змістовні презентації, читали поезії, перевтілювались у відомих поетів.

Під час фестивалю гімназисти відкрили мовні таємниці та показали свої лінгвістичні здібності у ході мовного турніру «Ти наше диво калинове» (Семенюк О.О., Шевчук Л.П., 8 кл.), відправились у подорож в минуле й відчули себе нащадками волелюбного, непереможного українського народу під час літературної гри «Загадково прекрасна та славна давнина України» (Крячок Л.М., Шевчук Л.П., 6 кл.) легко подолали випробування й розв’язали інтелектуальні загадки на грі із зарубіжної літератури «Дев’ятий вал» (Квартальна Н.Я., 6 кл.).

Під час перерв учнів залучали до творчих, пізнавальних «Витребеньок»: діти співали пісні на вірші українських поетів, тлумачили фразеологізми, добирали синоніми та антоніми, відгадували загадки, шаради, читали вірші, розігрували сценки з художніх творів.

Фестиваль кафедри – це можливість зробити відкриття, розширити світогляд, насолодитися глибиною рідної калинової мови, зануритися в історію рідного народу, побачити красу мистецтва слова, отримати естетичну насолоду, духовно вирости.

 Фестиваль кафедри суспільно-гуманітарних дисциплін

Фестиваль кафедри Скандинавська гімназія

суспільно-гуманітарні дисципліни гімназія

Фестиваль кафедри суспільно-гуманітарних дисциплін

<< Назад