Виїзне засідання Всеукраїнського клубу «Директор школи»

В рамках виїзного засідання Всеукраїнського клубу «Директор школи» 16 жовтня в гімназії відбулася Міжнародна науково-практична конференція: «Управління мультикультурною освітою у школі в умовах реформування освіти України». Організаторами засідання стали Асоціація керівників шкіл України, Інститут педагогіки НАПН України та Скандинавська гімназія.

На конференції виступили Онаць О.М., президент АКШУ, кандидат педагогічних наук, науковий співробітник Інституту педагогіки НАПН України, яка висвітлила питання культурологічного підходу в управлінні освітою. Директор гімназії, кандидат педагогічних наук Пушкарьова Т.Е. презентувала Скандинавську гімназію як заклад інноваційної освіти, в якому реалізується всі напрямки мультикультурної освіти та виховання. Цікавими стали виступи Кондратович О.А., заступника директора Білоцерківської спеціалізованої школи № 9 з питання реалізації українсько-чеської програми «Мультикультурна освіта в сучасній школі»; Ґедзь О.П., заступника директора ліцею № 144 імені Г.Ващенка м. Києва «Мультикультурне виховання як процес адаптації для сприйняття соціуму іншої країни» та інтерактивний виступ Щербини В.П., вчителя французької мови, яка розповіла про мультикультурне виховання на уроках французької мови  та у позакласній роботі.

Для гостей було проведено екскурсію по гімназії,  під час якої учасники конференції ознайомилися з технічним та методичним оснащенням навчальних кабінетів, відвідали бібліотеку, спортивну залу, поспілкувалися з учнями та вчителями.

Під час підведення підсумків зустрічі було обговорено коло питань управління міжкультурною освітою в школі, проблему децентралізації та автономії сучасної школи; проекти Закону України «Про освіту».

Директор школи

засідання клубу «Директор школи»

Виїзне засідання Всеукраїнського клубу «Директор школи»

клуб «Директор школи»

<< Назад