VI Всеукраїнська учнівська конференція «Мовний образ сучасного українця»

9 листопада 2015 року представники Скандинавської гімназії брали участь у VI Всеукраїнській  учнівській  конференції «Мовний образ сучасного українця», присвяченій Дню української писемності та мови, яка відбулася в сш № 28 ім.Т.Шевченка (м.Черкаси).

На конференцію з’їхалися старшокласники з різних міст України. Учні підготували цікаві доповіді й познайомили з актуальними в житті молоді мовними проблемами. Щербак Юлія (10-А) та Дубок Наталія (10-В) під керівництвом вчителя Маркович Т.І.  з гідністю представили м.Київ та були відзначені сертифікатами учасника конференції. Тематика учнівських робіт вразила різноманітністю : «Способи творення сленгових назв автомобілів у сучасному усному мовленні», «Військово-політичні оказіоналізми та неологізми  у мовленні сучасного українця», «Державна та літературна мова», «Мовні особливості Черкащини», «Молодіжний сленг як лінгвістичний феномен», «Мовний етикет як шлях до конструктивного  спілкування», «Естетика телевізійних новинних блоків у медіа просторі України» та інші. Більшість виступів викликали бурхливе обговорення учасників груп. Усі доповідачі показали високий рівень дослідницької роботи та вміння подати матеріал.

Учасники  конференції підготували звернення  до українців, у якому закликали боротися за чистоту нашої мови, плекати й збагачувати її, говорити рідною нам мовою у повсякденному житті та спонукати до цього  усіх оточуючих.

VI Всеукраїнська учнівська конференція «Мовний образ сучасного українця»

VI Всеукраїнська учнівська конференція

VI Всеукраїнська учнівська конференція Скандинавська гімназія

VI Всеукраїнська учнівська конференція

<< Назад