Традиційна весна у Польщі

Під час весняних канікул учні гімназії разом із батьками та психологом гімназії Анною Брюхановою відвідали партнерський Ліцей № 1 імені Марії Склодовської-Кюрі у м.Сопоті. Серед учасників поїздки були й майбутні випускники, що збираються вступати до Сопотського університету (Sopocka Szkoła Wyższa), який за угодою зі Скандинавською гімназією приймає наших учнів на навчання на пільгових умовах. 

Наші партнери забезпечили можливість відвідати українцям історичні та культурні об’єкти Польщі: історико-культурний центр Кашуби, Європейський центр Солідарності й Свободи в м.Гданськ, Акваріум у м.Гдиня, Олівський парк та старовинна Катедра  XІІ ст. на кордоні Гданська й Сопота, де учні слухали концерт органної музики. У Європейському центрі Солідарності наші гімназисти  неочікувано зустрілись з кореспондентом польського інтернет-видання, який висловив зацікавлення у співпраці зі Скандинавською гімназією. Зустріч можна диитися тут  http://eyia.eu/index.php/home/blog-koordynatora/991-nasz-nowy-kontakt-w-kijowie.

Також кияни ознайомились із системою середньої освіти Польщі, відвідавши Ліцей, музей ІІ Світової війни  та спілкуючись із учнями старшої школи. Школярів особисто зустрічала директор Марія Старостка та вчителі. А в університеті Sopocka Szkoła Wyższa всі учасники взяли участь у зустрічі з ректором  Терезою Мартинюк, канцлером та проректором університету і, як справжні  студенти, відвідали лекцію польської мови. Дуже приємно було зустрітись в університеті з нашими колишніми учнями, а тепер вже студентами І та ІІ курсів SSW, та поспілкуватись із ними!

Це була цікава й корисна поїздка, багато ще попереду. Хотілося продовжити час, щоб залишитись ще трошки, адже українські школярі ще так багато не встигли оглянути. А випускникам пощастило, і вони вже цього року поїдуть до Сопоту на навчання у SSW та матимуть змогу побачити більше.

Традиційна весна у Польщі

Традиційна весна у Польщі

Традиційна весна у Польщі

Традиційна весна у Польщі

<< Назад