Школярі-гіди у проекті юних екскурсоводів

Протягом листопада учні Скандинавської гімназії мали  можливість уже вдруге долучитися до цікавого проекту з підготовки школярів-гідів до роботи на виставках. За підтримки Інституту юдаїки, Благодійного центру «Дар», Фундації «Дом Анны Франк в Амстердаме», а також куратору п. Юлії Смілянській наші гімназисти провели чудові екскурсії трьома виставками.

Цього разу, окрім вже знайомої нам «Анна Франк. Урок Історії», у школі були представлені дві нові виставки.

«Голодомор. Голокост. ГУЛаг. Три трагедії на українській землі у ХХ столітті. Тоталітарний режим проти народу і людини» розповіла про страшні часи, які довелось пережити нашим землякам-українцям у тоталітарний період. А виставка «Джерела толерантності. Толерантність як спосіб виживання людства в ХХІ сторіччі. Діалог вбитих у ХХ сторіччі із тими, хто живе у ХХІ. Спроби осмислення» познайомила слухачів із видатними діячами і вченими, що своїм життям і вчинками показали людству шлях до миру і гармонії у світі.

Даний проект сприяє вихованню розуміння цінності людського життя, формуванню гуманітарних принципів побудови суспільства, зниженню рівня агресії в молодіжному середовищі. Основна мета – формування громадського суспільства, яке усвідомлюватиме небезпеку тоталітаризму для окремої особистості й для людства в цілому.

Протягом декількох тижнів учні 3-11 класів відвідали виставки, долучилися до історії нашої країни, а також європейських держав. Долучитися до виставки запропоновано й учням загальноосвітніх шкіл Дарницького району. Сподіваємося, що після їх відвідування жителі району замисляться над тим, як зменшити рівень нетерпимості й агресії в своєму оточенні, як формувати толерантне суспільство та запобігати спалахам насилля, які приводять до трагедії.

Дякуємо нашим гімназистам – юним гідам, які чудово виконали свою роботу – не тільки долучитися до важливого історичного матеріалу, а й здобули навички такої цікавої професії, як екскурсовод. Спасибі Крижановській Владі, Муртаракосу Олександру, Кузьміній Ганні, Рекуновій Олександрі, Капустіній Вікторії, Швець Олександрі, Павленко Катерині, Губаревій Олександрі, Реміхановій Євгенії, Куковальській Діані, Ковальчук Олександрі, Козловій Світлані, Омельченко Юлії, Метельській Марії і Левандовській Катерині за організацію екскурсій та розширення світогляду своїх ровесників. Висловлюємо велику вдячність п. Юлії Смілянській за чуйність, небайдужість, турботу та допомогу в організації та проведенні потужного проекту.

Школярі-гіди

Школярі-гіди у проекті юних екскурсоводів

екскурсії

<< Назад