Підготовка до «Моделі ООН: Сканді – 2015»

17 травня учні Скандинавської гімназії зібрались, щоб обговорити організацію науково-практичної конференції «Модель ООН: Сканді – 2015». Майбутні учасники моделі взялися за роботу ще в березні, і цього разу були проведені вибори до секретаріату. На шість можливих комітетів претендувало 11 команд, що презентували різні структури роботи ООН.

Довгі дискусії щодо порядку денного, сучасні проблеми на міжнародній арені та вплив співпраці країн задля миру допомогли обрати кращі команди, що будуть керувати грою у наступному році. На засіданні були присутні учні 6-7 класів, а також куратор Моделі Глотова Єлизавета Антонівна та директор Пушкарьова Тетяна Едуардівна.

Під час роботи конференції будуть працювати наступні комітети:

  • Економічна та соціальна рада
  • ФАО (продовольча та сільськогосподарська організація)
  • Рада Безпеки
  • ЮНІСЕФ (дитячий фонд ООН)
  • Рада з прав людини
  • Соціально-гуманітарна Рада


Необхідно відмітити достатню підготовку та професійність представників ФАО, ЮНІСЕФ та Соціально-гуманітарної Ради. Їх рівень знань та безцінний досвід, отриманий під час неодноразової участі у різноманітних конференціях, був високо оцінений усіма присутніми на засіданні.

  • «Модель ООН - це величезна можливість відкрити у собі нові здібності та потенціал. Якщо навіть не все виходить одразу, тут тебе навчать особливостям дипломатії, дадуть змогу розвиватися, допоможуть покращити твої ораторські та комунікаційні навички, оволодіти дипломатичною іноземною мовою. Одним словом, неможливо описати усі можливості цієї конференції. Ти просто пізнаєш світ і змінюєшся разом із ним. Те, що ми побачили у неділю – це результат важкої роботи впродовж декількох років. Він справді є, і він вражає!» – говорить голова прес-центру Поліна Костіна.
  • «Насправді це було чудово! Чесно кажучи, я витратила багато часу на підготовку, але це було того вартим. У неділю, безперечно, мені сподобалося усе: організація, доповідь самих учасників, але вразили запитання від преси, яких було багато. Сподіваюся, що секретаріат і надалі буде працювати з натхненням, адже нас має почути не тільки Україна, бо наші ідеї повинні змінити світ!» – поділилася своїми враженнями представник ФАО Дарина Труфанова.


Також під час конференції працюватиме прес-центр, до якого триває набір журналістів. Більше інформації шукайте у групі в соціальних мережах.

Організація науково-практичної конференції Модель ООН: Сканді – 2015

Модель ООН: Сканді – 2015

<< Назад