Новорічні свята у початковій школі

Свято Нового року – це завжди диво, здійснення мрій та світлих сподівань, свято радісних очікувань. Тому й не дивно, що його так люблять діти.

Хто він, той Святий Миколай, гість з неба, на котрого так чекають діти? Зимового Миколая відзначають урочисто, запрошують гостей. Святого люди люблять, бо він захисник усіх бідних та знедолених. Найбільше шанують його діти – для них він почесний охоронець і завжди приходить з подарунками.

18 грудня 1-Д клас під керівництвом вчителя Мельник Ірини Андріївни та вихователя Логутенко Наталії Сергіївні відзначав у родинному колі «Свято Миколая». До учнів завітав Святий Миколай. Цю почесну роль з задоволенням виконав Нестеренко Олег Іванович, батько Ані Нестеренко. Ангелами були: Панчошний Кирило, Дибань Іван, Василенко Марія, Усиченко Катерина, Тимченко Руслан, Малькова Анастасія, Тарасик -  Новицький Владислав, Яринка – Нестеренко Анна, роль Іванка виконував Бєлкін Олександр, Оксанкою була Ступницька Мілана. Діти показували цікаві сценки, співали пісні, приурочені до Дня Святого Миколая, кружляли у таночку, отримали подарунки. По закінченні свята присутніх очікувала новина – за колективну роботу учнів та батьків 1-Д класу, яка перемогла у районному конкурсі патріотичних інсталяцій «З Україною в серці живу і згораю за неї щомиті…» до Дня Збройних сил України, колективу класу було вручено грамоту та кубок «Янгол миру».

Прийшло казкове Свято Миколая і у 1-Б клас. Разом з учителькою Панченко Ніною Анатоліївною діти не тільки розважались, а й поділились з глядачами цікавою інформацією про походження свята, народні звичаї та традиції. Глядачі були надзвичайно вражені згуртованістю і співпрацею дітей під час вистави, цікавим сюжетом та високим рівнем постановки. В гості до першокласників завітав не лише Миколай із Ангелами-помічниками, а й чарівні Зірочки та навіть неслухняні Антипки. Діти раділи, їхні очі світилися щастям і відчувалася справжня атмосфера чудового свята.

Новий рік уже на порозі! 21 та 22 грудня до учнів початкової школи гімназії завітали казкові герої. Діти спостерігали за витівками Чортенятка Кузі, намагались врятувати доньку Діда Мороза від вреднючої Баби Яги, а потім грали у веселі ігри, співали пісні, із задоволенням проводили свій час. Свято було організовано за підтримки БО «Фонд «Сканді».

24 грудня «Чарівниця-зима» завітала до учнів 1-Д класу. Під час заняття-казки вихователь Логутенко Наталія Сергіївна вчила учнів відчувати красу природи засобами класичної музики, художніми образами, створеними відомими художниками. Діти поглибили свої уявлення про зимові явища природи – сніг, мороз, вчились словесному малюванню, інсценізували невеличкі казки, співали дитячі новорічні пісеньки. Свято закінчилось створенням колективної ялинки та прикрашанням невеличких ялиночок у подарунок батькам. 

25 грудня в учнів 3-В класу відбулась новорічна віртуальна подорож  «Зустріч Нового року в різних країнах світу». Під керівництвом вчителя Столяренко Стелли Олегівни та вихователя Агости Олени Іванівни діти виховували у собі толерантне ставлення до народів світу та їх традицій, вміння працювати у групі.

Кожна команда з 6 осіб представляла обрану за власним бажанням країну: Фінляндію, Японію, Іспанію, Голландію, Індію. Розподіляючи між собою конкретні обов’язки, учні розповідали про казкових героїв новорічного свята, традиційні новорічні страви, читали вірші, співали пісні, танцювали, а все дійство супроводжувалось відеопрезентацією.

Новорічні свята у початковій школі

Свято Нового року в Скандинавсій гімназії

Свято Миколая у Скандинавсій гімназії

новорічна віртуальна подорож Зустріч Нового року в різних країнах світу

святкування Ногоро року у Скандинавсій гімназії

дід Мороз в Скандинавсій гімназії 2016

Новий Рік 2016 у Скандинавській гімназії

Новорічні свята у початковій школі Скандинаської гімназії

<< Назад