Не проґавити минулого

27 лютого відбулася надзвичайно цікава зустріч гімназистів, що вивчають норвезьку мову, із Наталією Григорівною Крутенко, мистецтвознавцем, членом Національної спілки художників України, людиною, котра «боліє болем» України, досліджує славетну її історію.

«Три сестри, три князівни, три красуні», –  так говорить авторка двох історико-літературних мистецтвознавчих розвідок «Анна Ярославна» і «Єлизавета Ярославна» про освічених доньок Ярослава Мудрого – Анну, Єлизавету й Анастасію, – котрі стали дружинами європейських монархів і несли світло науки й знань у європейські країни.

Представлені книги – перші ґрунтовні дослідження життя славетних українок. Вражають глибока та кропітка робота із науковими, мистецтвознавчими, історичними документами, художньою літературою, наукові відкриття (а в кожній книзі – не менше двадцяти)! І сива давнина раннього середньовіччя, скупо описана в літописах, ніби оживає, і вже перед тобою не просто імена історичних постатей, а близькі тобі люди, котрі щиро люблять свою землю і не хочуть її залишати, котрі майже півроку їдуть до невідомих країн – Франції чи Норвегії, котрі народжують дітей і гідно зустрічають зраду або смерть чоловіків, залишаються гідними нащадками славетної Київської Русі.

Такі зустрічі – не просто відкриття невідомої історії України, а усвідомлення своєї приналежності до величного народу, гордість за його найкращих синів і доньок, упевненість у славетному майбутньому нашої країни!

Не проґавити минулого

Не проґавити минулого, новини Скандинавської гімназії

Не проґавити минулого, новини Скандинавської гімназії

<< Назад