Модель ООН: Сканді–2015

27-29 листопада в гімназії відбулася VІІ регіональна конференція  старшокласників «Модель ООН: Сканді-2015». Цьогорічною темою стала «Боротьба із політичною, соціальною та економічною кризами шляхом міжнародної кооперації».

Під час конференції працювали шість комітетів: Рада Безпеки, Продовольча та сільськогосподарська організація (FAO), Рада з прав людини, ЮНІСЕФ, Соціально-гуманітарна Рада, Економічна та соціальна Рада, а також прес-центр. Цього року у грі взяли участь 37 команд, що представляли держави – члени ООН. До гри долучилися не тільки команди Скандинавської гімназії, а також Кловського ліцею № 77, ліцею «Наукова зміна», гімназій   № 315, 48, «Оболонь», СШ №291, НВК № 167 м. Києва. Приїхали й гості з інших областей: НВК «Кіровоградський колегіум», Конотопська СШ № 12, Черкаські СШ № 17, № 28, гімназія № 9 і Перша міська гімназія, Криворізька ЗОШ № 68, Мелітопольська СШ № 25. Цього разу приєдналися і команди вищих навчальних закладів: Київського міжнародного університету, Філії Національного університету «Одеська юридична академія», Національного  авіаційного університету, Київського Національного університету ім. Т. Г. Шевченка, Київського національного торгівельно-економічного університету, Національного транспортного університету.

На відкритті Генеральної Асамблеї до учасників конференції з відеозверненням із Нью-Йорку звернувся постійний представник України в ООН Юрій Сергєєв, який привітав моделістів «Сканді» і побажав плідної праці. Також прозвучало і відеопривітання від Генерального секретаря Московської Моделі ООН: MIMUN-2016 Олега Єгорова.

У перший день конференції до Моделі завітав Надзвичайний і повноважний посол Норвегії в Україні Йон Елведал Фрідріксен, який розповів учасникам про роль ООН світі, участь Норвегії в прийнятті найважливіших резолюцій Організації, а також відповів на питання моделістів.

Регламент роботи конференції, окрім засідань, передбачав тренінг знайомств, спец. конференцію, прес-конференцію, екскурсії трьома виставками: «Голодомор. Голокост. ГУЛаг.», «Витоки толерантності», «Анна Франк». Важливим став і благодійний ярмарок, до якого долучилися всі учні Скандинавської гімназії. Зібрані кошти у сумі 14 270 грн. підуть на лікування онкохворої дитини Максима Духнова і пораненого бійця АТО Дмитра Дубового.

Найяскравішою сторінкою «Моделі ООН: Сканді-2015» став традиційний дипломатичний бал, під час якого всі елегантно вбрані учасники у смокінгах і довгих сукнях продемонстрували свою танцювальну майстерність, виконуючи полонез, вальс, польку, сиртакі, мальтійський бранль, па-де-грас, кантрі, джигу тощо.

Закриття конференції пройшло із прийняттям резолюцій від кожного комітету. Відповідно до процедури голосування активно ставились питання до представників комітетів та надавались відповіді. Незважаючи на суперечливі моменти, прийнято п’ять із шести резолюцій. Усі учасники конференції нагороджені дипломами та цінними подарунками.

За останні 70 років роль ООН у сучасних міжнародних відносинах значно посилилась, про що свідчить значний інтерес світової спільноти до подій, що розгорнулися в ООН напередодні ювілею. Разом із цим посилюється й значення Моделі ООН як інструмента розповсюдження принципів та ідеалів Організації серед молоді. Модель «Сканді», що виникла сім років тому, не тільки не втратила своєї суті, але й ще більше зацікавлює небайдужих до глобальних проблем студентів і школярів. Цей тренінг із різнобічної дипломатії є справжнім майданчиком майбутніх спеціалістів-міжнародників, який прищеплює делегатам навички ведення дипломатичних перемовин, публічних виступів, роботи з офіційними міжнародними документами. Модель ООН створює умови для самореалізації і самовдосконалення тих, хто в майбутньому, можливо, впливатиме на хід історії світу.

Відео дивись тут:


Проведення регіональної конференції старшокласників Модель ООН Сканді-2015

тренінг знайомств у Скандинавській гімназії

проведення конференцій у Скандинавській гімназії

посол Норвегії в Україні Йон Елведал Фрідріксен у Скандинавській гімназії

Модель ООН: Сканді–2015

дипломатичний бал у Скандинавській гімназії

проведення дипломатичного балу у Скандинавській гімназії

дипломатичний бал учнів Скандинавської гімнаізї

Проведення регіональної конференції старшокласників Скандинавській гімназії

ярмарка у Скандинавській гімназії

<< Назад