Екскурсія на «Азот»

28 квітня учні десятих класів відвідали Черкаський «Азот», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF). Ця екскурсія відбувалася в рамках проекту«STEM: професії майбутнього», з метою популяризації інженерно-технічних професій серед школярів в Україні.

 Проект реалізується у рамках програми європейської організації CSR Europe (Брюссель) – «Deploy Your Talents – Stepping up the STEM Agenda for Europe». Протягом 2-х років він успішно апробований у Франції та Італії. А у 2014 році розпочато реалізацію у Туреччині, Греції, Іспанії та Україні.

Для участі у пілотному проекті у 2014/2015 н.р. було відібрано 20 шкіл міста Києва. Серед переможців була і наша Скандинавська гімназія, оцінювало експертне журі з представників компаній-партнерів проекту, Центру «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності». Учні відвідали захоплюючі заняття від всесвітньо відомих компаній щодо майбутнього розвитку мобільних технологій (Ericsson), інформаційно-комп’ютерних технологій (Intel), мікроелектроніки (Melexis), хімії (OSTCHEM), агрономії (Syngenta). Під час занять з хімії учні нашої гімназії Гаркуша Платон та Лисенко В’ячеслав отримали цінні подарунки від компанії OSTCHEM за змістовні та правильні відповіді з використання хімічних речовин у промисловості.

Під час екскурсії по заводу-гіганту учні ознайомилися з виробничими процесами та устаткуванням із синтезу аміаку, нітратної кислоти, карбаміду, нітрату амонію, узяли участь в комп’ютерному керуванню виробництвом на тренінгах. ознайомилися з заходами, спрямованими на охорону навколишнього середовища. Така екскурсія  та заняття підвищують інтерес учнів до вивчення хімії.

Екскурсія на «Азот»

Екскурсія на «Азот»

Екскурсія на «Азот»

<< Назад