Свято української вишиванки

15 травня у гімназії третій раз поспіль відбулося Свято української вишиванки, різнобарв’ям яких майорів кожен клас. Українська вишиванка – це духовний символ українського народу, рідного краю, батьківської оселі, тепла материнських рук. З нею пов’язана вся багатовікова історія українського народу, його творчі пошуки,  радість і горе, його перемоги і поразки, сподівання на майбутнє.

Традиційно свято розпочалося випуском радіогазети. На уроках української мови та літератури учні вкотре доторкнулися до невичерпного джерела народної творчості.

Напередодні свята учнівське самоврядування оформило виставку фотографій «Шкільна родина – єдина», представивши життя гімназистів за кілька останніх років. А у вестибюлі гімназії протягом святкового дня діяла виставка творів народно-декоративного мистецтва.

Родзинкою свята став конкурс-виставка «Хліб на столі – мир на землі». Батьківські та учнівські класні колективи продемонстрували велику пошану українців до хліба, естетичний смак, пекарську майстерність. У презентаціях слова «хліб» і «мир» звучали однаково піднесено.

Проведення Свята вишиванки співпало з Міжнародним Днем сім’ї. За підтримки Асоціації ділових і професійних жінок «Киянка» з учнями 10-Б класу відбувся круглий стіл «Збереження сімейних цінностей у сучасному українському суспільстві», на якому виступила Левченко К.Б., президент Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда-Україна». Під час зустрічі відбулася відверта розмова із старшокласниками щодо сімейних цінностей, збереження традицій сучасною українською родиною.

Патріотичним акордом свята стало розгортання полотнища Державного прапора України і виконання гімну всією шкільною родиною Скандинавської гімназії.

Свято української вишиванки

круглий стіл «Збереження сімейних цінностей у сучасному українському суспільстві»

Ла Страда-Україна

Скандинавська гімназія

Українська вишиванка

гімн України

<< Назад