Фестиваль «Скандинавські кроки»

У березні в гімназії відбувся фестиваль мов північних країн «Скандинавські кроки», у якому взяли участь учні 5-11-х класів, що вивчають данську, норвезьку, фінську та шведську мови. Під час фестивалю було проведено різноманітні, цікаві заходи, нестандарті уроки, конкурси, країнознавчі вікторини та вистави.

Так, 5-ті класи провели відкриті уроки «Перші кроки спілкування: ми в Скандинавії». Учні мали змогу продемонструвати свої вміння говорити данською/ норвезькою/фінською/шведською мовами, також співали багато пісень та створювали діалоги.

Серед учнів 6-х класів відбувся конкурс стіннівок «Моя Скандинавія», де переможцями стали учні 6-А та 6-Б класів. Чудові результати показали учні 7-хі класів, які брали участь у проектній роботі «Цікавинки з Півночі». У цьому їм допомагали вчителі Ворон А.В., Бова Є.О. та Заболотна Н.О.

Найкращим заходом фестивалю був відзначений вернісаж «Пісенне розмаїття скандинавських країн», підготовлений учнями 8-х класів. Допомагали школярам розкрити свої таланти вчителі скандинавських мов  Ворон А.В., Бова Є.О., Рибальченко К.А. та Заболотна Н.О. Почесні призові місця зайняли 8-А та 8-Б класи. Свято принесло всім учасникам дійства яскраві емоції і незабутні враження.

А 9-ті класи взяли участь у творчому конкурсі-есе «Чому я вивчаю данську/норвезьку/фінську/шведську мову». Найцікавіші роботи створені у 9-А класі під керівництвом вчителя данської мови Петрунько О.М.

У рамках фестивалю 10-ті класи перевірили свої знання в інтелектуальному турнірі «СкандіЛект», який організувала та провела вчитель шведської мови Гарбар О.В. Учні продемонстрували свою ерудицію, креативність, дружбу та єдність.

11-ті класи взяли участь у пропедевтичних уроках в 4-х класах «Скандинавські кроки в початковій школі». В рамках заходу майбутні п’ятикласники  вже зробили свої перші поступи у вивченні мов північних країн. Дякуємо вчителям скандинавських мов за організацію і проведення фестивалю.

 фестиваль мов північних країн «Скандинавські кроки»

Скандинавська гімназія

вступ до Скандинавської гімназії

Бажаємо успіхів нашим гімназистам у вивченні скандинавських мов!

<< Назад