День незалежності Фінляндії

1 грудня учні гімназії взяли участь в урочистому вечорі з нагоди 97-ї річниці незалежності Республіки Фінляндії. В актовій залі Київського Національного лінгвістичного університету відбулася зустріч з послом Фінляндії в Україні п.Ар’єю Макконен.

Під час урочистостей пролунали вітальні слова президента товариства «Україна - Фінляндія» проф. Б.А.Циганка, проректора з навчально-виховної роботи та міжнародних зв’язків КНЛУ І.І.Сєрякової, проф. КНУ ім.Т.Г.Шевченка К.М.Тищенка, директора Скандинавської гімназії, к.п.н. Т.Е.Пушкарьової.

Відбулася концертна програма за участю студентів відділення фінської мови факультету германської філології КНЛУ і Національної музичної академії ім.П.І.Чайковського. Родзинкою вечора стали виступи учнів Скандинавської гімназії, які фінською мовою читали вірші і розповідали про здобуття Фінляндією незалежності. Присутні були в захваті від різдвяних пісень, що виконав вокально-хоровий ансамбль «Веселі нотки» під керівництвом В.В.Яреми, і фінської польки від учасників театру танцю «Шарм» (худ. керівник О.В.Валієва).

 День незалежності Фінляндії

День незалежності Фінляндії

<< Назад