Тепло «Північного сяйва»

18 квітня в Скандинавській гімназії міста Києва відбувся традиційний і добре відомий поза межами навчального закладу фестиваль «Північне сяйво», на який завітали заступник міністра МОН України Жебровський Б.М., начальник управління освіти Дарницької районної у м.Києві державної адміністрації С.М.Тимченко, військовий аташе посольства Швеції Хокан Хедстрем, секретар посольства Фінляндії Тууро Маттіла та інші гості.

В основу цього творчого і водночас науково-пізнавального дійства покладено презентацію історії і культури країн Північної Європи. Метою проведення фестивалю є мотивація навчальної діяльності учнів, що вивчають фінську, данську, норвезьку та шведську мови, встановлення партнерських зв’язків. П’ятий рік поспіль на цей традиційний захід гімназія запрошує своїх друзів – представників посольств, міжнародних організацій, фондів, скандинавських підприємств, що працюють в Україні, освітян.

Фестиваль є своєрідним щорічним підсумком діяльності гімназії у вивченні  мов, історії та культури Північних країн. Ошатно вбрані, у національних скандинавських костюмах учасники вистави «подорожують» на сцені, відкриваючи чарівний світ Швеції, Данії, Норвегії, Фінляндії. Декламування віршів, пісні, танцювальні виступи у рамках театралізованої вистави «Історія, якою треба пишатись» ? вчителі Скандинавської гімназії разом зі своїми учнями створили справді казкове, немовби осяяне світлом північного сяйва, свято.

Як зазначив Б. М. Жебровський, лише спільними зусиллями викладачів, учнів і батьків гімназія досягла такого високого рівня. Шість іноземних  мов, які вивчають у цьому навчальному закладі, спрямовані лише на одне – виховання достойного майбутнього покоління українців, ? відкритих світові, озброєних знаннями і сильними духовними якостями.

Фестиваль "Північне сяйво" у Скандинавській гімназії презентація історії і культури країн Північної Європи підсумк діяльності гімназії у вивченні  мов, історії та культури Північних країн

Декламування віршів, пісні, танцювальні виступи у рамках театралізованої вистави Північне сяйво 2013 вивчення іноземних мов

свято у Скандинавській гімназії Фестиваль "Північне сяйво" 2013

<< Назад