Прощання з Букварем!

17, 18 травня учні 1-их класів прийшли святково одягнені й у піднесеному настрої. Адже цими днями найменші гімназисти прощалися зі своєю першою книгою – Букварем!

Прощання з Букварем – свято, на якому першокласники прощаються зі своїм першим і головним підручником. Здається, тільки вчора вони усі прийшли до школи на перший дзвінок, а вже закінчують перший клас. За цей невеличкий проміжок часу діти вивчили букви, стали самі читати казки, оповідання, вірші. Саме з Букваря починається цікавий шлях у світ знань. Ця книга ввела першокласників у таємничий світ літер, навчила читати, познайомила з новими словами. Скільки зусиль вкладено для того, щоб подолати цю першу сходинку – навчитися читати.

В святково прикрашеній залі діти декламували вірші, співали пісень українською та англійською мовами, танцювали, а також показували Букварику, який завітав до них у гості, все те, чого вони навчилися читати і писати, краще розуміти оточуючих, а головне – здружилися.

1-А клас мандрував казкою, шукаючи букви, які Незнайко продав бабі Язі та Яглику. А допомагали дітям Киця і Букварик.

У 1-Б класі Мальвіна разом із учнями вчила Буратіно гарної поведінки, Букварик передав естафету Читанці, Українській мові, Математиці.

У 1-В класі відбувся справжнісінький Бал на честь Короля-Букваря, який подякував дітям за те, що вони навчилися гарно читати та декламувати. Абетка та всі літери виступили зі своїми найкращими і найщирішими побажаннями!

Учні 1-Д класу разом із Листоношею рятували Букварик та Півника за допомогою «Смачної абетки». Завдяки гімназистам Незнайко дізнався, що таке абетка і захотів навчатися.

А от дітлахи 1-Г класу разом із Буратіно, Мальвіною, Незнайком та голосними сестричками мандрували вулицею Алфавітною в країні Букварії.

З нагоди радісного і разом з тим трішки сумного свята в житті маленьких першокласників зібралися гості – вчителі, учні, батьки та рідні. Казкова атмосфера, жарти, веселі пісні, загадки не залишили байдужими нікого. Свято скінчилось, та спогади про нього будуть з нами все життя. Гарної усім мандрівки стежинами знань, маленькі школярі!

Прощання з Букварем! Прощавай, Букварику! Скандинавська гімназія

<< Назад