Подорож до казкового Королівства Данія

У рамках проекту співпраці між Скандинавською гімназією та Нествeдгімназією  (Данія) продовжується партнерський обмін. Група учнів та вчителів гімназії вирушила у цікаву подорож до казкової Данії. Українська делегація брала участь у навчальному і позашкільному процесі: відвідувала уроки,  подорожувала містом, ознайомилася з найцікавішими історичними місцями.

Програма була різноманітною: безліч музеїв та пам’яток архітектури у Нестведі,  Розкільде, Копенгагені. Також зустрілися з послом України в Данії Михайлом Скуратовським. Сім’ї, які приймали учнів, зробили все можливе, щоб враження від подорожі залишились яскраві та незабутні. Також це був чудовий досвід практики англійської та данської мов, учні мали можливість побачити особливості шкільної освіти і життя північних сусідів. Це був яскравий урок пізнання світу, мови, характеру народу, його традицій та звичаїв. На таких живих прикладах і формується світогляд учнів Скандинавської гімназії.

Подаємо враження наших школярів від подорожі.

«З 6 по 13 квітня я був у Данії в місті Нествед,  і це було фантастично! Мене дуже вразила їхня система освіти. На відміну від нас, вони носять у школу не важкі портфелі, а легкі сумки з тонкими підручниками та леп-топами. За їх допомогою учні після пояснення нової теми вчителем завантажують урок та виконують план. Дуже гостинною була приймаюча  сім'я. Вони познайомили мене з данською кулінарією та культурою. Чудовою була й екскурсійна програма. Ми ознайомилися з Нестведом, відвідали місцевий музей історії, Розкільдський собор і мали неперевершену прогулянку по місту. Також ми були у столиці Данії – Копенгагені: відвідали Крістіанборгську фортецю з  історичними гобеленами, зробленими сучасним художником Бйорном Ноогардом. Було дуже приємно чути у посольстві України в Данії про рівень ділових відносин між нашими країнами. Але найбільше мене вразив музей вікінгівських кораблів у Розкільде, адже це – одна з найстародавніших перлин Данії, це ніби вхід у минуле. Побувавши у цій чудовій країні, я назавжди полюбив її.»

Івженко Олександр,  9-А

«…З самого початку все складалося чудово. Протягом поїздки ми відвідали багато музеїв, визначних  місць в Данії.  Нас ознайомили з культурою країни та її народом. Сім'ї, які нас зустрічали, радісно та дружньо прийняли кожного у свою сім’ю. Це був чудовий досвід для практики англійської та данської мови, можливість побачити, як живуть люди в інших країнах, та просто почати подорожувати світом.  Програма була складена цікаво: ми навчалися разом із данськими учнями, відвідували їхні уроки,  гуляли по місту, познайомилися із  столицею Данії − Копенгагеном, побачили ще багато іншого. Враження від подорожі яскраві, цікаві, захоплюючі та незабутні.»

Сич Олена, 9-Б

«Подорож до Данії залишила для кожного з нас лише найкращі враження.
У рамках проекту  співпраці наших гімназій восени ми приймали учнів з Нестведу (Данія). Вони брали участь у нашому навчальному процесі та знайомилися з культурою України, а ось навесні настала наша черга, і шостого квітня ми вирушили у цікаву подорож до цієї красивої скандинавської країни. Там ми відвідали безліч музеїв та пам’яток архітектури, як у Нестведі, так і у Копенгагені та Роскільде, безпосередньо були присутні на уроках, мали багато нових та цікавих знайомств.»

Тарасюк Олександра, 9-Б

«Я з нетерпінням чекала початку квітня, бо саме тоді я вже втретє мала відвідати таку знайому мені  Данію. Кожен рік я відкриваю для себе щось нове у цій країні, і цей рік – не виключення. Для мене відкриттям були страйки, які влаштовували данські вчителі, протестуючи проти збільшення педагогічного навантаження. Не залишились і ми без уваги: представники нашої школи давали інтерв’ю данському телебаченню з приводу партнерського обміну між нашими навчальними закладами. Ми відкривали для себе багато нового кожного дня, і це не дивно, адже Україна  і Скандинавія дуже різняться. Поїздка до Данії була для мене перш за все практикою спілкування та вивчення мови. Я знайшла багато нових друзів, з якими тепер спілкуюся. Я безмежно вдячна всім вчителям, які організували цю поїздку. Це був один із найяскравіших моментів мого життя.»

Шелудько Тетяна, 10-А

«Декілька днів тому я мала шанс відвідати казкову країну – Данію. Ми довго чекали на таку нагоду −-  побувати у країні, мову якої ми вивчаємо протягом 5 років. Це був неймовірний шанс пізнати культуру і побут данців, їхні звичаї тощо. Ми відвідували гімназію і поринали в атмосферу навчального процесу, спостерігали за взаємовідносинами вчителів і учнів. Мене дуже вразили їхні  уроки, особливо фізкультура і хімія. Данська сім`я прийняла мене дуже тепло і привітно. На вечерю ми частували національну кухню, розмовляли про майбутнє України і Данії. Я дуже дякую нашій гімназії, що я мала можливість  побувати в такій розвинутій, і в той же час казковій європейській країні».

Бабич Яна, 10-А

Подорож до казкового Королівства Данія Подорож до казкового Королівства Данія Подорож до казкового Королівства Данія

Подорож до казкового Королівства Данія Подорож до казкового Королівства Данія Подорож до казкового Королівства Данія

Подорож до казкового Королівства Данія Подорож до казкового Королівства Данія

<< Назад